香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-8-29 11:07 發表
2010.08.23 19:00 屯門鄧兆堅運動場(74)

今晚由澤豐慢跑至湖山公園,前頭由蔡兄與神童雙雙領速,愈跑愈快,自己刖拍住天鬼一起隨後追趕,天鬼昨日才操完山,一邊跑,一邊嚷住說很累,要跑慢一些,結果也只是嘴裡說 ...

又又74...好似係76喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-8-31 22:15 發表

仲以為點解頭先對跑鞋好似立立令咁...原係平兄陳晚通宵擦鞋...

平平寫D野比較全面...可信性高.....真嫁...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 神童威威 於 2010-8-31 23:25 發表

又74?好似係75喎
    原帖由 神童威威 於 2010-8-31 23:27 發表

又又74...好似係76喎

果然係阿sir

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-8-31 23:44 發表

今日冇著皮鞋呀...仲嚟...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-8-31 22:15 發表

仲以為點解頭先對跑鞋好似立立令咁...原係平兄陳晚通宵擦鞋...

喪ken...你係3ps既十卜..陪行..首席後備..3ps食粥食飯靠晒你..點可以唔擦你鞋呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-9-1 11:59 發表

喪ken...你係3ps既首席後備十卜..陪行....3ps食粥食飯靠晒你..點可以唔擦你鞋呀~~

咁樣會唔會啱d?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-8-31 23:25 發表

又74?好似係75喎

啊~~又錯~~呢排堆得太多野要寫...稍後先check下先~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-8-31 23:44 發表

都係隊友仔講野中肯的...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ivy 於 2010-8-30 14:43 發表
    無人會信你, 只會當古仔咁睇. 你跑青公的目的只為見小C妹.

咁~~Ivy你跑青公就是為了成成啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-9-1 00:08 發表
    今個星期五,不如去操夜山吖!

又夜山?遲少少先啦...我D隊友目前有個遊緊埠..有個傷了腳..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-9-1 08:28 發表

果然係阿sir

未知誰對誰錯架~~可能威SIR錯呢~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-9-1 11:57 發表

今日冇著皮鞋呀...仲嚟...

冇著皮鞋..擦唔到鞋..擦背岩唔岩?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-9-1 12:54 發表

未知誰對誰錯架~~可能威SIR錯呢~~

咁你輸硬啦 !我昨晚用左d時間同你對晒啦!總共有三篇都係(74)呀

升級   0%

該用戶從未簽到

威sir 都係唔好蝦佢呀,好認真架呢!

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.08.30 19:00 屯門鄧兆堅運動場(77)

5K測試,申請免疫,獨自在場內漫遊。跟3PS操完山的神童,也同樣申請免戰,威威列車載住IRIS以圈速2'10駛過,把我叫上了車,於是又跟他們慢遊幾個圈,當見到狗哥大架光臨鄧記,即時找到藉口跳車而去,在場邊聊了一會,快腳們已陸續跑完5K,問了幾個人,跑的時間都不如理想,相信只有重振雄風後的花子,跑出自己滿意的時間。見到平嫂仍咬緊牙關地堅持著,又再落場陪她跑了幾個圈,做完測試的辣蕉妹、神童也一起過來陪跑。

今晚大西北有飯局,匆匆忙忙拉了筋,便沖涼更衣,準備先去酒樓打點一下,坐上蔡兄的順風車,來到時已有其他人先一步到了,飯枱也多安排好了。今晚共有30多位同學們出席,席開3圍。席間除了王老闆派發身家申報表,要各人據實申報外,還有二位師姐進行私人募捐,一位比較高調進行,觀察所得,應該有不少人做了善長,那份聯合國捐款表恐怕早已滿了,我相信應該是的,因為她竟然放過了我,哈~哈。另那位毅行師姐就相當含蓄,只在暗地裡悄悄進行。回家時正在為此納悶時,MSN就傳來一個樂施會的網上捐款連結....奉獻各位,最近幾個月要謝絕大型飯局,遠離MSN..遠離那些毅行者們。若然你有一顆善心,有一筆無處可花的款項,不如,來 此處 消遣吧。忘了一個更重要的,就是要遠離長跑網。

是日共跑 4K 本月累積198.4K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-9-1 11:59 發表

喪ken...你係3ps既十卜..陪行..首席後備..3ps食粥食飯靠晒你..點可以唔擦你鞋呀~~

喪Ken,辛苦你喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平2010-9-2 21:48 發表
    2010.08.30 19:00 屯門鄧兆堅運動場(77)

5K測試,申請免疫,獨自在場內漫遊。跟3PS操完山的神童,也同樣申請免戰,威威列車載住IRIS以圈速2'10駛過,把我叫上了車,於是又跟他們慢遊幾個圈,當見到狗哥大架光臨鄧 ...
    是日共跑 4K 本月累積198.4K

又俾我捉到你...九月二日已經198.4k ... 咁9月1你咪走咗194.4k?

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.09.01 19:00 青山公路

有多久沒有從荃西跑入鄧記?我相信已有大半年了,打從渣馬過後就沒有這樣做過。今天本來早已有約,後來取消,突然想起很久沒有跑去鄧記,於是決定就跑一次吧。不甘寂寞的我,便開始找人一起跑,很快就找到四個傻瓜陪跑,不過後來細明哥有事來不到,最終是三人成行。由於是跑單程路,不用更衣,直接相約在珀麗碼頭等候,荃西空氣很差,天空灰朦朧的,加上又悶又熱,看來今晚會跑得辛苦,天氣不好,海邊長廊卻有不少人在跑步,很久沒見的偉兄不知從什麼地方跑來,也在此等候他的跑友到來,聊了幾句,我們便開始起步了。

卡樂B帶了個大背囊,裝了自己的東西,也幫晶哥裝了些更換衣服,我則只帶了個操山用的小背囊連600ML水袋,剛好夠裝自己必須的東西。用慢速開步,一路閑聊沒停過地跑到浪翠園四期,然後就跟卡樂B和晶哥分手,獨自一個繼續跑進屯門。稍為調整一下步速,前面還有13公里路遠。雖說天氣不佳,但其實比想像中好很多,自跑離荃灣後,空間似乎越來越好,加上慢跑的關係,其實跑得挺舒服的,深井過後,時有微風吹過,氣溫不高,汗也流不多,一路很順暢地跑到小欖迥旋處。

平常由荃西跑到小欖迥旋處,單程11公里,來回跑22公里,回程的路會比來時舒服,因為下斜路較多。由荃西碼頭起計至鄧記,最多也是21公里,距離短了1公里,可是卻比跑回荃西辛苦得多,很簡單,多上斜路,多路口,多燈位,加上大欖過後黃金一帶青山公路有不少修路工程,經常要繞來兜去,很是不爽。跑到屯門西鐵單車徑時,接到卡樂B電話,原來他們也抵達了三聖,正準備去兆麟洗澡,然後再回鄧記會合。當我到達鄧記拉筋時,又接獲來電表示身處鄧記,原本他們又改變主意,回來鄧記了。鄧記今晚也很熱鬧,跑步的人很多,賓仔和KINGKONG是我每次來鄧記都會遇到的人,反而今晚不見大西北同學的影蹤,只在沖完身後才碰到施施然進場的O兄。

這次荃西-鄧記完成時間,又破了記錄,2小時14分鐘,是一個新低記錄。三個男人,真的去了建生村餐廳食扒,沒有燭光,沒爆粗口,全晚好認真地討論著中美經濟,我還以為自己參加了中美經濟高峰會。

是日共跑 21K 本月累積21K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-9-2 23:07 發表

又俾我捉到你...九月二日已經198.4k ... 咁9月1你咪走咗194.4k?

你好似捉錯人喇!佢寫緊8月30日的事,所以佢仲係講緊8月份呀