香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   52%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-26 13:04 發表

可以參考吓上年我哋上山D相(人民醫院上, 梧桐山村落):
http://outdoors.webshots.com/album/568295508PejVoJ?start=0

少有少行, 多有多行, 最緊要有興趣行, 不過我又諗緊我自己有冇時間係復活 ...

JOE
呢個係幾多星級KA

升級   100%

該用戶從未簽到

to bonbon:
13.4去悟桐山trip,完全無難度呀~~直上石級樓梯咋~~有腳就行得啦~~
你快d捉埋亮亮一齊黎啦~

to joejoe:
是否confirm 13.4呀~~~??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-27 16:40 發表
to bonbon:
13.4去悟桐山trip,完全無難度呀~~直上石級樓梯咋~~有腳就行得啦~~
你快d捉埋亮亮一齊黎啦~

" />" />" />" />

to joejoe:
是否confirm 13.4呀~~~??

好啦, 就13/4啦~~

集合地點/時間: 8am九龍塘地鐵站閘內嘅"燕之家"等
所需時間: Whole day trip
難度: Level 1 (多數都係靚石級路, 豆腐頭一段會似番山徑)
路線詳情: 由仙湖植物園上小梧桐電視發射站, 登豆腐頭, 沿好漢坡登頂, 秀桐道東下鹽田管理站, 乘車回深圳開餐~~
Remark: 記住記住帶回鄉咭同人民幣呀, 有散紙帶嚟仲好~~
Btw, 有冇人知道往仙湖植物園嘅巴士詳情?" />" />

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2009-3-27 16:32 發表

JOE
呢個係幾多星級KA

Bonbon, 呢條線你唔會有問題啦, 你可以叫埋有興趣嘅 朋友仔一齊嚟join啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-3-27 11:32 發表

我都希望行到.為有跑梅子林戈時唔好去得咁盡啦....

去啦去啦ctse, 預咗你同你班驢友架啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 joelkk88 於 2009-3-28 20:22 發表

好啦, 就13/4啦~~" />" />" />" />" />

所需時間: Whole day trip
    難度: Level 1 (多數都係靚石級路, 豆腐頭一段會似番山徑)
    路線詳情: 由仙湖植物園上小梧桐電 ...

大家又北上尋歡喎

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-28 20:59 發表

joejoe....咁係幾時去七娘山嘎? " />" />nm

CC,近排已經有好多節目囉, 其他活動容後再攪啦~~

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-29 14:10 發表

CC,近排已經有好多節目囉, 其他活動容後再攪啦~~" />" />

JOEJOE :
    想問下4月11日·行那天會不會失嗮身的???
    水到小腿?大比?定系有D要游水??

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 joelkk88 於 2009-3-28 20:33 發表

去啦去啦ctse, 預咗你同你班驢友架啦~~" />" />

13/4星期一.國內似孚柔有復活節呢家野嫁喎

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-3-29 14:34 發表

JOEJOE :
    想問下4月11日·行那天會不會失嗮身的???
    水到小腿?大比?定系有D要游水??" />" />

華華, 爬呢條澗係完全唔需要濕水架, 不過你有興趣嘅話可以係沿澗嘅大水潭度浸吓游吓~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-3-29 15:41 發表

13/4星期一.國內似孚柔有復活節呢家野嫁喎

呀係喎, 初時諗住選番個國內閒日嚟行吓, 可以唔使咁迫人~~

咁你去唔去呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

啱啱玩完獨木舟2星,玩埋個3星可以出trip啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-29 18:15 發表

WEIWEI今日早上天氣涼。D水凍吾凍呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-29 18:15 發表

圍圍, 今日學D mud 呀, 考D mud 呀, 難唔難架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-29 21:06 發表

WEIWEI今日早上天氣涼。D水凍吾凍呀

上晝冇落水呀,下晝先落水,同埋可能大尾篤果度冇咩風,所以一D都唔涷,又唔曬..好舒服呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-29 21:22 發表

圍圍, 今日學D mud 呀, 考D mud 呀, 難唔難架

原來2星淨係學四樣野...不過都唔易~
    頭兩樣冇咩野.....學完都唔知~
    船尾舵-好難控制
    H救艇-要用力,都幾攰

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 joelkk88 於 2009-3-29 17:33 發表

呀係喎, 初時諗住選番個國內閒日嚟行吓, 可以唔使咁迫人~~" />" />

咁你去唔去呀~~" />" />

閒日登山.好驚有山賊.我要問過d國內驢友可唔可以同行先.
    梧桐山真的有發生過港人遇劫事件嫁..

升級   100%

該用戶從未簽到

13.4 悟桐山尋仙團 ~ by joejoe

日期: 13/4
    所需時間: Whole day trip + 深圳開餐
    路線詳情: 由仙湖植物園上小梧桐電視發射站, 登豆腐頭, 沿好漢坡登頂, 秀桐道東下鹽田管理站, 乘車回深圳開餐~~
    Remark: 記住記住帶回鄉咭同人民幣呀, 有散紙帶嚟仲好~~

出席者:
    1. joejoe
    2. catcat
    3. catcat朋友A
    4. cc
    5. lulu姐

有興趣既隊友請在此留言啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-3-29 23:18 發表

閒日登山.好驚有山賊.我要問過d國內驢友可唔可以同行先.
    梧桐山真的有發生過港人遇劫事件嫁.." />" />

係呀, 我都聽過一D大陸山賊嘅新聞~~有D都真係幾係嘢~~
    咁不如麻煩ctse問問驢友朋友閒日登山係咪真係安全先, 一唔係就不如之後搵個星期日先去, 始終安全第一嘛~~