香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

bunny ching:
使唔使小弟預早同單車舖老細單聲,留返架好野比你呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

bunny+ low b都黎呀~~好喎....
low b少做運動,迫佢玩單人車啦~~減肥效果勁d...哈哈...
如果玩單人車,bunny你有"私家車"wor~~

ps:
low b係bunny女朋友呀....之前x'mas party都黎過架...

升級   0%

該用戶從未簽到

未有反應既醬油人士....請馬上CHECK 你個E-MAIL~

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-4 15:12 發表

使唔使小弟預早同單車舖老細單聲,留返架好野比你呀?

大車定細車呢?如果有油壓v-brake果種有得唸喎

cat:
踩私家車要由粉嶺移動去大圍咖,要很早起床
另外,考5考慮火炭租車呢,應該平d喎,一樣都系KCR附近

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

大圍師兄、各位深水涉ching, ctse, 可否侵埋小弟?
    我很喜歡踏單車。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-5-4 23:53 發表
    大圍師兄、各位深水涉ching, ctse, 可否侵埋小弟?
    我很喜歡踏單車。

歡迎~~~
    已代圍圍加埋你名啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2009-5-4 22:53 發表

大車定細車呢?如果有油壓v-brake果種有得唸喎

cat:
    踩私家車要由粉嶺移動去大圍咖,要很早起床
    另外,考5考慮火炭租車呢,應該平d喎,一樣都系KCR附近

雖然唔知係咩,照幫你問下老細有冇啦。

升級   100%

該用戶從未簽到

13.6 悟恫山尋歡梳乎團

日期: 6月13日(星期六)
    集合地點/時間: 8am九龍塘地鐵站閘內嘅"燕之家"等
    所需時間: Whole day trip + 深圳開餐
    難度: Level 1 (多數都係靚石級路, 豆腐頭一段會似番山徑)
    路線詳情: 由仙湖植物園上小梧桐電視發射站, 登豆腐頭, 沿好漢坡登頂, 秀桐道東下鹽田管理站, 乘車回深圳開餐~~
    Remark: 記住記住帶回鄉咭同人民幣呀, 有散紙帶嚟仲好~~

出席者:
    1. joejoe
    2. catcat
    3. vv

有興趣者請在此留言

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-5-4 23:53 發表
    我很喜歡踏單車。

laputa ching:
    歡迎之至啦,果朝會唔會一齊食早餐呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-5-4 12:30 發表

條路線我都好似有問題點定ka

ric ric:
    港島區10/5有約跑啦,啱使你啦~
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4909&extra=page%3D1

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-5 10:08 發表

雖然唔知係咩,照幫你問下老細有冇啦。" />" />

haha,即系靚d既剎車裝置咯,因為載住2個成年人既重量,一般剎掣系頂唔順咖,落斜便會危險

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-5 10:11 發表
    13.6 悟恫山尋歡梳乎團

日期: 6月13日(星期六)
    集合地點/時間: 8am九龍塘地鐵站閘內嘅"燕之家"等
    所需時間: Whole day trip + 深圳開餐
    難度: Level 1 (多數都係靚石級路, 豆腐頭一段會似番山徑)
    路線詳 ...

想問下全程會行幾耐,幾點鐘解散?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-5-5 11:19 發表

我諗行到4-5pm左右,食埋dinner,你預full day~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-5-5 11:19 發表

山山...你個weekend camp~~反得開唔開心ar?
    我check左d info 關於氣槍ka...
    工聯學一定要入南華會先ar~
    course fee (200) 入會費 (100) + 入場費 (400/season) + 場+gun 租 (55+45/hr)
    有無interest?

升級   52%

該用戶從未簽到

13/6 我又去

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2009-5-5 12:08 發表
    13/6 我又去

亮亮到唔到...?
    悟恫山好易行架,bonbon你一家應該有餘啦~~~

升級   44.74%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-5-4 12:34 發表

e, 好耐冇見啦ric ric~~~
    你講緊乜呀? 係咪跑步呀?

係跑步呀, 不過我都見你看過這個post啦, 不是新野

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-5-5 12:05 發表

山山...你個weekend camp~~反得開唔開心ar?
    我check左d info 關於氣槍ka...
    工聯學一定要入南華會先ar~
    course fee (200) 入會費 (100) + 入場費 (400/season) + 場+gun 租 (55+45/hr)
    有無interest?ftk_ ...

VV~~個camp 真係唔錯,全程都風和日麗,夜間吹住晚風可以睇星星tim ar
    但最慘係出camp 中左少少感冒,抖兩日而家好返晒啦~~

個氣槍course 係幾時上堂ka??幾時開始報名?
    如果係平日七時上課...咁我就趕唔切來啦....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-5 12:19 發表

亮亮到唔到...?
    悟恫山好易行架,bonbon你一家應該有餘啦~~~

" />" />

Bonbon, 悟恫山多數係石級路, 雖然有部份路段為山路, 同埋要上到944m, 但你應該應付到架啦~~
    不過可能6月天, 大熱天晒住上, 要有些少心理準備~~

Catcat, 你講到好似易到行D二三百米高嘅山仔咁, 要考慮今次行會熱過上次, 同埋唔會又用車路落山~~
    雖然係易, 不過都要俾D心理準備俾人~~

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 joelkk88 於 2009-5-5 12:58 發表

Bonbon, 悟恫山多數係石級路, 雖然有部份路段為山路, 同埋要上到944m, 但你應該應付到架啦~~" />" />" />" />
    不過可能6月天, 大熱天晒住上, 要有些少心理準備~~

Catcat, 你講到好似易到行D二三百米高

係wor..上次你地係10月去ka....6月..真係有機會曬