香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

大圍長跑長友Blog (賽季又到,唔止要勤力d操,仲要勤力d寫Blog。)

升級   0%

該用戶從未簽到

我唔覺得怪呀,我以前有個同事都係啦,仲係公開果隻,我覺得都冇咩野,只係自己接受唔到啫。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-3-12 16:09 發表

我應該會報412 10k
跑山/越野賽我都無興趣.......

咁412你有冇咩target呀? 做唔做到sub42'呢?
如果有興趣跑越野....一於報埋426果個啦~

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-12 16:13 發表

咁412你有冇咩target呀? 做唔做到sub42'呢?
如果有興趣跑越野....一於報埋426果個啦~hgjD115" />" />hj

target?....初定sub44先啦....
我報10k都係想睇睇自己狀態

越野賽一向都不感興趣......費事跑傷

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 stanleyhpm 於 2009/3/12 04:26 PM 發表

x2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-3-12 16:26 發表

sub44'對你來講應該冇問題啦....我估就算比我而家要跑都跑到呢個時間!

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 00:22 發表

sub44'對你來講應該冇問題啦....我估就算比我而家要跑都跑到呢個時間!hgj091" />" />hj

因為我而家唔係要谷狀態....我而家既練習都係8成水平左右
    我只係想睇下現時自己既水平去到邊
    4月尾5月就開始要上態啦......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-3-13 00:43 發表

因為我而家唔係要谷狀態....我而家既練習都係8成水平左右
    我只係想睇下現時自己既水平去到邊
    4月尾5月就開始要上態啦......

咁你下一個目標就係黃金海岸馬拉松呀?
    今年有冇諗住個返靚個10K時間?

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 10:35 發表

咁你下一個目標就係黃金海岸馬拉松呀?
    今年有冇諗住個返靚個10K時間?

是的....
    我又無刻意為10k做時間
    因為做全馬做到成績,10k同半馬自然就會變

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-3-13 11:34 發表

是的....
    我又無刻意為10k做時間
    因為做全馬做到成績,10k同半馬自然就會變

咁又係...咁你今次target最起碼都3:15啦~
    我都可能會報呢個or澳洲其他既馬拉松,希望去得成,順便過去探下親。

升級   0%

擦汗

原帖由 大圍新跑手 於 2009/3/13 03:35 PM 發表

我都可能會報呢個or澳洲其他既馬拉松,希望去得成,順便過去探下親

x2

...我諗會先報 "2010廈門馬拉松(全馬)"...

2011 再跑渣打

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 15:35 發表

我都可能會報呢個or澳洲其他既馬拉松,希望去得成,順便過去探下親。

target幾多要下練成點.....而家未定
    澳洲michael都話會報黃金

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-3-13 17:03 發表

target幾多要下練成點.....而家未定
    澳洲michael都話會報黃金

好呀,咁大家加油啦.....
    我都要開始練下,呢個應該都係全平路好跑過渣打,希望跑好d出年渣打可以報仇~

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 17:19 發表

我都要開始練下,呢個應該都係全平路好跑過渣打,希望跑好d出年渣打可以報仇~

其實除左ccm之外,都好少路難跑過渣打
    不過有時情意結先會跑渣打....

升級   0%

擦汗

原帖由 大圍新跑手 於 2009/3/13 05:19 PM 發表

x2

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.3.13 顯田游泳池 蛙泳20個直池
    本來今晚應該係參加邪神特訓第二回,點知差唔多放工先發現唔記得帶跑衫褲,無辦法放工唯有返屋企。
    返到屋企又唔係咁想跑於是又走左去游水,今次總共游左20個直池,唔計休息時間游左35分鐘。
    今次參加唔到邪神既特訓真係可惜,希望大家可以post返D內容出來等我搵日可以自修返。

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.3.16 顯田遊樂場 <---> 馬鞍山聽濤雅苑 18K
    因為諗住報跑4.26果個比賽,都係時候開始比心機操下啦。
    今晚放工即刻返屋企換衫,落樓下公園拉左一陣筋就向沙田方向出發,開始跑得比較慢當熱身,過左2K度開始快返多少,初時冇諗住會跑幾遠,見跑跑下都幾順於是決定向馬鞍山方向跑去。
    跑到聽濤雅苑路口就折返,回程既時候試下再加快少少,不過跑跑下開始跌WATT,始終好耐未跑過咁長距離都應該係正常,最後都一路keep住均速返到屋企樓下公園,做埋cool down拉筋完成今日操練。

全程約18K,時間約1'30完成。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-13 23:28 發表
    2009.3.13 顯田游泳池 蛙泳20個直池
    本來今晚應該係參加邪神特訓第二回,點知差唔多放工先發現唔記得帶跑衫褲,無辦法放工唯有返屋企。
    返到屋企又唔係咁想跑於是又走左去游水,今次總共游左20個直池,唔計休息時間 ...

邪神個d訓練你唔會自修啦...例如鴨仔行..係要成村人,有氣氛迫住做先得.
    下次記住帶野上課la...

升級   58.95%

該用戶從未簽到

回復 935# 的帖子

小第同日也游了一個鈡.中午.有無人溫你一齊沖良.哈哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-3-17 11:51 發表
    加油呀!大圍!史丹尼!
    我出年只打算全力玩ccm,而渣打就睇到時先算!可能到時又係影吓相!

oscar:
    ccm夠挑戰性呀...你都要加油~