香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-6-8 19:47 發表

你明隊長係有壓力呢 .......小鵬隊長, 加油呀

做隊長比隊員多了一些壓力,毅行外的另一個考驗..二位隊長加把勁啦~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2010-6-8 20:39 發表

做隊長比隊員多了一些壓力,毅行外的另一個考驗..二位隊長加把勁啦~

BTW, 好開心做到你3件蛋散嘅隊長

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.06.06 08:00   元朗區青年節長跑賽

昨日操山途中,就已決定今個賽事陪平嫂跑算了。小腿肌肉緊實,大腿和股肌都有些酸痛,勉強去跑也不會有什麼好時間,分分鐘可能還會半途棄跑。自渣打後就沒有跑過什麼賽事,本來也是不會跑的,但見很多大西北同學都有報名參加,自己去年也有跑相同賽事,有點想去測驗經過一年時間的鍊習後,到底自己有沒有進步,wong sir 也很鼓勵我們去參加的,為我們提供報名表,幫我們付款交表,還親自再去多一趟元朗替我們取回號碼布等東西。賽前其實自己也有認真去準備的,只是碰巧比賽天就在我們訂好的操山後一天,在之前已經有一次因大西北有個露營活動而改動,不想也不好意思驚動隊友再作修改,畢竟我們都認為一切以操山為重,我不想帶頭破壞這個默契。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-9 22:08 發表

昨日操山途中,就已決定今個賽事陪平嫂跑算了。小腿肌肉緊實,大腿和股肌都有些酸痛,勉強去跑也不會有什麼好時間,分分鐘可能還會半途棄跑。自渣打後就沒有跑過什麼賽事, ...
    一路替蕉仔擔心,她一瘸一拐地拖住腳來跑,看見也心寒,終於還是忍不住對她說,不要再跑了,在第一個水站處,她也都聽話地停了下來。

首先恭喜平嫂完成賽事,星期一晚平嫂仲同大家跑左成個鐘,"勁!!!"
    另外希望蕉姐冇乜大外啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-6-10 00:31 發表

首先恭喜平嫂完成賽事,星期一晚平嫂仲同大家跑左成個鐘,"勁!!!"

辣椒妹又傷 ?!

升級   0%

該用戶從未簽到

昨日操山途中,就已決定今個賽事陪平嫂跑算了。小腿肌肉緊實,大腿和股肌都有些酸痛,勉強去跑也不會有什麼好時間,分分鐘可能還會半途棄跑。自渣打後就沒有跑過什麼賽事, ... 安然入睡,再三番數次地按停鬧鐘,直至平嫂溫柔地向我吼叫...

想像唔到呢個情況係點樣...

升級   17.95%

該用戶從未簽到

恭喜平嫂能堅持到底,順利達到目標

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜今天得獎的所有跑手,sue、非比、nancy、小師妹..& 小雪等等..我不會恭喜花子的,因為如果沒有小雪,他拿不到獎的。

升級   0%

該用戶從未簽到

有時抖抖hea 玩下比賽反而真係可以投入氣氛,陪跑,幫老友打氣,都可以好幸福,唔知幾時先可以同平兄正正經經跑番場比賽,恭喜平嫂順利完成~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄是第1次陪足平嫂跑畢全個賽事嘛?~~
    雖然差少少才能達到target time..
    但恭喜平嫂順利完成賽事~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-6-10 11:17 發表
    平兄同平嫂之間,多咗位女子...

屈老大都係想話平兄成日都周旋晌好多女子之間o者,呢個已經係係人都知事實黎啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-6-9 08:24 發表

BTW, 好開心做到你3件蛋散嘅隊長  

有你呢個蛋散隊長都唔錯...隊友時不時有禮物收~~下次操山有咩獎勵?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-6-10 00:31 發表

果傻妹如果唔係你同我一齊喝住佢...佢可能真係會死撐到尾..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-10 10:39 發表

辣椒妹又傷 ?!

應該唔係好嚴重,但見佢跑到拮下拮下..再跑落去就可能....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-10 11:36 發表

果傻妹如果唔係你同我一齊喝住佢...佢可能真係會死撐到尾..

鬥志可嘉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-6-10 10:58 發表

想像唔到呢個情況係點樣...

你試下第時結左婚後...就會明白...女人可以好溫柔..但亦可隨即變得好惡死...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2010-6-10 11:06 發表
    恭喜平嫂能堅持到底,順利達到目標

多謝P爸...見佢跑到死死下..扯晒蝦..瞇埋眼..跑到歪歪斜斜...隨時會累低...搞到我都驚驚地...

升級   17.95%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-10 11:57 發表

多謝P爸...見佢跑到死死下..扯晒蝦..瞇埋眼..跑到歪歪斜斜...隨時會累低...搞到我都驚驚地...

你心中只得P爸 我係豆豆亞媽呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-10 11:16 發表
    有時抖抖hea 玩下比賽反而真係可以投入氣氛,陪跑,幫老友打氣,都可以好幸福,唔知幾時先可以同平兄正正經經跑番場比賽,恭喜平嫂順利完成~~

花子講得好岩...雖然我跑得慢..但次次比賽谷盡去跑...其實都好辛苦...今次輕輕鬆鬆落場,開開心心完成..感覺真係好愉快的..

至於下場比賽,真係唔知幾時..仍有少少賽事恐懼症..就算同你同場..我都唔夠你跑啦~~