香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 4)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

um~好多下wor~仲有頒獎d 相..大家好想用咩方法睇呢?

明天等我執下d 相先la..大家諗下想用咩方法..goodnight 先 la
我今晚都反得好開心~好多謝各隊員支持今次活動~
多謝catcat 幫我地安排抽獎事宜~仲有kinkin 同龍龍~d iq 題~

希望下次有更多member 加入..咁我地就可以安排更多gathering~咁就會更加開心la~~

升級   7.05%

該用戶從未簽到

post 上黎一定要靚~~~呵呵....唔該晒vv 迪迪幫我地影靚相~~~今晚好開心呀~~~唔知大家有無同感呢~~~

vv : 2.jpg張相影得靚d~~~(我呀^.^)

講返我地今晚運動場沖圈先~只能做到2個800米, 加4個400米, 因為時間唔多夠, 同已經爆到嘔~~~

4個400只有我同batbat時間差唔多, 最後一圈仲比batbat爆羸(我認輸啦)
1:19s
1:16s
1:14s
之後kinkin 佢地都跑得好快~~~活活都唔講得少, 頭一個圈比我帶快左..佢跑到1:33s, 之後3個都係1:45s左右(真係唔少野)

食飯真係好爆少, 圍圍食雪糕=打冷"鎮"~~~諗起都想笑呀hehe

我係龍龍~~~

升級   64.74%

該用戶從未簽到

Hello是晚各跑友,剛登記左做會員,JustHi1Hi

[ bunny | bunbun ]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

我覺得最好笑是BONBON要做動作時個迷茫LOOK

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2008-12-24 01:35 發表

bunbun你好....以後有機會一齊跑過,長跑長友。

升級   100%

該用戶從未簽到

報告~~
    昨晚23/12跑步聯歡會,好開心呀,出席者有活活,cc,00,龍龍,kinkin,恆恆,lowlow,bunbun(此bun同loban唔用啦~),joejoe,vv,圍圍,batbat,bonbon,迪迪,tartar,linlin(tarry朋友仔,忘是否叫celine)及小妹,共有17俊男美女,迫爆SSP區數一數二最高級既亞里c餐廳!

小妹昨晚臨時私務上身,未能如時7:30pm到運動場練習,為免冷落新朋友bunbun,我都馬上補獲,預先請kinkin及vv多加留意身高約178cm,身穿渣打衫既獨身中國籍男子~~

我於8:30左右才到運動場,見到中間小型看台位置已經有兩個大會御用攝記~~vv及迪迪~~,vv都話腳傷唔可上場,但迪迪我估就是躲懶成份居多,呵呵..... 小妹一到,她們的閃光燈馬上閃過不停,令小妹頓時有大明星的感覺~幾秒甘多啦~,我地三個無跑步既都不忘為場中既ching/ctse打氣,但懷疑各人食左kinkin既過期澳門豬油糕,好似是玩緊"超慢版"沖圈甘款,最後又要大會三吹四請才歸隊影大合照,一個唔留神個bonbon又了左入去洗白白.....幾經辛苦後終於完成一張唔太成隊型既有型大合照~

9:15pm,各人都能準時完成白白集合,真是幾聽話,抵讚~
    9:30pm左右到亞里c,開OT的圍圍及joejoe珊珊來遲,小妹無意中發現因腳傷要停賽一個月既joejoe下身竟然穿著運動褲,莫非佢唔聽ec講,腳痕偷偷地跑左兩轉才扮無事集合....joejoe...你快d解釋下~

在亞里c,甘多人都無叫過x'mas大餐,大家又發現原來餐廳係無x'mas大餐menu既,真搞笑~~大家都叫了set dinner,又湯又包又主菜又飲品又糖水,食到各位肚脹脹... ......多謝kinkin及龍龍在中段時間的IQ題,幫助大家動下腦筋~

食主菜時,小妹見大家餓鬼上身程度已經減低,於是就開始玩遊戲,趣事如下:

game1:
    分AB兩隊鬥快傳話.....我原本句話是"SSP街坊小隊靚仔靚女多,其中最有型是龍龍及kinkin,bonon最鍾意食豬油糕"........結果AB兩隊都唔知傳左d咩,意思180度改變晒.....我唔排除小隊中有成員是聽力有problem....(撞聾)~~

game2:
    有口難言~我預先prepare了20個兩個字的object(如花朵,條便,貸車,太陽....)各人輪流做動作被人估,最搞笑的是圍圍及bonbon,俾親咩佢兩個做動作都唔係好掂,企係度唔知想點甘,又笑又唔笑甘,又唔郁喎......圍圍個謎底是""雪糕"",佢又唔知做咩鬼,首先扮到好凍甘款,之後用手勢跳住甘做一個好高既action..........各人估了十世才估到是個好simple既雪糕....活活話佢做食雪糕既動作咪得囉,但圍圍似乎是想將個簡單既object複雜化.....好好笑....而另一個皇牌是bonbon,謎底是""錦旗"",佢又係唔知想點,搞到大家連"大便","小便",三級字"x旗"都估埋(lee個是恆恆ching講既~~)....  

game3:
    大獎抽~~大家都好乖預先買好禮物,99%是零食.....大家互抽後逐個影相,好開心~之後仲馬上折開黎食,都話lee班人係餓鬼上身啦,食完甘多野仲可以繼續開餐......vv身為大會攝記,仲一邊咬百力滋一邊同人影相,完全唔pro.....不過,亞batbat就唔聽話啦,佢抽到小妹既名牌香皂,又唔馬上俾面食喎,搞到小妹有d唔開心囉~~

玩到差唔多11:30pm,我地睇到侍應姐姐同哥哥好想打烊既面口,於是大家又硬著頭皮再次請侍應幫手影張齊人既大合照....當侍應哥哥面有難色好似唔識搞亞vv部勁相機時,00突然好醒目甘後腰間取出傻瓜相機一部補上,今次真係要讚下00....甘聽話自己識食藥,真叻仔~~

總括而言,多謝大家賞面一齊光臨SSP這個舊區慶祝x'mas,包括一d想join但當晚黎唔到既隊員(ie菲菲,華華,yungyung.....)回想小妹最初在今年10月份發現長跑網,膽粗粗學其他ching/ctse尋同區的跑步partner,估唔到可以愈跑愈多人,愈跑愈開心,lee d無年齡及性別限制既友誼真是好難得,大家在運動場上互相鼓勵或受傷時互相問候的情誼,真是千金難買,借此機會再次多謝苦心經營長跑網的ching/ctse,無你地付出努力搞長跑網,我們都唔會有甘既機會囉~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-24 01:18 發表

post 上黎一定要靚~~~呵呵....唔該晒vv 迪迪幫我地影靚相~~~今晚好開心呀~~~唔知大家有無同感呢~~~

講返我地今晚運動場沖圈先~只能做到2個800米, 加4個400米, 因為時間唔多夠, 同已經爆到嘔~~~

4個400只有我同batbat時間差唔多, 最後一圈仲比batbat爆羸(我認輸啦)
    1:16s
    1:14s
    之後kinkin 佢地都跑得好快~~~活活都唔講得少, 頭一個圈比我帶快左..佢跑到1:33s, 之後3個都係1:45s左右(真係唔少野)

食飯真係好爆少, 圍圍食雪糕=打冷"鎮"~~~諗起都想笑呀hehe

我係龍龍~~~

龍龍:
    咪笑人啦.....我不嬲表達能差.....冇辦法啦。
    仲有想比少少非專業意見你....真正練沖圈應該唔係 咁練,你個時間太快啦....梗係爆得快啦,不過當玩下開心下又冇所謂既。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-24 00:53 發表
    um~好多下wor~仲有頒獎d 相..大家好想用咩方法睇呢?

明天等我執下d 相先la..大家諗下想用咩方法..goodnight 先 la
    多謝catcat 幫我地安排抽獎事宜~仲有kinkin 同 ...

辛苦妳啦vv....妳得閒既時候可以e-mail返d相比我啦....thanks!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-24 00:53 發表

多謝catcat 幫我地安排抽獎事宜~仲有kinkin 同 ...

to vv & 迪迪:
    放上網上相簿啦....等大家自己download....
    不過唔好揀webshot...

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 506# 的帖子

catcat:
    琴晚突然要OT到成9:00pm先放得工....好彩都趕得切同大家開party。
    講運動我都ok既....但係玩遊戲我真係弱過弱雞(比你地知道咗我表達能力差tim)。
    琴晚咁熱鬧真係玩得好開心,多謝妳同vv兩位搞手同埋所有參與既朋友們。
    琴晚唯一美中不足就係我order果份牛扒其實真係幾難食,好彩我對食唔係要求咁高,照食算數。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-24 08:56 發表
    我覺得最好笑是BONBON要做動作時個迷茫LOOK

Kin in Running

堅堅:
    Sorry呀!我今晚唔來烚下烚下啦 ....琴晚操唔到Interval諗住今日放工補返數,今晚早d訓抖足精神聽朝跑長課,星期日石崗個比賽玩隊際點都唔可以跑得太差既。

升級   52%

該用戶從未簽到

各位:

聖誕快樂AR? THANK YOU "VV & CAT CAT" 按排, 反得好開心" />" />

升級   52%

該用戶從未簽到

回復 504# 的帖子

E~~~~~笑人KA....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-12-24 10:17 發表
    E~~~~~笑人KA....

bonbon....你玩game時個look....
    超搞笑,成日口郁郁想通水講野...
    笑死我地啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2008-12-24 10:30 發表
    多謝catcat同vv安排~ 好開心過左一個愉快ge晚上~

其實我地都無咩好安排....
    只係影下相,book位同print紙仔諗games甘大把....
    要多謝大家俾面一齊過黎玩至真~~

cc ctse,以後有時間多d過黎SSP 一齊再反過啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-24 01:18 發表

講返我地今晚運動場沖圈先~只能做到2個800米, 加4個400米, 因為時間 ...

龍龍~因為#2張相我丫ma...咪靚d law!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2008-12-24 01:35 發表

HELLO BUNBUN~U AR WELCOME AR, 仲有 LOWLOW TIM WOR...希望你2位禽晚都反得開心LA..希望黎緊多D參與我地D活動LA

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-24 09:40 發表

龍龍:
    咪笑人啦.....我不嬲表達能差.....冇辦法啦。
    仲有想比少少非專業意見你....真正練沖圈應該唔係 咁練,你個時間太快啦....梗係爆得快啦,不過當玩下開心下又冇所謂既。

圍圍教練~不如你講解下何謂沖圈LA~我都好想知~有咩用, 點做, 同有咩要注意LA~~點解好似TRAIN 短跑咁KA 呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-24 09:41 發表

辛苦妳啦vv....妳得閒既時候可以e-mail返d相比我啦....thanks!

OK NO PROBLEM~不過我要執好D PHOTO 先...D室內相偏 YELLOW 同 RED~仲有加D 白光至自然~HOLIDAY 我會整好KA LA~