香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-5-26 00:11 發表
Wong sir訓練班(第十三堂)
到場後自行跑5圈熱身,之後做5式基本指定動作訓練,跟住就開始今晚的主菜。
今晚要測試跑5K時間,先由女子組開始跑,完成後再由男子組跑,今晚個場好少人,感覺好有比賽feel。

時間如 ...

神童兄好犀利,有病在身仲可以跑咁快

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

神童傷病過後, 狀態大勇喎!
    練吓跑就快咁多, 圈速好平均, 速控方面進步左唔少.
    神童冇改錯名.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-5-27 15:22 發表

神童兄好犀利,有病在身仲可以跑咁快

馬王兄:
    咁你又點呀? 你好似好耐冇寫BLOG,呢幾日有冇跑呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

昨晚(27/5)原約了屯門友師兄一齊跑,可惜工作關係遲左半小時到達 ,他們已經出發了,唯有獨自上路追趕他們,一路跑都唔見大家,跑到小欖後開始感覺體力下降 ,應該係星期一晚的5K測試後未能回復。終於跑到屯門泳池收到Ken兄電話已經抵達鄧記,自己亦加快一點前往,結果1:50’返到終點 。到場後已見ken兄、平兄、B哥哥同Charson仔在場拉緊筋,他們話我知用了1:47’就回來了 ,起初真係有點半信半疑(冇可能ken兄同平兄都可以跑得咁快)……結果他們騙了我 。最後大家去體育館洗白白後去擦一餐

今晚跑的分段時間
    荃灣西鐵站→深井嘉頓                      29'20"

深井嘉頓 →小欖航海訓練學校            29'37"
    小欖航海訓練學校→三聖恆福花園       30'20"
    三聖恆福花園→鄧記                         20'39"
    全長約20.5k                 總時間 :  1:49'56"   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-26 00:34 發表
    神童臨尾個圈比你界一界, 之後仲要食晒你塵, 拋離0左我成百幾米, 想追都追唔到呀~

B哥,學下留力跑啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-5-27 23:19 發表
    神童傷病過後, 狀態大勇喎!
    練吓跑就快咁多, 圈速好平均, 速控方面進步左唔少.
    神童冇改錯名.  

叮ctse,
    神童個名妳有份改的,妳好似讚緊自己喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-5-28 12:16 發表
    昨晚(27/5)原約了屯門友師兄一齊跑,可惜工作關係遲左半小時到達 ,他們已經出發了,唯有獨自上路追趕他們,一路跑都唔見大家,跑到小欖後開始感覺體力下降 ,應該係星期一晚的5K測試後未能回復。終於跑到 ...

沒有騙你呀..我地四個一齊145回到鄧記,冇花冇假架....嘻嘻...
    點可以咁快?係唔會講你知既,我地發明了一個全新既方法,可以快足梁兄數倍!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 亞平 於 2009-5-28 13:13 發表

沒有騙你呀..我地四個一齊145回到鄧記,冇花冇假架....嘻嘻...
    點可以咁快?係唔會講你知既,我地發明了一個全新既方法,可以快足梁兄數倍!

有捷徑定搭車??

升級   0%

擦汗

原帖由 sleung2002hk 於 2009-5-28 13:38 發表

有捷徑定搭車??

搭時光機~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-5-28 13:13 發表

明明話147,宜家又話145,仲唔係騙我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-5-28 14:19 發表

搭時光機~" />" /> " />" />

Charson仔,
    你想進步的話,千祈不要走捷徑呀!慢跑都要完成下去......

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-5-28 12:43 發表
    叮ctse,
    神童個名妳有份改的,妳好似讚緊自己喎

心水清喎!
    我都好鐘意俾人讚(幾有眼光)架!
    神童進步左, 小妹都to少少光先.

升級   0%

該用戶從未簽到

5月份訓練+比賽
    11/5  Wong sir訓練班(第十一堂)        2k
    16/5  荃灣→屯門                         19.2k
    18/5  Wong sir訓練班(第十二堂)   11.2k
    25/5  Wong sir訓練班(第十三堂)        7k
    27/5  荃灣→屯門                         20.5k
    共跑:59.9k   

總結:今個月只跑得兩次長課,下月要加把勁至得  !

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第十四堂)
    到場後和太太跑了4個大圈熱身,之後做5式基本指定動作訓練,跟住就開始今晚的主菜。
    今晚玩變速跑,1600x5組,每組3分鐘時間休息,由組員用接龍方式完成一組,
    wong sir安排RaymondCharsonBeefing哥同我一組,而我就負責跑最後一個。

時間如下:
    1'42"  1'44"  1'48"  1'42"=6'56"
    1'45"  1'45"  1'48"  1'41"=6'59"
    1'46"  1'51"  1'39"  1'28"=6'44"
    1'50"  1'54"  1'39"  1'22"=6'45"
    1'50"  2'00"  1'32"  1'22"=6'44"
    總時間34'08"
    第一次玩這種訓練,感覺好新鮮
    之後慢跑3+最後2式基本練習+cool down放學。
    今晚跑了10.4k

升級   0%

該用戶從未簽到

66無窮之跑樂無窮(6/6/2009)
    430再續青公之後,長跑網再一次舉辦大型約跑,今次是由沙田運動場至大埔元州仔公園,全程約20K
    今天天氣非常之熱(32),未跑都已經全身濕透,不過大家都沒有被炎熱的天氣影響,浩浩蕩蕩出發。
    去程時的體力還可應付,但回程已經感到體力開始慢慢下降,最後兩三公里就此“爆了” ,惟有慢跑返回終點。

時間如下:
    沙田運動場 大埔元州仔公園   49'30"
    休息                                             (2'40")
    大埔元州仔公園 沙田運動場   59'07"
    總時間 1:48'37"

返到終點嘆番一件大西瓜,真係爽爽爽 ……
    之後完洗白白就同各跑友前往大排檔擦一餐。
    今天很多謝 攪此次約跑的Ching Ctse,做義公的Ching Ctse,影相的Ching Ctse,還有車我回家的蔡兄。
    期待下次約跑再認識更多Ching Ctse

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第十五堂)
    到場後跑了5個大圈熱身,之後做5式基本指定動作訓練,跟住就開始今晚的主菜。
    今晚玩較快速跑法,用自己 3K 的速度均速按以下距離跑。

先來慢跑兩圈快跑一圈就正式開始
    400米(休1分鐘)800米(休1.5分鐘)1200米(休2分鐘)1600米(休3分鐘)
    1600米(休3分鐘)1200(休2分鐘)800米(1.5分鐘)400米

時間如下:
      400米=1'29"

800米=1'30"  1'30"
    1200米=1'35"  1'35"  1'34"
    1600米=1'31"  1'40"  1'37"  1'29"
    1600米=1'36"  1'35"  1'36"  1'26"
    1200米=1'33"  1'43"  1'40"  
      800米=1'35"  1'39"
      400米=1'30"

玩到最後3組時,橫隔膜開始頂唔順 ,不過捱下捱下都玩得晒......
    之後大雨中慢跑2+cool down放學。

身體太攰了......這幾天會讓自己透一透,養足精神等待614元朗比賽的來臨。

今晚跑了12K

升級   0%

該用戶從未簽到

五月份好似真係跑少左喎...係唔得閒定係天氣影響呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-10 00:10 發表
    五月份好似真係跑少左喎...係唔得閒定係天氣影響呢?

無辦法啦!感冒左一星期跑唔到咁多 ,六月會加把勁嫁喇!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-6-10 09:19 發表

無辦法啦!感冒左一星期跑唔到咁多 ,六月會加把勁嫁喇!

明白明白...作為你既FANS..要昅實你架嘛...唔比你偷懶架嘛...哈哈...