香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-5-4 16:15 發表

咁我星期六缺課了,以免阻住閣下同小師妹溝通。

閣下如缺課了..咁我就自由發揮..天馬行空...到時你就知死~~

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-4 16:01 發表

舊年...玩濕身...打水戰...場內多P混戰...未出發已興奮....

乜呢個唔係跑步blog 來的?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 4826# 的帖子

期待

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-4 11:23 發表

點呀..神童..有得睇冇得玩...係唔係好心痕呀~

永遠睇你個blog都係有得睇冇得玩嫁啦!已經習慣左...
不過平平無奇blog開始變質了 ...

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-5-4 16:38 發表 乜呢個唔係跑步blog 來的?  

當日鄧記亞平未出發已收仇家們十幾枝槍指住個頭!跟住吓吓要害!亞平當然未出發已興奮,因為佢有被x狂

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-4 01:15 發表 2010.05.03 19:00 屯門鄧兆堅運動場(60)前奏有"屈大哥"做我伴侶,雙雙拍住邊做邊吹。前奏不須劇烈衝刺,只要緩慢進行即可,場內燈光柔和,配合我倆輕柔節奏,過程十分輕鬆舒服。愉快的前奏過後,緊接的是戲肉,今 ...

三樓三仔、四樓四仔,亞平你係幾樓呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-4 01:15 發表
2010.05.03 19:00 屯門鄧兆堅運動場(60)

前奏有"屈大哥"做我伴侶,雙雙拍住邊做邊吹。前奏不須劇烈衝刺,只要緩慢進行即可,場內燈光柔和,配合我倆輕柔節奏,過程十分輕鬆舒服。愉快的前奏過後,緊接的是戲肉,今 ...

好明顯你做個時唔專心啦....經常受到身邊既目光影响而分了心...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-5-4 16:38 發表

乜呢個唔係跑步blog 來的?" />" />  

我個 blog 都寫左一年幾...寫得太多跑步野..自己都有點悶悶地..間中寫下D其他野..調劑下冇咁沉悶..

升級   0%

該用戶從未簽到

CLERKB..今個星期六來唔來兆麟玩?上星期六你有來..我冇來...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-5-4 17:46 發表

永遠睇你個blog都係有得睇冇得玩嫁啦!已經習慣左...
不過平平無奇blog開始變質了 ...

是不是變得更加好?更加有味?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2010-5-4 21:24 發表

當日鄧記亞平未出發已收仇家們十幾枝槍指住個頭!跟住吓吓要害!亞平當然未出發已興奮,因為佢有被x狂

今次如再搞666,我會出動私人重型武器....鬼兄你會是其中一個目標.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2010-5-4 21:29 發表

三樓三仔、四樓四仔,亞平你係幾樓呀?

我住係3-4樓中間....介乎於有格與冇格之間....即係薄格....唔咸唔淡..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-5-4 22:12 發表

好明顯你做個時唔專心啦....經常受到身邊既目光影响而分了心...

好明顯你星期六同壞人麥徑狂癲..星期一渣了流灘....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-4 22:34 發表

好明顯你星期六同壞人麥徑狂癲..星期一渣了流灘....

技術指導員要求我地做到痛苦與舒服....痛苦我已經有喇,咁咪做返舒服d囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-4 22:23 發表

CLERKB..今個星期六來唔來兆麟玩?上星期六你有來..我冇來...

我要睇你地跑那裡才決定. 不過我幾期待你既大作的

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.05.06 19:15 青山公路

濕、悶、熱的天氣,加上自己又累得要死,完全沒有狀態,事先準備跑青龍頭來回16公里,最後只能支撐到深井來回12公里。起步時太急進,天鬼領跑,一開步就用5分/公里,麗城過後已經開始有不想跑的念頭。天鬼持續愈跑愈快,拋開我們200~300米左右,去程拍住B哥跑,他數次說反正都追不上天鬼,不如跑慢一些,結果說是說了2-3次,但每次都沒有怎樣放慢速度,雖然跑得辛苦,但總是以為會像以前那麼樣,跑了2-3公里後,熱完身就會跑順了,可惜今次不靈驗了,基本上來回都沒有順過,全程都是捱過去的。

臨近深井前的嘉頓轉灣處,聽到後面追來的辣蕉妹對我大叫說,不跑去青龍頭了。哈哈,正合我意,其實我都已經準備在深井處折返了。去程用了29'30"完成6公里,接近5分/公里,在電話亭等其他人時,看見高佬正跑過來,起步時沒見到他,以為他不會來,原來他在我們起步後不久便一路追著我們跑的。說好回程跑慢一點,誰不知一過嘉頓,又再次跑回5分左右的速度,沒法子,身後有條香蕉推著我來跑,稍為慢了一些,她就跑了上來,並排拉扯著,後頭還有比因追著,不用回頭便能用他呼吸聲,來判定他的位置,好大壓力啊。

死撐著來到麗城,最後的一公里多些,全平路就好是用來衝刺,可是今天確實不願這樣做,無心無力,就是在這裡開始落後辣蕉妹比因,最終遲了20~30秒才回到終點,時間慢了去程30秒,用了30'30",全程剛好是1個小時。最先提議跑至青龍頭的人,結果改在深井回程,而有二個人本來只是跑深井來回,卻因為上了我的當,跑了青龍頭來回,天鬼和B哥互追互扯地鬥了16公里,最終是他們其中一人在回程時爆了。呵呵,你們自己猜猜是誰,2份之一機會,不難猜吧。

下星期四預告,夜上城門水壩,好刺激喲,期待中....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-7 01:00 發表

濕、悶、熱的天氣,加上自己又累得要死,完全沒有狀態,事先準備跑青龍頭來回16公里,最後只能支撐到深井來回12公里。起步時有急進,天鬼領跑,一開步就用5分/公里,麗城過後已經開始有 ...

應該唔會係B哥爆左掛 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-7 01:00 發表

濕、悶、熱的天氣,加上自己又累得要死,完全沒有狀態,事先準備跑青龍頭來回16公里,最後只能支撐到深井來回12公里。起步時有急進,天鬼領跑,一開步就用5分/公里,麗城過後已經開始有 ...

等我落重注係阿鬼俾B哥扯爆先

平兄你地下星期4個夜探城門水壩撞鬼奇遇記真係好吸引...

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 4843# 的帖子

我去到青龍頭 見到佢地兩個都吾似爆喎. 不過我估天鬼爆, 佢好似狀態差d , 叫佢冇應