香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-11-27 15:11 發表

勁嘜鬼吖!原本要連續跑一小時,結果跑左10K就頂唔順喇
P哥同喪Ken就勁喇!玩足一粒鐘,跑左34.5個圈...感覺開始跟唔到佢地添

其實嗰日係1'48 開始,每5圈快2秒,去到1'42 就keep 住,你嚟嗰時我同p哥啱啱跑咗15個,所以同你講話跑1'42 啫...
B哥傻嫁!跑第8線,仲要快過我地...

升級   0%

該用戶從未簽到

聯合國兒童慈善基金2010
今日比賽雖然自己跑得好亂 ,不過唔理咁多喇!
因為10k紀錄今日終於pb到,比舊時間快左30秒,好開心呀

每K時間如下:
4'00"62  4'00"88  8'16"16(第3K忘記按錶)   3'55"96
4'18"67  4'15"91  4'20"00  4'10"31  4'10"19
總時間:41'27"90(自己計)

今早跑了10K     本月累積105.8K+山路21.9K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-11-28 16:47 發表

每K時間如下:
4'00"62  4'00"88  8'16"16(第3K忘記按錶)   3'55" ...

恭喜神童10K PB...繼續努力...渣馬再報捷!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-11-28 16:47 發表

每K時間如下:
4'00"62  4'00"88  8'16"16(第3K忘記按錶)   3'55" ...

好野喎, 真的, 威威. 你地三個都強起來了, 為你以高興. keep 住吾好傷, 比多一個月至個半月, 你們一齊穿 40' / 10 km 啦, 說真的 . 加油 !!

不過平均公里速控吾到在 5 ~10 秒 /km , 我覺得可改善, 你會做得更好的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-11-28 12:00 發表

其實嗰日係1'48 開始,每5圈快2秒,去到1'42 就keep 住,你嚟嗰時我同p哥啱啱跑咗15個,所以同你講話跑1'42 啫...
B哥傻嫁!跑第8線,仲要快過我地...ng20 ...

嘩嘩嘩 !我跑完唔聽你地講...
好在自己醒目,跑左10K就收工,否則今日pb唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-28 16:52 發表

恭喜神童10K PB...繼續努力...渣馬再報捷!

妖 ~~~ 做咩鬼改頭像, 我like 你舊個好D, 夠挑釁性D. (人著你又著, cheap guy !! )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-28 16:57 發表

妖 ~~~ 做咩鬼改頭像, 我like 你舊個好D, 夠挑釁性D. (人著你又著, cheap guy !! )

你不在場時...我才穿.....老實說...我穿得比你好看一些....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-28 16:55 發表

好野喎, 真的, 威威. 你地三個都好起來了, 為你以高興. keep 住吾好傷, 比多一個月至個半月, 你們一齊穿 40' / 10 km 啦, 說真的 . 加油 !!

B哥,好大壓力喎 !一至個半月 ?會唔會快左d...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-28 16:55 發表

好野喎, 真的, 威威. 你地三個都強起來了, 為你以高興. keep 住吾好傷, 比多一個月至個半月, 你們一齊穿 40' / 10 km 啦, 說真的 . 加油 !!

不過平均公里速控吾到在 5 ~10 秒 /km , 我覺得可改善, 你會做得更 ...

頭5K其實都Keep到嫁!不過可能開得太快(應該跑4'10"/K)...結果後5K對腳好緊,跑得好亂...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-11-28 17:02 發表

B哥,好大壓力喎 !一至個半月 ?會唔會快左d...

當然可以. 努力 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-11-28 17:07 發表

頭5K其實都Keep到嫁!不過可能開得太快(應該跑4'10"/K)...結果後5K對腳好緊,跑得好亂...

我都咁覺得, 頭5K 4'08" ,  run in 之後, 加到 4'05"/K . 岩你D , 你可有機做sub 41. 不過算吧, 就當吸取經驗, 無論如何, 你都pb 了, 恭喜 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-28 17:01 發表

你不在場時...我才穿.....老實說...我穿得比你好看一些....

醒目, 你怕貨比貨呢?! 你件野夠貴麻. 你係衫著人, 我係人著衫. 我的是由我的內涵經衫顯示出來, 你就係由件衫掩蓋你內在的醜陋而表現出來. 算吧, 算吧, 你話你穿得好看些, 就你穿得好啦, 讓下你, 橫掂你都冇咩機會勝我的. 呵呵呵 ~~~~~

(留心d睇, 原來平你連內衣都係燈色的, 你駛吾駛抄得咁足呀)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-28 17:14 發表

我都咁覺得, 頭5K 4'08" ,  run in 之後, 加到 4'05"/K . 岩你D , 你可有機做sub 41. 不過算吧, 就當吸取經驗, 無論如何, 你都pb 了, 恭喜 !!

跑完5K睇錶20'13" ,我當時都想如果後段keep到都有機sub41,可惜事與願違 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-11-27 22:50 發表

月頭老虎比賽,喪ken係咁依都41分半...
睇下明天迪迪尼做唔做到呢個時間先 ...

每K時間如下:
總時間:41'27"90(自己計)

哇!你做乜睇字我個時間嚟跑呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-11-28 20:19 發表

跑完5K睇錶20'13" ,我當時都想如果後段keep到都有機sub41,可惜事與願違 ...

我知...你想留多d空間嚟下次pb...所以後段僈跑...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-11-28 20:20 發表

跑步界名言....六敵亦友....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-11-28 20:19 發表 跑完5K睇錶20'13" ,我當時都想如果後段keep到都有機sub41,可惜事與願違 ...

我覺得你D tempo 練得未夠長, 抗/忍/排D 乳酸能力吾夠, 一出比較快, 會大量產乳酸濃度令你後半程牚不下來. 前半程只可比平日快少許, 反而後半程可放盡去拼. 只是個人意見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-11-28 20:20 發表 哇!你做乜睇字我個時間嚟跑呀?

佢仰慕你law

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-11-28 20:20 發表

因為你勁囉!你下次sub40,如果得的話 ...我都會照跟嫁

升級   13.33%

該用戶從未簽到

嘩, 神童兄!! 恭喜您輕易PB!!  睇你時間, 如果開得慢點SUB 41都無難度啦!!  可以正式挑戰SUB 40啦!!

比你好成績激發, 我都要比D鬥心跑好餘下10K比賽!!