香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-11 23:18 發表
見到平兄個blog咁重大火, 小妹都係hgjD103" />" />hj.
恕我直言, 係分區約跑版同Wong Sir訓練班posts, 見到咁多版無為吹水, 有點反感.
本來大家分享吓訓練後反應及問題, 互相交流, Wong Sir又會回應吓.
...

謝謝提醒,近排似乎玩到癲過了頭..即刻修正!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-11 23:18 發表
見到平兄個blog咁重大火, 小妹都係hgjD103" />" />hj.
恕我直言, 係分區約跑版同Wong Sir訓練班posts, 見到咁多版無為吹水, 有點反感.
本來大家分享吓訓練後反應及問題, 互相交流, Wong Sir又會回應吓.
...

認同認同,星期一上完wong sir訓練班後問左wong sir一條問題幾天都沒有回覆
我之後再pm比佢後,第二日就回覆我喇!希望大家有時可以留番d水費啦!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 神童威威 於 2009-4-11 23:31 發表
    認同認同,星期一上完wong sir訓練班後問左wong sir一條問題幾天都沒有回覆
    我之後再pm比佢後,第二日就回覆我喇!希望大家有時可以留番d水費啦!

明白.
    如果個個只係pm問同答, 咁Wong sir可能要答同一個問題許多次, 同失去了大家交流, 互相學習的機會.

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.04.11 20:00 屯門鄧兆堅運動場-蝴蝶灣海灘

相約B哥哥及Iris晚8:00於鄧兆堅運動場集合,由於第二天有網友約跑[復活梅子比腳大會]及第三屆十公里復活跑暨青少年公路錦標賽的緣故,所以今晚私奔就只有三人行了.從新圍用了08'36"時間慢跑過去鄧記,大約有1公里多吧.到了沒多久便見到B哥哥和Iris相繼出現,稍作熱身拉筋,存放小量行李後,便開始今晚的慢跑,由屯門鄧兆堅運動場沿著屯門河單車徑,一路跑去蝴蝶灣海灘.當來到新屯門市廣場時,不知何故跟著IRIS轉進新屯門市廣場旁邊的露天停車場,只好又跟她夜遊多一次公園,穿過湖山遊樂場,再接回屯門河畔單車徑.我想是因為從一開始起跑大家便一路聊個不停,都沒有留意跑步的路線,有路就跑.其實隨意跑也不錯,再遠的路程,有伴相隨,也覺得十分輕鬆愉快.

去程5.65公里,在不停的閑聊中,用了41'34'時間完成,7分1K的速度是名副其實的休閒跑,但為了保留一些體能應付明天的梅子林約跑,也不能跑得太快了.來到迷人而寧靜的蝴蝶灣海灘小食亭前面臨海的涼亭,稍為休息一會.很久沒有來這裡了,以前星期日或是假期時,在不用跑長課的日子,很喜歡跑來這裡,早上人比較多,非常熱鬧,有好多人在做晨操,也有人在鍊習樂器,在跑步的人也特別地多.每次都在小食亭買水飲,看看海,聽聽老人們在唱歌,很是愜意.今晚這裡就寧靜很多,但卻有另外一種風味,望著大海,聽聽浪聲,吹吹海風,聊聊天,也很是愉快舒適.

B

升級   0%

該用戶從未簽到

HEY~ 都話我地無行錯路咯~ 只係我地想加操先跑遠 d 之嘛~

升級   44.2%

該用戶從未簽到

"沒有留意跑步的路線,有路就跑.其實隨意跑也不錯" ~ 對呀 ! 已經很少享受慢跑啦 ! 對嗎 ?
    平時也會追時間去練,有幾何輕鬆 ?

旅行起抖左成WEEK...前晚一心就唸住輕鬆跑,  一來留力"比腳日" , 二來留力今晚。

謝謝你和 BEE 哥哥  ~ 小妹好耐都冇係屯門跑街了 !

升級   100%

該用戶從未簽到

平哥,
    借貴版一用,在此多謝皇上御賜戰衣一件

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鄭國柱 於 2009-4-13 12:10 發表
    平哥,

你就好啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-4-13 11:42 發表
    "沒有留意跑步的路線,有路就跑.其實隨意跑也不錯" ~ 對呀 ! 已經很少享受慢跑啦 ! 對嗎 ?

旅行起抖左成WEEK...前晚一心就唸住輕鬆跑,  一來留力"比腳日" , 二來留力今晚。

...

幾時想再隨意跑,記得搵我同B哥哥喎!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鄭國柱 於 2009-4-13 12:10 發表
    平哥,

鄭生,慢用!
    小弟的第一件戰衣都係皇上師兄所賜!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-4-13 12:15 發表

你就好啦!

wai姐,稀客喎,屋企有D混亂,唔介意既多d來坐下~~

升級   0%

難過

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-4-13 11:42 發表

旅行起抖左成WEEK...前晚一心就唸住輕鬆跑,  一來留力"比腳日" , 二來留力今晚。...

我都好耐冇屯門河, 跑街都係約跑多.
    係時間跑吓屯門河, 回憶吓!
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-13 12:55 發表

對呀對呀~ 記住有約跑預埋我喎~

其實我住0左屯門咁多年~ 前日先第一次跑去碼頭~
    而且唔好講跑, 有 d 路我直情行都未行過~
    真係唔好意思話比人知我住屯門呀...

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-4-13 12:55 發表

可惜, 近日個人太攰, 冇同你地吹水輕鬆跑, 下次預我.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-13 13:21 發表

可惜, 近日個人太攰, 冇同你地吹水輕鬆跑, 下次預我.

叮叮噹,隨時奉陪,有時真係感得隨意跑好輕鬆寫意,個人真係可以身心既放鬆落來..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-13 13:21 發表

對呀對呀~ 記住有約跑預埋我喎~

其實我住0左屯門咁多年~ 前日先第一次跑去碼頭~
    而且唔好講跑, 有 d 路我直情行都未行過~
    真係唔好意思話比人知我住屯門呀..." />" />" />" />" />

你識講就好啦...多D出來跑...認吓屯門D路...唔好好似nancy咁丫..嘻嘻

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-4-13 13:31 發表

你識講就好啦...多D出來跑...認吓屯門D路...唔好好似nancy咁丫..嘻嘻

Nancy B哥哥

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.04.12 20:00 網友約跑-復活梅子比腳大會

聞名已久的梅子林,今天終於可以一窺它的真面目.想起曾經都有一次機會,那是今年1月18日,由瘋兄發起的[終極去馬之老渣全馬/半馬賽前特訓],由於在回程時在科學院發生嚴重抽筋,最終未能一賞梅子滋味.遺憾得以在今日略為彌補,至於在科學院的失落,我想總會有一天可以把它找回吧!

下午3:00鐘,大家都很準時出現在約定的上車地點,又再一次要感謝細明哥的專車免費義載,我們得以用最短的時間,最方便的方法拭達沙田運動場.有時候還真的感到很幸福,身為屯門人,每次區外約跑或是賽事,總可以乘搭順風車.細明哥已經欠你好幾餐飯,希望在你沒造那麼忙的時侯,讓我早點清還債項.

一行5個屯門友抵達沙田運動場泊車時,遇到RUNRUN師姐,她今早才為沙田復活跑當攝影義工,現在又風塵僕僕趕來這裡為我們這次約跑,充當唯一的攝影義工,感謝你的熱心幫忙,替這個約跑留下珍貴的回憶.在跑下梅子林未段時,看見師姐就一個人佇立在雨中,用心為每一位跑手拍攝照片,這一幕讓我相當感動.

向召集人大圍兄報到,換好跑衣,邊拉筋邊跟一些還沒認識的網友閑聊,這次約號最大的收獲是認識了不少跑友,鄭國柱先生,田中會長,停雲慢步,pan-pan,rockiec,蕉仔.謝謝大圍兄發起本次約跑,本來都打算見唔到你,後來臨出發前才知道又可以來了,由你來押後就放心很多.其實還有很多人都沒有認識,有些名字因為小弟記性太差沒能記住,請多諒解.

各跑友陸續到場,A+B路線合共也有33人,齊集於運動場,由runrun師姐為我們拍下大合照後,就開始出發了.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

仇家, 又錯失同你約跑既機會

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-14 12:51 發表
    仇家, 又錯失同你約跑既機會hgjD115" />" />hj

回仇家,只要你腳仔好番,有時間既話,閣下想跑邊,小弟都奉陪!