香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   39%

該用戶從未簽到

我星期六先可以跑青公,無玩CCM,所以會試34km同新跑鞋,不過下雨的話對新鞋就遭殃

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 seablack 於 2012-1-12 00:03 發表
跑完飲啤酒,非常舒服!
Re 亮哥,我諗我ccm都會慢,因為今日跑起來膝蓋還是痛。已經痛了一整星期......唉~
Joe哥何時跑?我地有冇碰面?

膝蓋痛還飲啤酒?  試下戒左佢啦! 酒類多多少少會引致尿酸,對關節唔好的。
另外,跑多了膝蓋痛,我會搽特強喜X妥,去瘀消炎幾有效的。

升級   98.95%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-1-11 05:26 發表
楚絲卡你入唔入會都好,快d好番,下星期五黎青公跑吓,順便一齊食餐癫友年夜飯喇。" />" />

我都好想快d好番, 不過咳依家野真係好難講, 我依家對腳都不知幾痕..........成10日無跑過啦, 再無得跑我都驚渣打我會跑over 60分鐘添wor........

升級   98.95%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-11 12:28 發表
hgj091" />" />hj 小二跑完青公返來啦!~~由荃灣更衣==>7-11 (隔離間..地剷)來回(約14km)
早上跑青公...係凍到屎屎下....又大風、中途又下大雨,然後又有陽光,
不過小二今次叻左,跑多一間「舖位」,小二已沖出7-11啦 ...

小二真係好勁~~ 又勤力~
你好快就可以跑到半馬啦~

升級   13%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-1-11 06:35 發表 果位ctse應該係viola lo,佢好厲害,女子組跑我的時間,所以經常攞獎!

睇得出嗰位師姐有貨在手,  皆因佢上下盤穩健, 發力瀟灑自如.  一個字, 快.

升級   13%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2012-1-11 08:45 發表 我全馬跑3'53, pb.  最尾7k双腳大腿抽筋好痛, 要每2k找護士姐姐搽油, 好辛苦

成成師兄意志力驚人, 雙腿賣老抽都堅持咗7k, 佩服!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 2264# 的帖子

janjan,祝妳好番渣打跑到sub50
    小二真係好勤力,隨時佢攞獎早過我,佢女子成年組細比賽50分左右已經有機,但我男子先進組細比賽都要sub40先有機:(

升級   13%

該用戶從未簽到

原帖由 janjan 於 2012-1-12 01:45 發表 我都好想快d好番, 不過咳依家野真係好難講, 我依家對腳都不知幾痕..........成10日無跑過啦, 再無得跑我都驚渣打我會跑over 60分鐘添wor........

janjan師姐, 講個事實俾你知.  小弟無睇你之前嘅post, 一喇眼見到你上述內容, 第一時間仲以為你係不幸罹患咗香港腳.  真系唔巧意思了.

升級   13%

該用戶從未簽到

坦克兄, 骨魔靈!

升級   100%

慵懶

回復 2269# 的帖子

找塵呀凌晨出沒A,呢幾日我做左凌晨出沒B添:)

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1786 天

[LV.Master]伴壇終老

好的,謝謝亮哥,不飲就是了!
    之前就是膝蓋痛不知搽甚麼好,試一下去買來搽特強X療妥。

原帖由 allanccl 於 12/1/2012 00:17 發表

膝蓋痛還飲啤酒?  試下戒左佢啦! 酒類多多少少會引致尿酸,對關節唔好的。
    另外,跑多了膝蓋痛,我會搽特強喜療妥,去瘀消炎幾有效的。

升級   98.9%

該用戶從未簽到

早晨呀癲友

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

各位早晨

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 2273# 的帖子

早晨呀波哥

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位癲友!早晨呀!今日天氣濕濕凍凍,小二正在家中享受「功夫茶」...飲緊「千年老普洱+饅頭」

凌晨出沒A(Andy):你果然凌晨先蒲頭,果然無改錯你個名!哈哈!你點呀?工作很忙碌呀?你既右小腿雞肉仲有無抽呀?明晚跑青公一於hea跑啦...仲有呀!每次睇完你d留言,係令我笑爆咀...(janjan腳痕唔係hk 腳),最近我地多左seablack師兄入來同我地癲呀...愈來愈熱鬧!

seablack師兄:如果你膝蓋痛,真的要休息下,星期日ccm慢慢跑啦!千萬不要整傷呀!苛略(ok)??其實飲啤酒...你係咪好熱氣呀?小二平時有煲開夏枯草/五花茶,搵日約跑帶支俾你飲下...唔好飲*外國涼茶"啦!哈哈哈!

坦克師兄:你應該叫「凌晨出沒T」,哈哈哈!咁早起床睇波呀?不過一早睇住塊「草地-波地」(青BB),對眼睛都好好...你仲要為「好」字溫書...真係辛苦你,小二可以義務為「好」字溫書wor(如果你信得過我既「小二程度」哈哈哈!

亮哥:呢度唔可以直接公開產品名稱ga...上次小二俾凌晨出沒A話我呀...係「特強喜X妥」...哈哈哈!仲有呀!昨晚班長咁夜唔掘泥..因為班長在1月份既星期三四晚要做其他二公,去到好夜...回家後要回覆大家!小二希望每天都可以抽空關心大家!所以夜訓lor...如果明晚下雨,我地穿雨衣,開雨傘跑青公...大頭蝦做領隊!!

根拿屎:早晨呀!你係咪今早睇波呀...你喜歡邊一隊呀?有無青公癲友隊呀??(小二突然好想食雞屎騰....)

joe 師兄:你昨晚跑青公呀...小二早上跑左啦...係又凍又下雨又大風又陽光...小二和joe師兄+carman師姐「風雨同路」跑青公...哈哈哈!

janjan:你飲左幾多馬尿呀?應該一飲就止咳...妳係咪唔介口呀?你在渣打一定可以sub 50 啦!因為你跑完仲要為大家影相相...哈哈哈!不過到時人多,都唔知點相認?

micrathon師兄:如果下雨就唔好試新鞋啦...不過呢幾日都「毛毛雨」...我昨早跑青公...係凍到想屎...但我又無路可走...所以硬住頭皮跑...哈哈哈!(不過好掛住d嘉頓包包味~~)

波波:早晨!小二很掛念你呀!今日天氣凍左,保重身子呀!你食左早餐未呀?小二在家飲緊功夫茶,食饅頭~正呀!!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

早晨各位癲友~~!

升級   100%

慵懶

回復 2275# 的帖子

一來睇波,二來習慣早起身嘛,星期日要5點起身架..!!
    個好字考埋今日,聽日考視藝唔駛溫豬喇...終於甩難喇...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2012-1-12 09:43 發表
    早晨各位癲友~~!

早晨!大頭蝦!你練舞...練成點呀?明晚青公搵你做領隊帶頭...跳「singing in the rain(青公版)wor...」唔好側側膊、唔多覺wor...
    乜你今日出左糧咩...咁開心數$$$$$(小二好怕d人用口水...lam d 錢....)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-1-12 09:50 發表
    一來睇波,二來習慣早起身嘛,星期日要5點起身架..!!
    個好字考埋今日,聽日考視藝唔駛溫豬喇...終於甩難喇..." />" />" />" />

坦克師兄:小二都習慣早起...因為D節目係排到full晒...真係癲癲地...

星期四晚上:帶"第一隊"小朋友去「學跳舞」
    星期六全日:帶"第二隊"小朋友去「跌屎你」
    星期日全日:帶"第三隊"小朋友去「bb燒」  ==>所以來不到ccm支持大家

過左新年,2月至3月:帶晒「4小隊」去「攞阿方州」玩歷奇

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-12 09:50 發表

早晨!大頭蝦!你練舞...練成點呀?明晚青公搵你做領隊帶頭...跳「singing in the rain(青公版)wor...」唔好側側膊、唔多覺wor...
    乜你今日出左糧咩...咁開心數$$$$$(小二好怕d人用口水 ...
    各位身體健康,即係每日有錢落袋啦~!