香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

新界東和和諧諧吹水區

升級   25.9%

該用戶從未簽到

不如試下馬鞍山遊樂場 >> 水浪窩 >> 麥4 >> 大金鐘 >> 馬鞍山村 >> 馬鞍山郊野公園燒烤場 >> 錦英苑 >> 馬鞍山遊樂場

19km

睇天決定

升級   0%

該用戶從未簽到

各位已報名4月30日 [青公再續前情] 的 ching / ctse..
請在4月18日晚上12點前,決定用膳與否,方便我們作出安排,
用膳地點已定了在屯門的紅橋海鮮酒家...
預算約$50 - $60一位 (未計酒水)~
酒家資料可參考
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=9375&page=1#pid493072

另外亦請大家儘快報上在430當晚預計的步速~~
謝謝~~
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=9301&page=7#pid499763

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

緊急求救,請提供意見

我個Sony Erisson手提電話"差"不到電,剛攞去美孚的小型電話舖check, 佢話係蓞電壞咗,加埋個螢幕液晶跌壞咗,買過舊電要$88, 整翻個電話要$180, 咁我想買過部電話啦!

我想買部可以上埋網嘅電話,但我唔識中文輸入法,要可以有手寫輸入法的,價錢梗係最經濟為佳。

大家有乜好介紹呀?我對呢啲電話嘅野濛查查架!

剛巧聽同事講 Nokia5800 同Nokia5230,如何?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

我用緊 5800, 通話情況ok, 支援倉頡/速成及手寫(要用筆)輸入法, 不過我要2-3日差一次電,而家 $2300-2500左右

如果你唔使用wifi 的話, 用Nokia 5230, 是5800簡化版, 可用手指手寫, 而家 $1700左右, 而家"博維"用痕新卡仲可以18個月阮息分期..............

升級   100%

開心

另呢兩部部份電話公司做緊0機價........

升級   100%

鬱悶

原帖由 saki 於 2010-4-7 11:54 發表
    我用緊 5800, 通話情況ok, 支援倉頡/速成及手寫(要用筆)輸入法, 不過我要2-3日差一次電,而家 $2300-2500左右

如果你唔使用wifi 的話, 用Nokia 5230, 是5800簡化版, 可用手指手寫, 而家 $1700左右, 而家"博維"用痕 ...

唔該哂Saki

唔用wifi,對上網有乜影响呀?

升級   100%

鬱悶

原帖由 saki 於 2010-4-7 12:02 發表
    另呢兩部部份電話公司做緊0機價........

我剛剛同PCCW簽咗1年約呀!

如果PCCW有0機價,我可唔可以加錢轉個可以上網嘅plan架?

升級   100%

奮鬥

各位午安  

升級   100%

奮鬥

原帖由 停雲 於 2010-4-7 10:30 發表

不如試下馬鞍山遊樂場 >> 水浪窩 >> 麥4 >> 大金鐘 >> 馬鞍山村 >> 馬鞍山郊野公園燒烤場 >> 錦英苑 >> 馬鞍山遊樂場

19km

睇天決定
    我ok喎

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-4-7 12:56 發表

我剛剛同PCCW簽咗1年約呀!

如果PCCW有0機價,我可唔可以加錢轉個可以上網嘅plan架?

以我所知, 只要你個plan 係加錢唔係減錢, 佢實俾你upgarde 個plan, 不過抵唔抵要格價先wo

升級   100%

開心

原帖由 runrun 於 2010-4-7 12:54 發表

唔該哂Saki

唔用wifi,對上網有乜影响呀?

唔用wifi即係只可用3G上網, 即係唔可以一路搭車, 一路上網, 不過費用貴d (PCCW 有d plan 包30/100MB上網, 有d要額外俾錢 ($18/30MB), 超過的MB數再收錢 ($10/10MB, 上限 $29X), 另如果無jon 任何plan 就上網的話, 電話費可以是天文數字........

wifi 上網即係只可係固定地方如圖書館或咖啡室上網, 不過呢種上網形式平d

升級   70.9%

該用戶從未簽到

有興趣喎, 係咪之前走過嫁, 好熟喎條路

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 停雲 於 2010-4-7 10:30 發表

19km

睇天決定

好哦

升級   100%

鬱悶

原帖由 saki 於 2010-4-7 13:40 發表

唔用wifi即係只可用3G上網, 即係唔可以一路搭車, 一路上網, 不過費用貴d (PCCW 有d plan 包30/100MB上網, 有d要額外俾錢 ($18/30MB), 超過的MB數再收錢 ($10/10MB, 上限 $29X), 另如果無jon 任何plan 就上網的話 ...

咁冇wifi咪唔可以喺地錯鐵、火車同巴士上網?

如果做個無限量上網嘅plan咪冇wifi都唔緊要嗎?

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-4-7 15:40 發表

咁冇wifi咪唔可以喺地錯鐵、火車同巴士上網?

如果做個無限量上網嘅plan咪冇wifi都唔緊要嗎?

其實wifi免費上網可以係M記,公屋,機場,香港政府WiFi通http://www.gov.hk/tc/theme/wifi/location/index.htm

有申請到無限量上網嘅plan 當然冇wifi都ok啦 wifi成日都要周圍同人爭線

升級   100%

鬱悶

原帖由 hkyen 於 2010-4-7 16:00 發表

其實wifi免費上網可以係M記,公屋,機場,香港政府WiFi通http://www.gov.hk/tc/theme/wifi/location/index.htm

有申請到無限量上網嘅plan 當然冇wifi都ok啦 wifi成日都要周圍同人爭線

噢!

升級   0%

該用戶從未簽到

大家好呀.. 我係新手..  
    係馬鞍山人^_^
    大家多多指教

升級   25.9%

該用戶從未簽到

原帖由 丫瑩 於 2010-4-7 17:20 發表
    係馬鞍山人^_^
    大家多多指教

升級   100%

鬱悶

原帖由 丫瑩 於 2010-4-7 17:20 發表
    係馬鞍山人^_^
    大家多多指教

歡迎 丫瑩師姐。

有空請參加我們各區的約跑活動。

升級   25.9%

該用戶從未簽到

原帖由 lorena 於 2010-4-7 14:29 發表

有興趣喎, 係咪之前走過嫁, 好熟喎條路

差5多la, 今次由水浪窩到頂約走4km, 拔高約500m, 來5來顛下?