香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

你既不用動筆..更不須動手...只用把口就至人死地...仲厲害啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-8-29 20:36 發表
小師"妹"年輕不懂世故 皇"天"不負有心人

無double check既咩. 篇篇都有錯字

因時間關係..通常隨寫隨上,沒有修正核對..靠你地幫忙搵錯處咋~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-8-29 22:04 發表

平西王篇文點解又長左的 ?  平西王寫文, 真係字字有愛, 真是筆杆子可救人哦 !! 不單只平平無奇, 更是無中生有 之境 .

點解 miss 左你撩女仔的一節? 這應是整晚的高潮所在喎

有咁既事?我冇咩印象喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 228華 於 2010-8-30 00:02 發表

平兄我不是有心座在小師妹旁的" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />

我知~你冇心的..但有意丫嘛~~

升級   97.1%

該用戶從未簽到

平平, 你這篇日誌寫得非常詳細啊...
尤其是描述人物的內心心理, 尤其詳盡...

不過好似b哥哥咁講, 如果加埋最後你識女仔果段就更精彩了, 呵呵

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄寫青公既劇情,似tvb 港劇既情節多過練跑~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-8-29 18:38 發表
2010.08.26 19:15 青山公路
...  
可憐的魚麵,可憐的青公,可憐的每一位和共跑青公的人。

還有可憐的平西王, 被女仔送檸檬吃下, 酸澀澀的 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-8-30 10:40 發表

其實我覺得佢回覆了舊日狀態. 估計這篇小說式的散文也耗掉了他兩, 三包香煙 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-8-30 10:47 發表

其實我覺得佢回覆了舊日狀態. 估計這篇小說式的散文也耗掉了他兩, 三包香煙 !

每次睇平兄既事後報告,都係好精采絕倫,莫論當中的真假...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-8-30 10:07 發表
平平, 你這篇日誌寫得非常詳細啊...
尤其是描述人物的內心心理, 尤其詳盡..." />" />

不過好似b哥哥咁講, 如果加埋最後你識女仔果段就更精彩了, 呵呵" />" />

小師妹,我都唔係想識女仔...我只係禮貌上同佢打個招呼之嘛~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-8-30 10:40 發表

哈哈~花子...識唔識人拎去拍佢出來?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-8-30 10:45 發表

還有可憐的平西王, 被女仔送檸檬吃下, 酸澀澀的 !!

檸檬食得多...就唔覺酸的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-8-30 10:47 發表

講你都唔信..一個小時多左右完工..中間仲加插晚飯時間

升級   0%

該用戶從未簽到

無人會信你, 只會當古仔咁睇. 你跑青公的目的只為見小C妹.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2010-8-30 11:53 發表

狗哥真是一位好讀者~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 狗哥 於 2010-8-30 11:53 發表

原帖由 亞平 於 2010-8-30 14:44 發表

狗哥真是一位好讀者~~

果然係噴同一種氣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-8-30 14:49 發表

果然係噴同一種氣

錯啦...隊長...係唔同牌子..氣有少少唔同架~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.08.28 12:30 麥理浩徑7-10段

原訂今日是會同3PS的支援隊員以半操山半戲水的形式,逆行麥二至咸田灣戲水玩樂,可惜成個月的計劃難敵天雨,最終改走麥7-10段,基於是首次會操,為免支援隊員過於疲累,特意安排二個行程,麥7-8或是麥9-10,結果只有蔡兄因要趕赴飯局,奶媽下班後來不及隨隊出發外,威威和喪KEN都選擇了全段行走,事實上支援組今天的表現,的確讓人大吃一驚,本來以為有支援組隨行,又是他們首次跟操,行進速度一定會比3PS自己平時操山慢些,我還有持無恐地再次起用以前那個較大的背囊,又把一些平時不會帶的少有機會用到的東西都塞了進去,結果支援隊員的行山能力和3PS不惶多讓,無論是分段時間還是全段時間,都非常地接近我們平常的完成時間,他們確實太出色了,我會為我們擁有這麼棒的支援隊友惑到自豪。

在荃灣眾安街翠苑餐廳午餐時,外面下起了傾盆大雨,今年操山似乎都還沒有過真正的水戰,有P爸就有炎陽和酷熱警告,以為今天終於可以打場水戰,結果當一行人從城門小巴站走向燒烤場時,雨停了,只有雷聲仍在頭頂響起。於城門出發的有,P爸、P哥、蔡兄、喪KEN、威威和O兄,O兄前晚才剛跑完青公,竟然又腳癢臨時決定加入操山,而傷了腳需休養的隊長,為我們餞行後,替大家收集多餘物件後離去,然後會送至元朗體育場及再同大家一起脕膳。雨後天氣,氣溫怡人,今天算是一個操山的好天氣,由急先鋒P爸開路領速,一行7人開始殺上針山,P爸一馬當先,針山完成時間再次PB了十多秒,P哥及眾支援隊員緊隨其後登上山頭。本來我會負責押後,卻被O兄爭了去做,數月未曾踏足麥徑,想必他對久違的花花草草惦念非常,在山頂稍候片刻,就被他支走了,看來他不想我騷擾他和麥徑上那些花草樹木談情說愛吧。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-8-31 01:12 發表
    2010.08.28 12:30 麥理浩徑7-10段

原訂今日是會同3PS的支援隊員以半操山半戲水的形式,逆行麥二至咸田灣戲水玩樂,可惜成個月的計劃難敵天雨,最終改走麥7-10段,基於是首次會操,為免支援隊員過於疲累,特意安排 ... 我會為我們擁有這麼棒的支援隊友惑到自豪。

仲以為點解頭先對跑鞋好似立立令咁...原係平兄陳晚通宵擦鞋...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-8-19 15:56 發表
    2010.08.16 19:00 屯門鄧兆堅運動場(74)

體能課,天氣不太好,少了些同學出席。男子組玩5組,事後有O兄牛肉粒作獎勵。

又74?好似係75喎