香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

辛苦哂3位蚊蚊食糧

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-14 14:38 發表

我估如果係你...會更好笑~~哈哈~~你驚蟑螂呵~~

換作係我的話,我會尖叫 & 拔足而途....

升級   0%

該用戶從未簽到

三個光身男同隻小昆蟲格鬥....叫到嘩聲四起...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-14 14:35 發表

黃老板經常同我講..唔好貪新鮮,成日想試新路...佢話...沉悶都是訓練的一部份...
    不過..19日走一次...20日又行一次..又真係好悶架...嘻嘻

你幫我餵飽D蚊先啦....
    從未試過停留不到一分鐘...
    全腳黑色一點點....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-6-14 14:38 發表
    辛苦哂3位蚊蚊食糧

咦..乜你冇喂蚊咩?
    (星期六喂完..星期日係屋企樓下睇報紙食甜品..又喂多次..之後等輕鐵出九龍又一次...滿身傷痕累累...)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-6-14 14:40 發表

換作係我的話,我會尖叫 & 拔足而途....

想像得到..你高8度的尖叫聲..一定可以振死隻野...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2010-6-14 15:01 發表

咦..乜你冇喂蚊咩?
    (星期六喂完..星期日係屋企樓下睇報紙食甜品..又喂多次..之後等輕鐵出九龍又一次...滿身傷痕累累...)

冇喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-6-14 14:52 發表
    三個光身男同隻小昆蟲格鬥....叫到嘩聲四起...

p爸...講開又講..你都帶左唔受刺激野俾你D隊友...

1. 大野牛橫卧麥徑,塞爆條路...要從佢身邊斜坡側身而過...而隻牛揚起了牛角,圓目怒視..一個唔小心惹怒了它,就死得。
    2. 城門衛徑果條巨形眼鏡蛇,已經偏起嘴..準備攻擊....果聲呼嘯聲..聽到我膽戰心驚.
    3. 今次到小形動物出場...沖涼時與蟑螂共舞...哈...好玩。

以上都是去年操山時未經歷過的..唔知下次會有什麼驚喜?

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-14 13:54 發表
    2010.06.12 14:30 麥理浩徑1-2段

自去年毅行比賽後,便沒有再走過麥1~2段,今曰舊地重遊,難免百感交集。第一次踏足麥徑,是長跑長友ABC三隊首次聯合操山,當時以支援組成員身份參與,在亳無經驗下,揹了一間平平 ...

平兄, 好佩服你咁用心寫blog, 加油!!!

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 烏拉 於 14-6-2010 20:05 發表

x2 我都係fans來的
    btw. 兩套新戰衣都好型. 好好睇.

X3

升級   0%

該用戶從未簽到

頭先跟平西王師兄學做體能, 雖然極力模仿, 但只是有其形而冇其實, 他的炯炯目光帶出一連串剛勁有力的動作, 隱藏不到其有火拼康熙實力, 請你再不好潛龍勿用了. 起錙吧 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.06.14 19:00 屯門鄧兆堅運動場(66)

只是慢跑了一個圈做熱身,便真的熱好了身,背衫完成濕透了,汗水不停地流出來,幸好今晚不用沖圈,只會做相對輕易的體能,過程中是可以自主稍作調控。八式完後,小休5分鐘,體能鍛鍊就開始,前二組自己一個人做,比較輕鬆,後二組拍住卡樂B玩,就辛苦很多,因為不好意思拖慢來做。四組完成後,本以為就是快樂的吹水拉筋環節,誰知黃老板走了過來,要我跟他一起搭檔做SIT UP,60下後投了降,急忙拉了壞人接住和他對壘,7-80個回合後,壞人也投降了,再拉屈老大上場,結果50下後下場也一樣,我就是不信合3個人之力也不能把他扯爆,見黃老板也差不多油盡燈枯,自己再次上馬,可惜也只撐了30多下,最後還是無功而回。

KINKIN剛好在派從新加坡帶回來的手信,正好有藉口中斷這場比試,下一堂,嘿~嘿,再分勝負。謝謝 KINKIN的朱古力和拉茶,還要多謝SUE隊長的毅行禮物,最近頻頻有禮物作獎賞,下次操山時可能又要多吃幾分苦了。

是日共跑 0K  本月累積 86.3K

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄,請給平嫂,louisvuitton.com/de/flash/index.jsp?direct1=home_entry_de
    我會係德國買,所以請看德國的價錢...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 亞平 於 2010-6-14 23:54 發表
    2010.06.14 19:00 屯門鄧兆堅運動場(66)

只是慢跑了一個圈做熱身,便真的熱好了身,背衫完成濕透了,汗水不停地流出來,幸好今晚不用沖圈,只會做相對輕易的體能,過程中是可以自主稍作調控。八式完後,小休5分鐘 ...

依家呢d天氣真係好難頂~~~十分鐘已經變左水人

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-14 23:38 發表
    頭先跟平西王師兄學做體能, 雖然極力模仿, 但只是有其形而冇其實, 他的炯炯目光帶出一連串剛勁有力的動作, 隱藏不到其有火拼康熙實力, 請你再不好潛龍勿用了. 起錙吧 !!

clerkb c兄你似有平c兄之文筆呀" />" />
    幾時開blog呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-14 19:37 發表

平兄, 好佩服你咁用心寫blog, 加油!!!

非比,首次毅行帶來的感覺是獨一無二的,正如首次全馬一樣,回味無窮。就算日後再有相同的機會去做相同的事,都難於同首個經歷相比。因此,我真是用心寫下自己去年首次毅行的感受,自己的一些體會,我不會介意有沒有人去看,也不會理會寫得好不好,別人會說些什麼。有時候,我自己也會再去看看以前寫的文章,感覺又再經歷了一次..很微妙..

今年是第二年,我同樣希望用心去記錄,留給自己多一個回憶..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-6-14 20:05 發表

x2 我都係fans來的" />" />hjkhbnmj
    btw. 兩套新戰衣都好型. 好好睇." />" />

烏拉,果二套衫都是SUE隊長去挑選的,還不錯吧?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 feifanchun 於 2010-6-14 22:34 發表

X3

謝謝 FEIFANCHUN 兄,有空多D來指教下~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-14 23:38 發表

你仲好講..本來頭二組我都唔知HEA得幾悠然,後二組俾你扯到快左好快..本來以為仲有一組..原來只需玩四組...哈
    康熙近排可能有偷偷鍊兵,今晚搵了三個人輪佢大米,結果慘敗收場..