香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 比因 於 2009-3-24 17:59 發表
    25.3 SSP跑步特訓 ~ by 魔鬼教練
    地點改在斧山運動場呀~~~

日期: 3月25日(星期三)
    地點: 斧山運動場(因為SSP運動場又被book)
    時間: 7:30pm跑住等
    出席者:
    1. batbat(魔鬼教練)
    2. 菲菲
    3. 活活
    4. 迪 ...

吓!改地點,我係九龍灣唔識去斧山 ,跑完又唔知坐咪車走.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-3-24 22:46 發表

你地都够人啦!
    " />" /> 今晚就系人多……踢左20分鐘都無!

華華:
    而家都係啱啱夠人度咋,你知啦.....
    我地呢d老鬼冇咩氣,可能跑一陣就會打柴,你來啦,其時一定有得你踢wor。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-25 00:39 發表

吓!改地點,我係九龍灣唔識去斧山" />" /> ,跑完又唔知坐咪車走.

斧山好近彩虹地鐡站呀~~~使唔使約埋一齊去呀?

升級   0%

難過

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-23 17:19 發表

好好....等妳好消息~hgjD115

明明上網睇4/4同25/4三星都有位,去到又話滿額
    最終,成功報了三星,中級銅章,中級銀章,一次trip.
    約出trip記得pm通知小妹,期待! 

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-25 00:42 發表
    斧山好近彩虹地鐡站呀~~~使唔使約埋一齊去呀?

我係九龍灣麗晶去,係冇地鐵架 ,九龍區非常唔熟路.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-25 00:43 發表

明明上網睇4/4同25/4三星都有位,去到又話滿額" />" /> .
    最終,成功報了三星,中級銅章,中級銀章,一次trip.
    約出trip記得pm通知小妹,期待! 

叮叮噹ctse:
    wow....勁呀,連銀章都報埋,等joejoe約出trip一定預埋妳呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

24/3 (Tue) 夜賞青公簡佈

今晚出席者有: 菲菲, tartar, bonbon, 00 & vv
    一開始在公園網球場旁邊熱身, tartar & bonbon未做過神腿3式想做下, 咁就大家一齊做當熱身......
    出發時間約7:50, 我哋4朵金花行行下至見到珊珊來遲的00, 我哋唔理佢起跑先, 等佢自己慢慢追

起步冇耐, vv 同tartar"2花" 就好似上咗摩打腳咁, 我同bonbon連尾燈都見唔到
    全程就得我同bonbon一路吹一路跑, 仲講咗好多秘密添, 好開心呀 ~~~點知講講下秘密, 00突然响我哋身後出現呀, 仲等我哋以為無人講得好大聲添......咁就响嘉頓前比00過咗頭~~~而vv同tartar好勁呀, 00去到7仔才同佢哋會合呢, 全程都冇比00過頭~~~

之後回程時, bonbon個儍妹突然話"不如唱下詩歌", 就係咁, 回程我哋就一路跑, 一路唱, 當然唔係唱足全程, 但都好大聲呀, 好多人都眼望望添, 但唔知點解, 一路唱住一路跑仲覺得有力咗, bonbon話跑大步啲, 我哋就好似唱大聲啲~~~希望海濱的街坊見到兩個儍婆大聲唱歌唔好見怪啦~~~我估下次再係咁跑應該可以練到氣開個唱啦  

回到珀麗灣碼頭約9:30, 之後一齊白白同開餐......講講下就發覺今日出席者都係ssp的"起家跑手"{個名係因為有人抗拒元老這字眼諗出來的}, 還記得小妹第一次約跑佢哋都在場, 大家都好似好耐冇一齊跑街啦, 今晚實在非常暢快呀∼∼∼多謝晒你哋呀

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-24 03:18 發表
    龍龍, 你應該可以係長沙女青個營前面等我哋~~" />" />

塘福同長沙...好似好近喎...行都行到過去....
    不過長沙女青個營前...我就真係唔知邊樹...係咪近條馬路嫁...

辛苦晒joejoe安排行程...
    一定好好玩...

升級   0%

難過

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-25 00:56 發表

叮叮噹ctse:
    wow....勁呀,連銀章都報埋,等joejoe約出trip一定預埋妳呀。

接唔到中級金章,想考埋,方便報高級trip.
    好享受浮係海上好自由的感覺.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-25 01:11 發表
    今晚出席者有: 菲菲, tartar, bonbon, 00 & vv
    一開始在公園網球場旁邊熱身, tartar & bonbon未做過神腿3式想做下, 咁就大家一齊做當熱身......
    出發時間約7:50, 我哋4朵金花行行下至見到珊珊來遲的00, 我&# ...

甘開心呀~~~
    一路跑一路唱詩歌,對住個靚夜景,真係舒服啦...

00成日有鋪"引"從後突然出現嚇人~~~
    佢既病一直無咩起色...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-25 01:24 發表

接唔到中級金章,想考埋,方便報高級trip.
    好享受浮係海上好自由的感覺.

講到浮係海上嘅自由感覺, 我試過就咁係海上放鬆個人, 面朝上咁瞓係水面三四個字曬太陽, 由得D海水將我浮到邊就邊, 哇真係好鬼舒服自在呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-3-25 01:17 發表

塘福同長沙...好似好近喎...行都行到過去....
    不過長沙女青個營前...我就真係唔知邊樹...係咪近條馬路嫁...

辛苦晒joejoe安排行程...
    一定好好玩..." />" />

龍龍, 今次擺明益你啦, 呵呵~~

你由塘福東走過長沙上村後繼續沿馬路行, 好快就會見到個女青營架啦, 到時你係個度等我哋啦. (如果果度有巴士站, 就係巴士站等~~)

再唔係睇map吖, 個map有show架~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-25 00:56 發表

叮叮噹ctse:

好好好, 等你哋有齊章就plan個kayak trip, 成支艦隊咁出海~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-25 09:22 發表

龍龍, 今次擺明益你啦, 呵呵~~

你由塘福東走過長沙上村後繼續沿馬路行, 好快就會見到個女青營架啦, 到時你係個度等我哋啦. (如果果度有巴士站, 就係巴士站等~~)

再唔係睇 ...

joejoe, 禽晚bonbon都話想join11/4行山呀~~~
    catcat唔該加埋佢名

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-25 07:42 發表

甘開心呀~~~
    一路跑一路唱詩歌,對住個靚夜景,真係舒服啦...

00成日有鋪"引"從後突然出現嚇人~~~
    佢既病一直無咩起色...

" />" />

係呀, 昨晚真係爽, 下個week等你復出又可以一齊跑過啦~~~
    至於00個病, 我哋都已經接受咗, 唔會再歧視佢

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-25 09:27 發表

好好好, 等你哋有齊章就plan個kayak trip, 成支艦隊咁出海~~hgj091" />" />hj

可唔可以預埋我呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-3-25 12:05 發表

可唔可以預埋我呀? " />" />

緊係歡迎e.c.ctse啦, 一齊玩好玩D嘛~~