香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-12 12:37 發表

唔該活活報告  " />" />
另外我如有唸過, 年頭跟你跑果次 藍田>順利>壁屋>科大>坑囗 22k (你話冇得補給果次呢 " />" />),  
再+大圈10K, 跑一次艱鉅少少既 " />" />, 當然等大家平路長課練好先啦~  " />" />

~~~~
依果距離32-33k 應去到12月尾可以試下.( 但年頭無帶你跑埋油塘咩???)
暫時11月至12月都係練26-30k , 打好個底先再上好d wor

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dsfcheng 於 2009-11-12 11:51 發表
咪玩啦, JC.  同你火燒大草原我次次食塵

今年SC報FM, 再唔加課實坐巴士la .....

冰有爹緊架樹哩.........
我係大會專用吸麈機, 你重邊有麈食啊  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-12 12:47 發表

~~~~
依果距離32-33k 應去到12月尾可以試下.( 但年頭無帶你跑埋油塘咩???)
暫時11月至12月都係練26-30k , 打好個底先再上好d wor

我都係咁唸, 可以操多幾次, 練成 "長平公主" 先  

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(四) 14/11/2009

注意: 1. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
         2. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
         3. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期: 14 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 暫定TKO運動場外 (不設儲物及沖身), 如有區外跑有需要儲物及沖身, 則再作安排.
               *** 已報名跑友請於13/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線 : TKO運動場 > 澳景路 > 廣田 > 馬油塘 > 康盛 > 翠林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 調景嶺 > TKO運動場
        寶翠 > 寶林 > 坑口 > 將軍澳運動場
        ( 請參考下面路線圖 )
        於 5.8k(藍田體育館), 11.3k(寶翠公園) 及 17.2k (寶翠公園) 位置有食水補充 (另有需要者請自備)
路程: 約  21K

詳情請參考 page 1, post#1 及 post#2

預計完成時間:2小時15分鐘內
難度(5*為最高):*** (沿途有部份上落斜)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

14/11長課報名:

1. 活  ( 提議加長到23-24k , 不跑太多斜 ,改為tko大圈x2 + 草原 ,吾知有幾多k)
2. Ah Li  (我有山行都唔去來跑)

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-11-12 12:42 發表

batbat教練, 快D過黎TKO傳授D內功俾我地啦 " />" />

我都自身難保....  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-11-12 14:47 發表

我都自身難保....  " />" />

唔好收收埋埋啦

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 33 天

火仔, 康智、健康快車、入境7km ...... 都見唔到你,係咪秘密練兵呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dsfcheng 於 2009-11-12 16:21 發表
    火仔, 康智、健康快車、入境7km ...... 都見唔到你,係咪秘密練兵呀

下???
    有咁多比賽咩?我真係唔知喎~
    不過就算知,都未輪到我跑啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(四) 14/11/2009

2. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
    3. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
    集合地點: 暫定TKO運動場外 (不設儲物及沖身), 如有區外跑有需要儲物及沖身, 則再作安排.
    *** 已報名跑友請於13/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線 : TKO運動場 > 澳景路 > 廣田 > 馬油塘 > 康盛 > 翠林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 調景嶺 > TKO運動場
            於 5.8k(藍田體育館), 11.3k(寶翠公園) 及 17.2k (寶翠公園) 位置有食水補充 (另有需要者請自備)

路線及詳情請參考 page 1, post#1 及 post#2

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法: 請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

14/11長課報名:
    1. 活 ( 提議加長到23-24k , 不跑太多斜 ,改為tko大圈x2 + 草原 ,吾知有幾多k)
    3.
    4.
    5.
    未能出席:
    1. JC (15/11有比賽, 請假一天)
    2. rockiec (繼續養傷, 請假一星期)

升級   68.33%

該用戶從未簽到

大家好,

我千辛萬苦 .......終於都報咗十公里(第三組)

下年真係要早D報先得......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-11-12 20:13 發表 大家好,

我千辛萬苦 .......終於都報咗十公里(第三組)

256 ching, 隻腳好番啦?? 10K似乎唔啱你噃!!
    重响第三組?? 乜唔係挑戰組咩??

我依家都好頭痕, 都唔知跑唔跑到澳門全馬??

升級   94.3%

該用戶從未簽到

超班馬,第三組冠軍非你莫屬啦!

原帖由 runner_256 於 2009-11-12 20:13 發表
    大家好,hgj088" />" />" />" />hj

我千辛萬苦 .......終於都報咗十公里(第三組)hgjD115" />" />" />" />hj

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-11-12 20:13 發表
    大家好,hgj088" />" />hj

我千辛萬苦 .......終於都報左十公里(第三組)hgjD115" />" />hj

嘻嘻,我又同大家報告下先,我係報唔到渣打全馬既。
    原本一開始我都以為我會sad的,
    不過呢幾日因為一d事,而改變了自己很多的想法。
    其實出年跑不到全馬真係not a big deal,
    出年跑不到就後年吧,後年跑不到還有大後年的,
    總之人還在世就還有機會。
    人 ... 最緊要還是快快樂樂的活下去。

至於我今年的目標,決定了:征服石崗30K ~~!
    哈哈,所以我還是會繼續跟大家一齊練習的 ~~~

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-11-12 22:31 發表

出年跑不到就後年吧,後年跑不到還有大後年的,
    總之人還在世就還有機會。
    人 ... 最緊要還是快快樂樂的活下去。

至於我今年的目標,決定了:征服石崗30K ~~!
    哈哈,所以我還是會繼續跟大家一齊練習的  

對呀!~冇得跑渣打全馬又唔係世界未日, 要報全馬 ccm都有啦
    能夠跑已經係值得開心既事

石崗30K好似下個月就係......
    而家可能功課考試, 都要盡量儲里數,
    加油呀~車仔

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-11-12 22:31 發表 嘻嘻,我又同大家報告下先,我係報唔到渣打全馬既。原本一開始我都以為我會sad的,不過呢幾日因為一d事,而改變了自己很多的想法。其實出年跑不到全馬真係not a big deal,出年跑不到就後年吧,後年跑不 ...

無錯,明年跑唔到實在NOT A BIG DEAL,日後大把機會,而且也可以趁今年好好習慣長課,為後年渣打作好準備。我都有興趣玩石崗30K,不過唔知幾時...
    我星期六會盡力過來,如果你都係度到時見面

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 33 天

原帖由 火仔11 於 2009-11-12 16:37 發表

下???
    有咁多比賽咩?我真係唔知喎~
    不過就算知,都未輪到我跑啦~

These 4 guys are really fast .... they broke the record, i.e. climbed 75 floors in 6'02" ....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-11-12 22:31 發表

嘻嘻,我又同大家報告下先,我係報唔到渣打全馬既。
    原本一開始我都以為我會sad的,
    不過呢幾日因為一d事,而改變了自己很多的想法。
    其實出年跑不到全馬真係not a big deal,
    出年跑不到就後年吧,後年跑不 ...

讚同車車的看法呀, 申報利益先, 我都無報到渣打,
    主要原因是一來自己先天不足, 怕操得密會受傷, 所以到依加只係報左unief hm & 1個 10k.
    二來因為比賽多, 就連日常活動都受到影響, 藍球都唔敢去打
    所以都係服行車車的 出年跑不到就後年吧 的方案.

希望有報名的朋友一定要小心身體, 比賽有無得跑係其次, 最重要都係比賽後一星期都仲可以消遙到.

升級   45.45%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(四) 14/11/2009

路線及詳情請參考 page 1, post#1 及 post#2

報名方法: 請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

14/11長課報名:
    1. 活 ( 提議加長到23-24k , 不跑太多斜 ,改為tko大圈x2 + 草原 ,吾知有幾多k)
    3. michaelyw (當日應要坐頭班火車入來)
    4.
    5.
    未能出席:
    1. JC (15/11有比賽, 請假一天)
    2. rockiec (繼續養傷, 請假一星期)

升級   45.45%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 michaelyw 於 2009-11-12 23:14 發表
    暫定TKO運動場外 (不設儲物及沖身), 如有區外跑有需要儲物及沖身, 則再作安排. /quote]

唔好意思但我應該要儲物,沖身反而是其次。