香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

睇來平兄己很緬懷去年毅行的光景。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

網上搵到的

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2010-4-7 23:07 發表

都好期望有日可以同你行下山..希望你盡快好番晒...我今年真係會如我去年所講..行/跑多些山..
    我有行山杖..果日會帶出來..我可用可不用,如你有需要就拎去用啦..
    \

希望我的兩枝到時冇問題吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-8 08:18 發表
    睇來平兄己很緬懷去年毅行的光景。

是啊~去年毅行確實好令人回味~已迫不及待地自己先去緬懷一番...

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝亞sue,每當變幻時,是一首當年我很喜歡的歌..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-4-8 08:55 發表
    \

希望我的兩枝到時冇問題吧!

若兩枝不夠時..還有支肉做的~~

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.04.07 19:00 屯門鄧兆堅運動場(5K補測)

連續喪玩了幾日,錯過了4月5日的5公里測試,今晚相約了數位同學一齊補做,盡管昨日才上山跑了10多公里,或會對今次測試有所影響,但接下來的日子,行程亦是排得很滿,恐怕也抽不出時間來跑5k測試。而且一個人跑,我肯定難於盡力去跑,今晚有6位同學在場,在集體壓力下,會比較不會偷懶的。

沒到7時已來到鄧記,已見到屈老大一個人在跑測試了,跑得很落力,速度也很快,原來屈嫂正在看台上,給了他無窮無盡的推動力。天氣有點冷,穿了件風衣跑了數個熱身圈後,拉筋時其他人也陸續出現了,叮叮噹、辣蕉妹、Iris和超哥都到齊了,再和她們跑了幾個圈後,圍在一起拉筋聊天,聊得興高采烈,似乎都忘記了今晚有正事未辦,還是我比較冷靜,適時摧捉她們下場開跑。

5K測試時間如下:

Lap 1 : 01'40"09
    Lap 2 : 01'43"04
    Lap 3 : 01'42"50
    Lap 4 : 01'41"08
    Lap 5 : 01'41"74
    Lap 6 : 01'42"70
    Lap 7 : 01'44"26
    Lap 8 : 01'46"26
    Lap 9 : 01'47"58
    Lap 10 : 01'51"54
    Lap 11 : 01'49"87
    Lap 12 : 01'47"10
    Lap 13 : 00'51"21 (200M)

盡管連續數日南征北伐,幸好只是股肌出現疲軟,抬不高腿,雖有些影響,但天氣幫了個大忙,補回了不足之處,好開心可以PB完成。看回在鄧記受訓的日子,當中做了一共4次5公里測試,每次都在進步之中,讓人好欣慰,希望在將來,還會有一點點進步的空間。

09年2月28日 24:03
    09年5月25日 22:45
    09年8月24日 22'37"92
    10年4月07日 21'48"97

辛苦完畢,超哥要趕回家先走了,我們慢跑數圈後,又圍圈拉筋,這次輪到我樂而忘返,結果錯過了已約好的一個飯局,平女的生日飯,我真該死!

是日共 7 K  本月累積 66.4K
    (2K熱身+5K測試)

升級   100%

鬱悶

原帖由 亞平 於 2010-4-8 11:42 發表

若兩枝不夠時..還有支肉做的~~

多謝先,但希望唔駛用到啦!

升級   100%

鬱悶

原帖由 亞平 於 2010-4-8 11:41 發表

謝謝亞sue,每當變幻時,是一首當年我很喜歡的歌..

是一首好歌,薰妮似乎最令人記得的就只有這首歌!

升級   0%

該用戶從未簽到

阿平..勁呀....
    連玩咁多日都有氣有力走...
    而我就.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-4-8 14:24 發表
    阿平..勁呀....
    而我就.....

鬼叫你三月小休咩,人地就密密上山閉關練功,睇黎應該練緊玉女經,你唔夠佢跑架啦!練到個女既生日飯都唔食,好夠膽色呀。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

仲有大把貨, 勁呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2010-4-8 13:26 發表

是一首好歌,薰妮似乎最令人記得的就只有這首歌!

有一首好歌,幾十年後仍會讓人記起她的,也算不錯..至少好過現在好多歌星..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-4-8 14:24 發表
    阿平..勁呀....
    而我就.....

你一個人做5k測試...一定沒有谷到盡...下次試下一班人死沖...有目標爬頭..有人係後面逼你...點多快D架...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-8 14:58 發表

鬼叫你三月小休咩,人地就密密上山閉關練功,睇黎應該練緊玉女經,你唔夠佢跑架啦!練到個女既生日飯都唔食,好夠膽色呀。

邊係閉關練功呀....只係我自知自己體能唔夠其他隊友好..年齡又大佢地成條街..唔想拖累佢地..唯有自己勤力少少囉...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-4-8 15:06 發表
    仲有大把貨, 勁呀  

邊係呀..玩密左..但都是以輕鬆玩耍為主..邊及得上你一次認真既操練~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-4-8 15:42 發表

邊係閉關練功呀....只係我自知自己體能唔夠其他隊友好..年齡又大佢地成條街..唔想拖累佢地..唯有自己勤力少少囉...

根據文獻記載....
    玩毅行時間..與..隊員年齡..未必有太大關係嫁..你咪放煙幕喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-4-8 15:42 發表

仲以為你嫌佢地慢,想另組一隊添。
    睇見你5k比上年快左好多,好替你開心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-4-8 15:47 發表

根據文獻記載....
    玩毅行時間..與..隊員年齡..未必有太大關係嫁..你咪放煙幕喎...

即係有啦...好明顯你在安慰我..我會努力加操既啦..希望跟到你地呢班年輕力壯既隊友喇..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-4-8 16:01 發表

仲以為你嫌佢地慢,想另組一隊添。
    睇見你5k比上年快左好多,好替你開心" />" />" />" />

我邊敢嫌佢地慢呀..最慢果個乜就係我囉...我從未想過另組一隊喎..如果今年我地唔夠位俾我玩,老早我已經決定讓位出來,自己會跟操..做十卜啦..今年一定唔會同其他人玩的..係呢..你今年玩唔玩?讓個位你玩如何呀?