香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

叮叮噹之跑步日誌-請多多指教

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

叮叮噹CTSE D量真係唔少野~唔怪得減重同跑步都咁輕鬆

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

梁兄有冇帶老花眼鏡?
    係兩個星期, 唔係一個星期, 跑量都叫唔少野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-22 23:59 發表

梁兄有冇帶老花眼鏡?
    係兩個星期, 唔係一個星期, 跑量都叫唔少野  

梁兄冇需老花眼鏡,佢可能冇除下跑步時個副黑超..嘻嘻,,

升級   0%

該用戶從未簽到

2月16日-20日,星期一至五,接近40k,都唔少野架..

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-2-23 00:04 發表
    2月16日-20日,星期一至五,接近40k,都唔少野架..

只係36.5K, 兩日都係慢慢跑, 邊吹邊跑了一大段, 好好玩啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-23 00:23 發表

只係36.5K, 兩日都係慢慢跑, 邊吹邊跑了一大段, 好好玩啊!

渣打過後,基本上冇乜壓力,比一些時間去享受下長跑既真正樂趣,順便讓自己輕鬆下,舒緩下..然後再衝刺.

下星期四開始衝圈啦!!!

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-2-23 00:41 發表
    渣打過後,基本上冇乜壓力,比一些時間去享受下長跑既真正樂趣,順便讓自己輕鬆下,舒緩下..然後再衝刺.

下星期四開始衝圈啦!!!

平兄唔係叫小妹入鄧記衝圈嘛 每個星期四都要集訓, 練習唱歌, 唔會去鄧記同你地跑囉!
    二來, 唔識就唔會亂跑一餐, 小妹唔想跑傷身體. 其實, 好想正正經經學跑步基本功, 時間地點都未配合倒.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-23 00:51 發表

平兄唔係叫小妹入鄧記衝圈嘛ghjygu" />" />h 每個星期四都要集訓, 練習唱歌, 唔會去鄧記同你地跑囉!
    二來, 唔識就唔會亂跑一餐, 小妹唔想跑傷身體. 其實, 好想正正經經學跑步基本功, 時間地點都未配合倒.

好似有d跑會會有跑步班喎,你可以留意一下呀...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-22 23:51 發表
    渣打後, 懶寫blog, 係時候補番少少記錄.

8/2(日) 09渣打半馬, 21K
    13/2(五) 鄧記跑圈, 4K
    14/2(六) 行山大半天, 5hrs.
    16/2(一) 約跑: 荃西青龍頭,16K
    20/2(五) 約跑: 荃西>屯鄧, 20.5K

叮叮噹, 好勤力wor, 我都要向妳學習, anway, 加油, 期待再同妳一齊跑 haha

升級   0%

難過

原帖由 cookie97 於 2009-2-23 07:31 發表

好似有d跑會會有跑步班喎,你可以留意一下呀...

留意左很久, 附近區域都冇跑步班, 謝Sir果個又太遠.
    如有發現, 通知小妹, Thank you.

升級   0%

難過

原帖由 Tarry 於 2009-2-26 00:15 發表
    叮叮噹, 好勤力wor, 我都要向妳學習, anway, 加油, 期待再同妳一齊跑 haha

今個星期超懶, 好濕熱唔多願跑, 可能係渣打後遺症.
    3.14, 3.21都有約跑, 妳嚟唔嚟跑呀?
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-26 00:23 發表

留意左很久, 附近區域都冇跑步班, 謝Sir果個又太遠.
    如有發現, 通知小妹, Thank you.

如果有~ 通知埋我一聲呀~ 我都想改改我個核突跑姿呀~ " />" />" />" />" />

升級   0%

難過

原帖由 BHa 於 2009-2-26 01:20 發表

如果有~ 通知埋我一聲呀~ 我都想改改我個核突跑姿呀~

元屯天都未搵到, 有一定通知街坊.
    你咪報左Wong Sir個衝圈班囉! 等佢同其他師兄幫幫你, 旁觀者清.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-26 00:42 發表

今個星期超懶, 好濕熱唔多願跑, 可能係渣打後遺症.
    3.14, 3.21都有約跑, 妳嚟唔嚟跑呀?

叮叮噹, 唔該晒通知我, 3.14我考獨木舟1星啫, 我要帶outing我諗有用, 所以考咗先, 應該唔黎得啦, 3.12我check吓先, 好期待同妳一齊跑, 上次食B餐跟妳跑, 時間都快咗, 好開心, haha

升級   84.4%

該用戶從未簽到

勤力係玩運動的至勝之道,加油!

升級   0%

難過

原帖由 ginnywong 於 2009-2-26 13:51 發表
    勤力係玩運動的至勝之道,加油!

Ginny,
    小妹玩運動主要為身體好, 個人開心健康啲.
    收到, 我會勤力架!
    妳個膝頭好番曬未, 應該開始操練, 加油! 唔好心急啊!

升級   0%

難過

25/2(三) 鄧記5k測試(29'39") + 2K
    一個人在濕悶熱的晚上, 入鄧記跑12.5圈, 若非為了2/3(一)訓練班前作5K個人測試,我唔會入運動會跑圈. 未能出席星期六的測試, 我同Nancy差不多同步進行5k測試, 步速很接近, 否則一個人跑圈很容易想放棄. 跑完邊拉筋邊吹水, 快樂不知時日過. Nancy一席話, 為我增添勇氣同決心, 令我更感激Wong Sir同chings為我地預備的訓練, 珍惜一起學習的機會. 終於有伴一齊跑步, 熱切期待.

28/2(六) 澤豐<>慧豐園, 8K
    九位師兄師姐係鄧記做5K個人測試, 我去幫大家數圈同打氣. Oscar帶同Twins女, Kenneth帶同大細囝, 睇住小朋友大踏步地跑得很輕鬆愉快. 等大家跑完一起圍圈拉筋吹水, 快樂不知時日過, 傾了一小時才各散東西. 我獨自出街跑一轉, 吹吹海風, 一個月沒有跑這條路, 跑得很舒暢. 新鞋仔都幾好跑, 好舒適.

升級   0%

難過

09年2月小總結:
    行山  2天

跑步8天, 共88km
    2月8日完成人生第一個半馬.

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-2-28 23:25 發表

Ginny,
    小妹玩運動主要為身體好, 個人開心健康啲.
    收到, 我會勤力架!
    妳個膝頭好番曬未, 應該開始操練, 加油! 唔好心急啊!

開始左二個星期到,真係唔可以心急,跑多少少,膝頭又有少少腫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-1 01:05 發表
    25/2(三) 鄧記5k測試(29'39") + 2K
    一個人在濕悶熱的晚上, 入鄧記跑12.5圈, 若非為了2/3(一)訓練班前作5K個人測試,我唔會入運動會跑圈. 未能出席星期六的測試, 我同Nancy差不多同步進行5k測試, 步速很接近, 否則一個 ...

當你好辛苦跑完,成班人圍圈吹水係最美好既時刻,最好既獎勵!