香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

是但la...breakfast 又好..lunch 又好la...總之join 我地跑完果餐la~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

vv...今晚一放工就要入粉嶺camp...周日先出來呀,又係去唔到....等我上去食個tea 先~~~
要對住班細路...無覺好訓啦....

你今晚去唔去ka?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-5-1 16:09 發表
vv...今晚一放工就要入粉嶺camp...周日先出來呀,又係去唔到....等我上去食個tea 先~~~
要對住班細路...無覺好訓啦....

你今晚去唔去ka?

um~~~今晚唔去la...要溫書~不過如果考完試都好想去一次試玩~
wow..你入camp ar~~反得開心d la~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-5-1 16:25 發表

um~~~今晚唔去la...要溫書~不過如果考完試都好想去一次試玩~
wow..你入camp ar~~反得開心d la~~

入到去一定要訓返覺先...

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 vhtober 於 2009-5-1 15:39 發表
    得得~今日邪神果邊有節目ar...如果有興趣快d 去報個名反下la..
    另外明早我地ssp 隊員去荃灣跑ar..你有無興趣?
    條路好正ka...去一次包你上引~~haha

我聽朝都要返工呀... 星期日先可能得......     
    邪神... 好似好多人呀... 冇嘞... 又係要返屋企食飯呀 !   
    自己去咗 SSP 跑咗嘞... 想試吓跑多過 10km, 點知 8km 就完咗......     

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2009-5-1 19:59 發表

我聽朝都要返工呀... 星期日先可能得......     
    邪神... 好似好多人呀... 冇嘞... 又係要返屋企食飯呀 !   
    自己去咗 SSP 跑咗嘞... 想試吓跑多過 10km, 點 ...

下次再比D心機嘛!
    約跑會跑耐D長D嫁!

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-5-1 20:02 發表

" />" /> 下次再比D心機嘛!
    " />" /> 約跑會跑耐D長D嫁!

小華紅假唔使番工吧?

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2009-5-1 22:53 發表

小華紅假唔使番工吧?

只系紅色吾洗番!

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思丫.. 小妹見到你地有個獨木舟浮潛活動....
    其實我未去過.. 唔知難度有幾大... 但始終係水上活動具一定危險性..

再加上大部參加既成員才0岩0岩考到三星...
    大家都知康文署既 course 俾唔到大家實際經驗...
    只有兩位有經驗人士帶團有危險...

希望大家到時小心... 同埋加番 d 警告字句...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-2 01:19 發表
    其實我未去過.. 唔知難度有幾大... 但始終係水上活動具一定危險性..

大家都知康文署既 course 俾唔到大家實際經驗 ...

ee唔使唔好意思喎, 安全至上係啱既
    等隊長返來加返啦.......

升級   29%

該用戶從未簽到

bonbon 有冇損失?good luck!

升級   0%

該用戶從未簽到

雄記~無事ar...我地去到案發現場~條key 仲係插住在個locker 到~
    咩野都無損失~~~hahah
    下次要小心d ~多謝你關心ar~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-2 01:19 發表

大家都知康文署既 course 俾唔到大家實際經驗...
    只有兩位有經驗人士帶團有危險...

希望大家到時小心... 同埋加番 d 警告字句...

x2, 海下去赤州是open water, 建議在海下浮潛及獨木舟靠/近岸玩. 始終大部分人是剛考完3星, 只上了獨木舟技術3堂, 沒有出trip經驗. 應該是近岸或沿岸玩玩的. 一個教練加一個中級始終難於照顧這麼多人. 如果當天吹大東風, 橫浪, 更不適合初學者去的.

唔好意思, 希望大家認真考慮建議.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-5-2 20:38 發表

x2, 海下去赤州是open water, 建議在海下浮潛靠/近岸玩. 始終大部分人是剛考完3星, 只上了獨木舟技術3堂, 沒有出trip經驗. 應該是近岸或沿岸玩玩的. 一個教練加一個中級始終難於照顧這麼多人. 如果當天吹大東風, ...

ee 同 nc姐都講得好啱呀~
    joejoe: 果日我諗大家都淨係玩獨木舟好啦,同埋一定要睇天氣,大風就唔好出海啦,唔好要大家擔心。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

x2, 海下去赤州是open water, 建議在海下浮潛靠/近岸玩. 始終大部分人是剛考完3星, 只上了獨木舟技術3堂, 沒有出trip經驗. 應該是近岸或沿岸玩玩的. 一個教練加一個中級始終難於照顧這麼多人. 如果當天吹大東風, ...

X3

升級   7.05%

該用戶從未簽到

上山下海, 我都係比賽喜歡上山多d,
    係海上面真係好多野都估佢唔到, 你地會唔會有救生衣嫁, 有就會好好多,
    不過我對大家都好大信心, 但係玩要玩得安全.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

x5, 認同幾位的意見.
    小妹冇咩出海經驗, 聽左幾位獨木舟教練的意見......
    三星的訓練係冇出trip實戰的經驗, 遇上風浪/意外......未必能應付, 自身難保.
    兩個人照顧七八個初哥.......風平浪靜, 平安而回就開開心心,
    若遇上風高浪急......一次意外足以致命.

升級   41.95%

該用戶從未簽到

赤洲附近海域可以好凶險。海下起步至塔門附近即使係flat water,但去到赤洲係可能增加兩級風力,無出航經驗未必應付得來,希望大家玩得安全又開心

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 Tarry 於 2009-4-29 13:37 發表

Catcat, 23/4 or 28/4 唔係問題, 一來怕攰, 二來怕死, 咁長途唔知自己掂唔掂, 大慨幾多K????? , 跑步就話有長課, Kaya未試過唔想濾街坊wor, 俾我諗諗先

JoeJoe, 對唔住, 我會退出28/5/2009 Kaya trip, 我想報埋中級 or 參加康體 day trip 攞番D經驗先, 如果妳幫我俾咗kaya租, 我會俾番妳.

升級   52%

該用戶從未簽到

原帖由 雄記 於 2009-5-2 14:55 發表
    bonbon 有冇損失?good luck!

hahaha~~~ bonbon 更係冇損失~~