香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

係喎....... 唔記得update返post#2添, 俾埋個時間黎啦唔該 ^^

今個星期跑平路, 可能都係要大圈跑幾轉, 驚悶親大家  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-19 12:45 發表

係喎....... 唔記得update返post#2添, 俾埋個時間黎啦唔該 ^^

今個星期跑平路, 可能都係要大圈跑幾轉, 驚悶親大家  

幾個時間WOR
我地ED 70後GE 就3:12分 (PACING 5:39)
90後果D 你要問佢LA.

我有2個 OPTION .大家比D 意見  
1) 10K X 3個 ( 連後山) + 大草原 X1 + 運動場1個2 K = 約36K
2) 8.5K X 4個 + 運動場 1圈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-1-19 13:27 發表
我有2個 OPTION .大家比D 意見
1) 10K X 3個 ( 連後山及健明) + 大草原 X1 + 運動場1個2 K = 約36K
2) 8.5K X 4個 + 運動場 1圈

兩條線都okay, 只係大家想全平定係有D斜路?
請俾意見.......
另外就係 keep pacing 問題, 5'45" 至 5'50" 係咪大家 okay?  定係分組?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-19 16:20 發表

兩條線都okay, 只係大家想全平定係有D斜路?
請俾意見.......
另外就係 keep pacing 問題, 5'45" 至 5'50" 係咪大家 okay?  定係分組?

會否試下5;45呢.  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-1-19 21:49 發表

會否試下5;45呢. 

我都有唸過不如跑全平路, 全程keep 5'45" 跑, 練均速

不如就咁, 9k x 4圈........ 跑長跑唔應該怕悶既    
學呀亮哥, 跑一個全馬, 聽42.195次 [情感的禁區], 我地要好好學習

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十三) 23/1/2010 星期六 36k

特別通告:  是次約跑將以 均速 5'45"/KM 進行,
               參加者請先考慮跑速是否適合, 謝謝!
                     (如跑速不適合者, 大隊不設額外領跑, 請確定自己清楚路線, 完成後可一同早餐特訓 ^^)

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:     23 / 1 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場跑道側

路線 : TKO大圈 X 4 (於寶翠公園, 即5k, 14k, 23k, 32k位置有補水設施, 如再有請自備食水)
        路線圖請參考 page 1 post #1

路程: 約 36K

預計完成時間:3小時30分鐘內
難度(5*為最高):*** (沿途95%平路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

23/1 報名:
1. JC
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
................

升級   100%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十三) 23/1/2010 星期六 36k

(如跑速不適合者, 大隊不設額外領跑, 請確定自己清楚路線, 完成後可一同早餐特訓 ^^)

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)

路線 : TKO大圈 X 4 (於寶翠公園, 即5k, 14k, 23k, 32k位置有補水設施, 如再有請自備食水)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

23/1 報名:
1. JC
2. 大雄 (11:30a.m.要準時到達尖沙咀參加朋友婚禮,希望趕得切跑到去講'我反對')
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-1-20 00:04 發表
2. 大雄 (11:30a.m.要準時到達尖沙咀參加朋友婚禮,希望趕得切跑到去講'我反對')... ...

究竟個新娘同大雄ching有咩特殊既關係呢?????

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-19 22:47 發表

我都有唸過不如跑全平路, 全程keep 5'45" 跑, 練均速 " />" />" />" />

不如就咁, 9k x 4圈........ 跑長跑唔應該怕悶既  j" />" />" />" />jk  
學呀亮哥, 跑一個全馬, 聽42.195次 [情感的禁區], 我地要好好學習" />" />" />" />

...

應該唔止42.195次,如果聽一次 [情感的禁區]跑到1K就會係42.195次,但係小弟跑得慢,相信跑一個全馬,起碼聽左60幾次了。平時聽住佢d節拍練均速,所以跑馬拉松都係聽佢囉,佢既節拍幾慢架,跑離跑去都係5分半1K。大家唔好聽呢隻呀!

其實你地好幸福,有咁多平路可以跑,小弟只可以響柴灣小西灣運動場跑一百幾十個圈當長課,咁就真係悶啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

大家 Good ......Morning...呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-1-20 00:30 發表

應該唔止42.195次,如果聽一次 [情感的禁區]跑到1K就會係42.195次,但係小弟跑得慢,相信跑一個全馬,起碼聽左60幾次了。平時聽住佢d節拍練均速,所以跑馬拉松都係聽佢囉,佢既節拍幾慢架,跑離跑去都係5分半1K。大 ...

亮哥, 聽你既提示, 我打算聽 [梁祝] 會啱我多D,
一來個節奏啱我咁慢, 二來聽一次都廿幾分鐘,
咁我跑五個鐘都係聽十二次jei  

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

各位, 早晨呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 allanccl 於 2010-1-20 00:30 發表

應該唔止42.195次,如果聽一次 [情感的禁區]跑到1K就會係42.195次,但係小弟跑得慢,相信跑一個全馬,起碼聽左60幾次了。平時聽住佢d節拍練均速,所以跑馬拉松都係聽佢囉,佢既節拍幾慢架,跑離跑去都係5分半1K。大 ...
    原帖由 JC 於 2010-1-20 08:15 發表

亮哥, 聽你既提示, 我打算聽 [梁祝] 會岩我多D,
    一來個節奏岩我咁慢, 二來聽一次都廿幾分鐘,
    咁我跑五個鐘都係聽十二次jei  

一個全馬 = 42.195公里 = 42.195次[情感的禁區] = 12次[梁祝]

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-20 00:16 發表

究竟個新娘同大雄ching有咩特殊既關係呢????? " />" />" />" />" />" />" />" />" />" />

或者係同新郎哥有特殊關係

升級   78.4%

該用戶從未簽到

23/1 報名:
    1. JC
    2. 大雄 (11:30a.m.要準時到達尖沙咀參加朋友婚禮,希望趕得切跑到去講'我反對')
    3. Terence (這個跑法練均速好呀!)
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-1-20 08:37 發表

一個全馬 = 42.195公里 = 42.195次[情感的禁區] = 12次[梁祝] 11175

註:

42.195次[情感的禁區] → 以亮哥既5分鐘pacing計算

12次[梁祝] → 以小弟既蝸牛速5小時完成計算

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2010-1-20 09:09 發表

或者係同新郎哥有特殊關係

咁應該係新娘子哎 "我反對" 先啱喎  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2010-1-20 09:17 發表

特別通告:  是次約跑將以 均速 5'45"/KM 進行 ……

3. Terence (這個跑法練均速好呀!)

係呀terence....... 大家keep個pacing練均速好啊,
    昌哥, 你話係唔係呀?  

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-20 10:20 發表 係呀terence....... 大家keep個pacing練均速好啊, 昌哥, 你話係唔係呀?  

緊係啦,JC老大!我會拼死盡力去跟隨大家既步伐!