香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Tarry
打印 上一主題 下一主題

Tarry跑步日誌~分享

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Tarry 於 2010-4-8 13:29 發表

haha~~叮叮噹, 彼此彼此ar, 大家都要加油ar  

呢排跑步唔多, 比較勤力做gym,
    六月開始游水, 入秋 先跑步為主.

升級   0%

難過

Tarry,

對腳點?
    好好休息. 游水有沒有幫助?

升級   100%

奮鬥

原帖由 叮叮噹 於 2010-4-13 18:55 發表
    Tarry,

對腳點?
    好好休息. 游水有沒有幫助?

叮叮噹, 相信有幫助, 不過美孚個泳池, 好似改為暖水池, 有排先會重開ar, 我會去游水  + gym , 希望改善下la

升級   0%

難過

原帖由 Tarry 於 2010-4-13 22:10 發表

叮叮噹, 相信有幫助, 不過美孚個泳池, 好似改為暖水池, 有排先會重開ar, 我會去游水  + gym , 希望改善下la

去住荔枝角游啦!
    今期sportsoho有講itb痛, 原本踏單車/行樓梯機加強大腿四頭肌, 減少itb負擔.
    怪不得妳話踏單車好似好左.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

Tarry

1/5要唔要返工呀?TKO消遙團照跑布袋澳,你430只做 2 公,如果起到身不如去跑吓啦。
    我就跑唔到喇,跑完430實成個散晒

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=page%3D1&page=211

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2010-4-29 07:59 發表
    Tarry

1/5要唔要返工呀?TKO消遙團照跑布袋澳,你430只做 2 公,如果起到身不如去跑吓啦。
    我就跑唔到喇,跑完430實成個散晒" />" />

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=pa ...

都好wor , 咁妳唔跑, 我都唔係好識人wor , 請問幾點開始跑ar

升級   0%

開心

01.05.2010 將軍澳至布袋澳來回 20.5k (短腳12.5k)

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      01 / 05 / 2010 ( 六 )
    集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
    集合地點:  將軍澳運動場 主場 (有locker及沖身設施提供)

路線 :         將軍澳至布袋澳來回 (短腳大清迴旋處士多折返)

(沿途沒有水站, 記得帶水)

里數:       約 20.5K (短腳12.5k)

預計完成時間:2小時15分鐘

難度: *** (70%上落斜路) 逍遙慢慢跑

早餐特訓地點:  將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
    reply 時先 copy 名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

(參加者請詳閱 page 1 post #1 所有細則及路線圖)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

1/5/2010 報名:
    1. 馬拉友 (特約領隊)
    2. 大雄 (睇吓430後仲剩返多唔多過半條命先確定嚟唔嚟倒)
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    ...............

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&extra=page%3D1&page=211

雖然e家都靜係得兩個人報名,不過d師兄師姐好好人,實會顧住你架,有興趣就報名啦。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2010-4-29 20:59 發表
    01.05.2010 將軍澳至布袋澳來回 20.5k (短腳12.5k)

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      01 / 05 / 2010 ( 六 )
    集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑 ...

catcat, 好對唔住, 唔記得約咗人加課tim, 暫定22/5/2010約妳先
    Tarry

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 30-4-2010 13:37 發表

catcat, 好對唔住, 唔記得約咗人加課tim, 暫定22/5/2010約妳先
    Tarry
    好呀22/5你唔洗返工咩,到時見啦。

升級   100%

奮鬥

荃灣 - 機場展覽館

好耐無交功課
    柏麗灣碼頭 - 荃灣公園出口 10'4725
    荃灣公園出口 - 帝都 15'2864
    帝都 - 機場展覽館 06'2833
    機場展覽館  - 帝都 15'4235
    帝都 - 荃灣公園出口 (唔記得按錶)
    荃灣公園出口 - 柏麗灣碼頭  04'3222 itb腳仔有d痛 (跑咗1K)
    約8-9K 54'52

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2010-5-10 13:53 發表
    好耐無交功課
    荃灣公園出口 - 柏麗灣 ...

tarry, 加油

ITB痛就要休息啦, 祝妳早日康復@.<

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 10-5-2010 13:53 發表
    好耐無交功課
    荃灣公園出口 - 柏麗灣 ...
    Tarry 保重呀,比對腳仔休息吓先啦,加油呀。

升級   100%

奮鬥

原帖由 非比 於 2010-5-10 13:58 發表

tarry, 加油

ITB痛就要休息啦, 祝妳早日康復@.

謝謝 非比 + jogging_cat, 我在康復中la, 響傷癒中都有得著ga, 因為以前不認識加強上肢及其他部份的段練既重要性,  我e+一星期有一晚去做gym + 星期一跟操, 我自己感覺良好 , d肌肉好似加強咗, 響le度要多謝黃sir + 大西北跑友 , 妳哋都要加油ar~

升級   0%

難過

[quote]原帖由 Tarry 於 2010-5-11 13:41 發表

謝謝 非比 + jogging_cat, 我在康復中la, 響傷癒中都有得著ga, 因為以前不認識加強上肢及其他部份的段練既重要性,  我e+一星期有一晚去做gym + 星期一跟操, 我自己感覺良好hgj091" />" />" />" />hj , d肌肉好似加強
    Tarry,
    加油啊! 練好肌力, 防止傷患.
    一落大西北就有腳陪跑 ,妳真幸福啊!
    有伴齊齊跑可激勵志氣, 互相推動, 齊齊進步.

升級   0%

開心

原帖由 叮叮噹 於 11-5-2010 13:46 發表
    [quote]原帖由 Tarry 於 2010-5-11 13:41 發表

登錄/註冊後可看大圖

謝謝 非比 + jogging_cat, 我在康復中la, 響傷癒中都有得著ga, 因為以前不認識加強上肢及其他部份的段練既重 ...
    x2

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2010-5-11 16:37 發表
    x2

叮叮噹 + jogging_cat, 係ar我 + maggie + Windy(平嫂)我哋叫自己為最慢組ar,星期一我哋衝得好辛苦不過好開心ar 我好有信心, 唔偷懶 一定會升grade ga

升級   100%

奮鬥

尋晚兵分兩路, 一批人跑城門, 我 + dinner + ivy留守青公輕鬆跑

柏麗灣碼頭 - 荃灣公園出口 13'1107
    荃灣公園出口 - 帝都 17'5012
    帝都 - 荃灣公園出口 14'5594
    荃灣公園出口 - 柏麗灣碼頭 11'2158
    約8.8K 56'3871
    一齊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2010-5-14 13:34 發表
    尋晚兵分兩路, 一批人跑城門, 我 + dinner + ivy留守青公輕鬆跑

柏麗灣碼頭 - 荃灣公園出口 13'1107
    荃灣公園出口 - 帝都 17'5012
    帝都 - 荃灣公園出口 14'5594
    荃灣公園出口 - 柏麗灣碼頭 11'2158
    約8.8K 56 ...

tartar腳仔係咪無乜事啦?
    好耐無見你啦~~~
    星期日終於一齊跑, yeah

升級   0%

開心

Tarry ctse 你係咪22/5同我地入屯門報仇呀,叮叮噹師姐都好似話會一齊跑喎,時間地點同行李點安排好呢?