香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

係ar..其實都成個幾月...點開始痛我都唔記得左la...
菲菲..我決定都係唔買la...我睇左好多次個video..我sure 自己一定果朝早唔識用! 所以咪唔buy law!

升級   0%

該用戶從未簽到

照計果個位又無雞肉..都唔知佢咩樹...
不過我有用奔肌.又有full 冰.....仲有按ka!

升級   17.15%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-16 17:23 發表
照計果個位又無雞肉..都唔知佢咩樹...
不過我有用奔肌.又有full 冰.....仲有按ka!

果度都有d肌肉既, 主要有條achilles tendon : http://en.wikipedia.org/wiki/Achilles_tendon
應該休息下會好d呱, 你話跑完痛係咪覺得好yuen痛果d呀?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

加炭會地點最好可以白飯任裝,因為可以平D加多D炭....  如果間唔係白飯任裝,最好白飯都唔好咁貴啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-2-16 17:35 發表

果度都有d肌肉既, 主要有條achilles tendon : http://en.wikipedia.org/wiki/Achilles_tendon
應該休息下會好d呱, 你話跑完痛係咪覺得好yuen痛果d呀?

ACHILLES TENDON..係咪腳腕對上果個位...
丫..上次條sportsline 條link 都有提及e個位....
佢唔係yuen...跑完係痛~上次發財都係咁~~~
我已經好休息ka la...
好似禽日咁~我都休左成5 日...都係咁..今日會痛~行到"吉" 下 "吉"下...law..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2011-2-16 17:33 發表

你SEARCH下跟鍵炎

過度內旋會造成無數的下肢生物力學病痛,例如足底筋膜炎,拇趾囊腫,跟骨骨刺,跟鍵炎,以及許多膝蓋和背部的疼痛

我左腳內旋好輕微!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2011-2-16 17:42 發表
加炭會地點最好可以白飯任裝,因為可以平D加多D炭....  如果間唔係白飯任裝,最好白飯都唔好咁貴啦~~

UM~~~白飯.....佢好似係包一個飯果d 呢...客飯
我今日去食下...睇下佢另叫一個幾多$ 先!
影埋張餐單~再post 上來la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-16 17:49 發表

丫..上次條sportsline 條link 都有提及e個位....
好似禽日咁~我都休左成5 日...都係咁..今日會痛~行 ...

咁大鑊, 行路都吉呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-16 17:21 發表
係ar..其實都成個幾月...點開始痛我都唔記得左la..." />" />
菲菲..我決定都係唔買la...我睇左好多次個video..我sure 自己一定果朝早唔識用! 所以咪唔buy law!" />" />" />" />fhjfrt

你不如問下睹神la . 佢應該識貼架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-16 17:49 發表

好似禽日咁~我都休左成5 日...都係咁..今日會痛~行 ...

咁你更加要貼果d 肌肉貼布la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-16 17:58 發表

UM~~~白飯.....佢好似係包一個飯果d 呢...客飯
我今日去食下...睇下佢另叫一個幾多$ 先!
影埋張餐單~再post 上來la~" />" />" />" />

我睇左open rice, 佢招牌菜麻辣雞煲, 三味回鍋牛肉、子然烤雞翼、珍珠米大碗飯、梅菜扣肉煲
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=48963
好似油膩少少, 同埋老渣前都唔好麻辣呢....
vv你去試菜時睇下其他多唔多選擇, thanks a lot ar∼∼∼

影埋菜單 perfect呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-2-16 18:05 發表

我睇左open rice, 佢招牌菜麻辣雞煲, 三味回鍋牛肉、子然烤雞翼、珍珠米大碗飯、梅菜扣肉煲
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=48963
好似油膩少少, 同埋老渣前都唔好麻辣呢. ...

i like 呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-2-16 18:08 發表

i like 呀

麻辣你都敢搏??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-2-16 18:13 發表

麻辣你都敢搏??

我平時都有食開架 , 所以都5係太怕.
但vv 今晚試菜又睇下點先la. maybe 5好食呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-2-16 18:18 發表

我平時都有食開架 , 所以都5係太怕.
但vv 今晚試菜又睇下點先la. maybe 5好食呢

咁我可能淨係食珍珠米大碗飯算, 都係搏唔過~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

我公司寫字樓請人呀,post係receiptionist及admin assistant...
有朋友搵緊工可以pm我問details呀~!~~

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2011-2-16 18:52 發表
我公司寫字樓請人呀,post係receiptionist及admin assistant...
有朋友搵緊工可以pm我問details呀~!~~

請唔請site staffs 先?

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 23342# 的帖子

都好喎,我又要搵工囉~~
死火啦~我好耐冇跑過步啦~ 星期日都唔知仲去唔去好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2011-2-16 19:48 發表 都好喎,我又要搵工囉~~ 死火啦~我好耐冇跑過步啦~ 星期日都唔知仲去唔去好

Vivi~好耐無見你啦!
Sunday 梗係要去啦!你約唔約埋我地一齊出發呀?