香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 4)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 Tarry 於 2008-12-24 13:40 發表
SSP各隊員及新朋友,

得一啖咋~tartar

其實我地都無做d 咩, 主要都係大家支持姐, 最緊要都係大家開心la~

話時話..大家公司今日有無得早放ar????

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-24 13:24 發表

下~~~~死law~~~~無人叫我戒口既?! 要戒咩呀, 活活?

我 針炙時 E C 叫我介口 ( 酸 ,辣,, EGG, 牛, 燸米)
而拔X 就 拔後最好吾好沖涼 . 所以沖涼後去拔好D
你以前有無 針過  . 因 第一次針的話有機會暈針  , 最好自己袋定D糖 . 一見暈就食 .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-24 13:57 發表
[quote]原帖由 Tarry 於 2008-12-24 13:40 發表

登錄/註冊後可看大圖

SSP各隊員及新朋友,

得一啖咋~tartar" />" />

其實我地都無做d 咩, 主要都係大家支持姐, 最緊要都 ...

我收4點 呀 ....KAKAKAKA

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-24 14:23 發表

我 針炙時 E C 叫我介口 ( 酸 ,辣,, EGG, 牛, 燸米) " />" />
而拔X 就 拔後最好吾好沖涼 . 所以沖涼後去拔好D " />" />
你以前有無 針過  . 因 第一次針的話有機會暈針" />" />  , 最好自己袋定D糖 . 一見暈就食 .hj ...

O~IC.....以上所有野....除辣 同牛~我都食齊la~~~~ 激死..無人同我講~
拔x同針灸我都未試過ka~~其實係唔係會好湧d 血出來ka?丫joejoe 話吉好深架wor~真係無止痛咩都無, 唔怪得會暈la..我都忍得下既~~haha

我都係放4:00ar~真係開心ar~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-24 14:37 發表

O~IC.....以上所有野....除辣 同牛~我都食齊la~~~~" />" /> 激死..無人同我講~
拔x同針灸我都未試過ka~~其實係唔係會好湧d 血出來ka?丫joejoe 話吉好深架wor~真係無止痛咩都無, 唔怪得會暈la..我都忍得下既~~h ...

其實只會針果一下痛. 之後枝針入到去吾會痛 .可能有小小庳 . ( 我當時是用0.25MM X 4吋長針)
當然會有小小血啦. 因拮入去表皮始終有傷口 . 但吾會決堤 湧出來的 .
好在冬天 . 如夏天針後 吾可以濕海水OR 泳池水TIM . 以免入細菌
拔X  如只在上面 吸一陣. 一D 都吾痛 . 但如果佢吸後把杯移動就會痛.
但 拔X 只可以舒緩最表層. 但中層 及深層的傷就要針炙 及 按摩喇.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-24 14:23 發表

我 針炙時 E C 叫我介口 ( 酸 ,辣,, EGG, 牛, 燸米)
而拔X 就 拔後最好吾好沖涼 . 所以沖涼後去拔好D
你以前有無 針過  . 因 第一次針的話有機會暈針,最好自己袋定D糖 . 一見暈就食 .hj ...

活活:
你搞咩睇甘多中醫??
係咪財多身子弱呀....?
俾d我啦....我家庭經濟負擔好重架,屋企有10個仔女要養.....

升級   100%

該用戶從未簽到

我都係4點左右收工呀~~
等陣或者會買下暖包,零食之類既野...

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-24 10:45 發表

HELLO BUNBUN~U AR WELCOME AR, 仲有 LOWLOW TIM WOR...希望你2位禽晚都反得開心LA..希望黎緊多D參與我地D活動LA

好呀,可是小弟居於大圍/粉嶺,因此比較少機會黎join啦
擒晚第1次學習"沖圈",真是喘不過氣來呢,原來轉(內)灣時左腳壓力是很大的

小弟黎緊會join下渣馬10km,剛開始練了幾課ja
各位有主意應用什麼訓練模式,及每週應練多少km的指示嗎?
想由5x min躍為4x min的時間呢,謝

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-23 15:35 發表

我估係咪有几支鏡呀

我果部唔係單反, 不過個樣扮單反都扮得幾似, 一個鏡頭就玩到28mm-560mm, 個mon仲可以點扭都得, 拍video質素又唔錯, 映相都有成1000萬像素, 又平又唔重, 簡直就係部終極天涯機(如果唔要求一定要有單反嘅質素~~)

佢就係Canon S5IS嘅進化體 --- CanonSX10IS嘞~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-24 15:16 發表

活活:
你搞咩睇甘多中醫??
係咪財多身子弱呀....?
俾d我啦....我家庭經濟負擔好重架,屋企有10個仔女要養....." />" />

nonono. 是正式物理治療C . 不是中e .
不過佢用中E 的方法去治療
我買左保險架 . 如吾是邊有甘多 $$ 去睇呀 ........
你D 仔女都大喇 . 快D 叫佢地出來做野幫補家計

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

To : Cat
    點解仔女越來越多??!!

To : Bunbun
    你可以參考下我轉彎時右手擺,左手不擺

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-24 14:37 發表

O~IC.....以上所有野....除辣 同牛~我都食齊la~~~~" />" /> 激死..無人同我講~
    拔x同針灸我都未試過ka~~其實係唔係會好湧d 血出來ka?丫joejoe 話吉好深架wor~真係無止痛咩都無, 唔怪得會暈la..我都忍得下既~~h ...

我針灸完係一D血都冇, 因為針灸係唔會剌到你D血管gar~~
    我當時ec幫我腳腫嘅部位去瘀, 所以會用多支針插入嚟引導D瘀血走出嚟, 再用吸盤去吸走果一帶嘅血, 先會吸到半支益力多嘅血gar, "去瘀"同"針灸"係兩個完全唔同嘅治療過程, 傷口亦唔會自動"湧"血出嚟~~
    仲有, 通常女仔先天對"痛"嘅感受係冇男仔咁深gar, 男仔天生已注定要受多D疾病(遺傳病)同痛楚(不過女仔要生仔咁解~~), 係呢方面你比我幸福呀, 知唔知~~

升級   100%

該用戶從未簽到

各位ching/ctse:
    我走啦~~
    30/12至會返工,個場交俾vv睇住啦~(佢做睇場,呵呵~)

祝大家
    ..........merry x"mas!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-24 16:58 發表
    各位ching/ctse:
    我走啦~~
    30/12至會返工,個場交俾vv睇住啦~(佢做睇場,呵呵~)

祝大家
    ..........merry x"mas!!  

CATCAT . 玩盡D.......一路順風...
    30/12返工吾好遲到呀..KAKAKA

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-24 09:40 發表

龍龍:
    咪笑人啦.....我不嬲表達能差.....冇辦法啦。
    仲有想比少少非專業意見你....真正練沖圈應該唔係 咁練,你個時間太快啦....梗係爆得快啦,不過當玩下開心下又冇所謂既。

表達同跑步都係一樣~~~都係要練返黎呀, 我知你有辦法

我地琴晚真係傻左, 好明顯我同batbat玩啦, 一d都唔認真, 下次我會做返8組800m, 時間3:30s一轉, 800m後慢跑400m...跑完剛好10000m.....batbat教的...對我跑半馬應該有幫助...

我之後3日要去路營呀~~~27號再見~~~

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-24 12:07 發表
    HIHIHI .大家早呀 . " />" />hkjhk
    琴晚真係跑得開心. 玩得興奮. " />" />
    小妹先來答謝batat, 龍龍的鼓勵. 跑甘耐都是第一次真正學人沖圈. (雖然有頭無尾 .kaka)
    下次希望死跟多小小喇.
    VV. SORRY呀  認吾到 ...

小妹 ~~~我同batbat都覺得你仲有大把係手~~~跑好d~~~渣打半馬一定好可破自己記錄......

我第一次跑渣打半馬~~~都唔知點跑呢~~~

升級   56.95%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 shogikin 於 2008-12-24 16:15 發表
    To : Cat
    點解仔女越來越多??!!

To : Bunbun
    你可以參考下我轉彎時右手擺,左手不擺

Kin in Running

應該係因為靚仔多

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-24 09:38 發表
    報告~~
    昨晚23/12跑步聯歡會,好開心呀,出席者有活活,cc,00,龍龍,kinkin,恆恆,lowlow,bunbun(此bun同loban唔用啦~),joejoe,vv,圍圍,batbat,bonbon,迪迪,tartar,linlin(tarry朋友仔,忘是否叫celine)及小妹,共有17俊男 ...

我真係好後悔偷懶,錯失同大家衝圈0既機會,又唔知要等幾耐先有機會喇~~~  不過我都因為去買禮物咋~~~~~~信我啦!無下次!

thx~vv & catcat 0既精心安排, 仲有各位咁投入玩game~~ching ctse都好有幽默感!!!攪到大家笑聲不停!!同埋令我知道呢個世界有種豬係只得一隻腳!而且d人好中意食!!!!你地好殘忍啊~~~~keke

多謝大家!!!送上game1 相片!

升級   56.95%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

祝所有SSP街坊及友好聖誕及避新年快樂
    http://hk.myblog.yahoo.com/ngwkd
    & http://community.webshots.com/album/569354258KQIKIO

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-24 22:54 發表

小妹 ~~~我同batbat都覺得你仲有大把係手~~~跑好d~~~渣打半馬一定好可破自己記錄......

我第一次跑渣打半馬~~~都唔知點跑呢~~~

龍龍你笑咩野。。。
    講真架。沖圈依架野未正式試過。原來是好辛苦的。
    多謝你地鼓勵呀。但要突破上年半馬成績未感且望。
    但我會努力。加油。。。