香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-6-10 11:19 發表
平兄是第1次陪足平嫂跑畢全個賽事嘛?~~
雖然差少少才能達到target time..
但恭喜平嫂順利完成賽事~~~

藍妹...好耐冇見...你肯蒲頭喇~~

印象中是首次同佢由頭玩到落尾...之前有幾次陪佢跑..都是我先跑完..再返去陪佢返終點的..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-10 11:27 發表

屈老大都係想話平兄成日都周旋晌好多女子之間o者,呢個已經係係人都知事實黎啦~~

呵呵~~這是因為我做朋友是沒有性別岐視的..我同樣都周旋於好多男子之間喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-6-10 11:41 發表

鬥志可嘉

只可惜不懂得收放..吓吓去得太盡..好傷架~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2010-6-10 12:01 發表

你心中只得P爸 我係豆豆亞媽呀

哈哈~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-6-10 13:05 發表
你開始可以有少少体會到我跑老渣ge心情啦!可惜咁樣可能會比人話你唔尊重個比賽喎!小心......

我明白的..而且我只是跑慢D..但都有完成個賽事..唔會被人講唔尊重個比賽掛~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-6-9 08:24 發表

BTW, 好開心做到你3件蛋散嘅隊長  

好開心能成為3件蛋散之一

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-6-10 14:30 發表
我都只係有啲時間行吓啫,都有靠雙腳完成個賽程架,都算尊重個比賽啩.....

當然喇~~行下跑下都算完成賽事...我覺得自己果次跑屯門賽就算唔尊重個比賽囉..

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.06.07 19:00 屯門鄧兆堅運動場(65)

昨日有很多大西北同學參加元朗賽事,今晚暫停強度訓練,改為出街慢跑。向元朗方向跑30分鐘,然後再跑30分鐘回程。放了小飛象及奶奶二隻癲馬先走,大隊隨後由WONG SIR 帶領出發。剛好P哥就站在我身邊,於是便拍住他一起起步,果然沒錯是慢跑,6分鐘上下的速度用來鬆腳最好不過,經過二日操勞,小腿肌肉仍很緊繃,拍住P哥跑了不到1公里,開始覺得有點不妙,速度好像愈跑愈快,一直再加速向前面不遠處的 WONG SIR 追去,還沒到洪水橋,已經再見唔到他們身影了。路上只有自己一個人在跑,直到抵達塘坊村輕鐵站,才見到他們休息完跑回程。

原來大部份人都在洪水橋附近折返,因此回程又是一個人跑,還好經過去程熱身後,跑順了,雙腳也不見有什麼不適,便加快點追著他們跑,洪水橋過後,陸續見到很多同學們,接近藍地時,見到P哥一個人,WONG SIR應該留後在逼其他人跑,P哥當時明顯地在偷懶,於是放慢腳步,一起慢跑。怎知不到幾分鐘,wong sir突然從後殺來,大喝一聲:"不要有伴就一起偷懶慢跑",嚇得P哥馬上又加速狂奔,又再次把我扔在後面,這一次無論怎追也追不上了。

澤豐-塘坊 5.4k 29'xx"
塘坊-澤豐 5.4k 27'xx"

是日共跑 10.8K  本月累積 51.2K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2010-6-10 15:43 發表

好開心能成為3件蛋散之一

做"蛋散"都幾好呀~~嘻嘻

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-10 17:38 發表
2010.06.07 19:00 屯門鄧兆堅運動場(65)

昨日有很多大西北同學參加元朗賽事,今晚暫停強度訓練,改為出街慢跑。向元朗方向跑30分鐘,然後再跑30分鐘回程。放了小飛象及奶奶二隻癲馬先走,大隊隨後由WONG SIR 帶領 ...

當日sha kei wan收工又遲,無去鄧記!
ps.我是為強度訓練而去的,不是為見........而去

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-10 11:36 發表

果傻妹如果唔係你同我一齊喝住佢...佢可能真係會死撐到尾..

使鬼喝咩,要佢同我尼個樣衰兼超慢一齊跑,悶都悶到佢跑吾到....

升級   0%

該用戶從未簽到

吓 ?! 晶哥吾係去青公咩?

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-9 22:08 發表 2010.06.06 08:00   元朗區青年節長跑賽昨日操山途中,就已決定今個賽事陪平嫂跑算了。小腿肌肉緊實,大腿和股肌都有些酸痛,勉強去跑也不會有什麼好時間,分分鐘可能還會半途棄跑。自渣打後就沒有跑過什麼賽事, ...

平兄終於寫到一個感人嘅故事,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-10 21:51 發表
吓 ?! 晶哥吾係去青公咩?

我cancelled自己攪的會,但去左老細個會,結果七點幾小師妹打電話來我仲係公司.....

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.06.10 19:15 青山公路

自Tarry姐開了個青公約跑POST後,亞平個名就掛在榜首,孤苦伶仃了一段時間,連POST的主人,都沒有報名,成成終於心有不忍,帶病報了名,自此以後,也只有我同他二人相依為命。盡管成成不惜重手出動楓葉禮物,可是結果也乏人問津,難道小弟復出青公的第一跑,竟然要成成做我的青公伴侶?幸好靈機一動,邀請了長跑網大紅人光臨青公,當小師妹報名後,情況即時改變,眾師兄們紛紛踴躍報名,比記、天鬼、小西華、WILSON,當中有人放棄考試溫習功課而出席約跑,有人假扮為禮物而來,亦有人說報完名才知有特別嘉賓出現,他們實質全是為了來認識小師妹而來的,最誠實可算是小西華,大大方方表明目的就是為了見小師妹。高佬都心動了,可惜最終沒有見他出現,晶哥改動了會議時間,只是避過一個會卻避不了另一個會,由跑至不跑只食,到最後連食都要放棄,既然天意如此,就請晶哥放心吧,今晚就讓我代你好好照顧小師妹吧。

說來奇怪,以前跑青公都有不少師姐出現,今晚她們通通不約而同地回避了,就連主持人Tarry姐也沒有來。反而沒有報名的 ET 來了,共是7男一女。晶哥錯誤地指示小師妹去海濱公園的更衣室,累小師妹在那兒等了好久,最後要勞煩我們三個人跑過去接回小師妹,這筆帳就由晶哥和小師妹自己去算好了。成成因病不跑,留在公園內散步,其他人已先行起步,剩下我和天鬼、ET陪小師妹一起出發,ET後來忍受不住我們龜速漫遊,自己跑開了,天鬼因腳傷關係,跑到嘉頓便決定回程,於是我們三人又結伴一起跑了回去。

下了大半天的雨,又再一次合時地在開跑前停了,天氣不熱,偶爾還有點海風送爽,不錯的一個跑步天氣,再配合舒適的步速,沿路邊聊邊跑,11公里路不知不覺地很快就跑完。停了幾個星期沒跑青公,多了一份新鮮感,雨後的青馬大橋夜景分外明亮,還有那道梅菜扣肉,非常可口美味,下次要請在戒扣肉的壞人兄過來嚐嚐。

感謝成成專程從加拿大買回來送我的毅行頭燈,剛好我上次夜跑城門時弄丟了一個,現在正好可用,剛好可趕得及下星期通霄夜走時用,謝謝了,也祝你毅行抽籤成功。

升級   0%

該用戶從未簽到

可能我當時同老細講緊,所以冇聽清小師妹完來係海濱公園果邊,之後再打比佢,佢已經找到你啦.....
明朝你去吾去呀?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 Samuel 於 2010-6-11 08:30 發表
    可能我當時同老細講緊,所以冇聽清小師妹完來係海濱公園果邊,之後再打比佢,佢已經找到你啦.....
    明朝你去吾去呀?

定係你o既陰謀o黎架
    特登點小師妹去果面, 向果面截佢.  誰不知, 佢又搵到平叔