香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   100%

該用戶從未簽到

catcat你好呀!豐豐大鄉里出醒,請各位ching.ctse多多指教!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

架車太重只上到山一半
    好呀!幾時下次?

升級   7.05%

該用戶從未簽到

今日鬼死咁多野做, 6點半先放工呀,
    好在泳池在我屋企樓下, 7點鐘無難道...
    等陣見...下過今日真係好累...hea 下算數...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-5-12 21:28 發表

龍龍....你常日都咁攰ge?" />" /> 係咪隱藏實力咋?

返黎啦~~~係放工真係幾攰~~~辛苦工, 辛苦命,  但係又要做下運動, 咁樣會舒服好多...

我一落水就游左1500m, 之後大家都到齊, 就由13兄教大家游水, 小弟就同法法交流下自由式,威利就交流下蝶式,
    個個都游得好好喎, 最好笑就係catcat隊長帶起話一齊游個"環"池, 想睇下咁多人既實力, 游完後我都係唔咁係到講邊個最慢了,

仲有成場就見到堅堅係咁游直池, 一路都無理過我地, 真係勁到無人有~~~

今晚水溫22度, 已經唔凍啦...

升級   41.95%

該用戶從未簽到

今日本來諗住hea下,未過去中池之前都係慢游六百自由,過左去之後氣氛咁好,就起勢撲蝶,跟住仲黎個短池四式,以前都未試過咁玩,原來玩四式都幾甘
    至於踩水,都係留番狀態好的時侯做把喇!

升級   58.67%

該用戶從未簽到

First Swimming 2009
    大鄉里出醒  好thank you  13兄  龍龍兄  教游水  
    返黎幾攰好好

<返黎啦~~~係放工真係幾攰~~~辛苦工, 辛苦命,  但係又要做下運動, 咁樣會舒服好多...
    me too

thankyou 堅堅 介紹SSP游泳班, thank you SSP

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚manman無黎到,可能佢份新工忙啦.....不過就多左2個朋友仔~分別是赤赤及QQ(kinkin斧山既跑友)...

大家見到13同龍龍,都好似"蜜蜂嬲蜜糖"甘,你問一句我答一句,令兩個教練好受歡迎,而我,bonbon及亮亮就游直池練習,查實都係我一個練,哈哈.....唔好阻住bonbon同亮亮~今次第一次見亮亮,佢一表人才,高大穩重,我地SSP都放心將bonbon lee個傻人交俾佢照顧...呵呵..

過左一排,13終於發覺到我既存在,仲指點左我少少的泳姿,佢建議我閉氣要耐d,以延長在水中停留"去水"的時間....各位~~我而家可以唔使停游到50米啦,佢地話,當我可以唔停甘游到200米,就可以過"大海"啦~~~~wow~~下幾次,可能大家會約係大池相見....~~

題外話:
    1. kinkin戴左個是造型好...奇怪既白色泳鏡,我同bonbon起初遠看,仲以為佢做咩戴眼鏡游水.....
    2. 法法...佢話自己only識"浮水".....無可能我地比賽游橫池時,佢都會快過我~~~
    3. 無機會睇下龍龍既泳術,有點可惜,但從wayway口中,聽聞龍龍游蝶式時是反地心吸力既,"成個心口位升起".....
    4. 報告:圍圍中場唔見左人,我地懷疑佢"吞pop"或是到第二度"睇風景"....

一行12人,游到9pm到熱情如火開飯,盡慶而歸~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 slack 於 2009-5-13 09:04 發表
    First Swimming 2009

解畫:
    slack = QQ ching

QQ:
    歡迎晒,得閒多d上黎吹水交流~~

升級   52%

該用戶從未簽到

吾知仲MUD 鬼禽晚秋根~~~~~~~~
    THANKS 13 禽晚幫我拉腳子 & 教我技泳姿

升級   56.2%

該用戶從未簽到

可惜琴晚黎唔到比教練執番兩野.... 下次希望黎到啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-13 09:21 發表
    昨晚manman無黎到,可能佢份新工忙啦.....不過就多左2個朋友仔~分別是赤赤及QQ(kinkin斧山既跑友)...

大家見到13同龍龍,都好似"蜜蜂嬲蜜糖"甘,你問一句我答一句,令兩個教練好受歡迎,而我,bonbon及亮亮 ...

catcat:
    妳咪亂up啦,中場我係過左大池跟Terry特訓啫,有叫大家一齊去架,不過大家覺得係中池執泳姿會方便d所以自己去左之麻。
    好多謝13兄同Terry既泳術指導,真係學到唔少野,不過年紀大要比時間我慢慢改善。
    琴晚游完覺得後背腰位好攰,問左大家咁係正常既咁都冇咁驚。
    龍龍既泳姿真係好靚,由其是個蝶式真係一流,堅堅果然堅呀,可以不停係咁游係咁游。
    不如搵個星期六,日搞返次水陸兩項特訓,可以諗諗係青衣運動場跑完過隔離泳池游水,唔知大家有冇興趣呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-13 11:05 發表

不如搵個星期六,日搞返次水陸兩項特訓,可以諗諗係青衣運動場跑完過隔離泳池游水,唔知大家有冇興趣呢?

有興趣呀~~~跑完可以係泳池沖涼~哈哈

13在隔離區話係端午節個日搞沙灘練水+跑步喎....有興趣既隊員可以過去睇下..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-12 23:58 發表
    今日本來諗住hea下,未過去中池之前都係慢游六百自由,過左去之後氣氛咁好,就起勢撲蝶,跟住仲黎個短池四式,以前都未試過咁玩,原來玩四式都幾甘" />" />hjfgchdf
    至於踩水,都係留番狀態好的時侯做把喇!

踩水我都好唔掂呀,踩唔夠1分鐘已經攰到死。
    龍龍、赤赤、QQ佢地可以踩足5分鐘真係勁,佩服佩服。

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-13 11:05 發表
    可以諗諗係青衣運動場跑完過隔離泳池游水,唔知大家有冇興趣呢?

我去青衣經常咁做!

升級   100%

該用戶從未簽到

下星期二,我都約左細佬swimming~
    隊友們有時間落黎游番轉啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-5-13 11:27 發表

我去青衣經常咁做!

甘~~~青衣個swimming pool係好多你d"老泥"....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-13 09:21 發表
    題外話:
    1. kinkin戴左個是造型好...奇怪既白色泳鏡,我同bonbon起初遠看,仲以為佢做咩戴眼鏡游水.....
    2. 法法...佢話自己only識"浮水".....無可能我地比賽游橫池時,佢都會快過我~~~
    3. 無機會睇下龍龍既泳術,有點可惜,但從wayway口中,聽聞龍龍游蝶式時是反地心吸力既,"成個心口位升起".....
    4. 報告:圍圍中場唔見左人,我地懷疑佢"吞pop"或是到第二度"睇風景"....

冇錯, 好似賣廣告咁.

D水好涷WOR!

游完後昨晚鼻水長流, 差點被人捉去驗H1N1添

登錄/註冊後可看大圖

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-13 11:29 發表

甘~~~青衣個swimming pool係好多你d"老泥"....
    hgj" />" />ghj

我沖完身先落池游架!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-13 11:28 發表
    下星期二,我都約左細佬swimming~
    隊友們有時間落黎游番轉啦~

報名!