香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   17.15%

該用戶從未簽到

我呢兩日都唔會跑
星期3先會HEA跑下
過左渣馬可以安心抖抖

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   61.1%

該用戶從未簽到

年年我都覺得西隧口既路面標記同路牌唔知羅景定贈興 ......

"慢駛" ,"slow" ,"前面急彎, 慢駛" ......

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   17.15%

該用戶從未簽到

lorlor
你隻POLAR買左幾多銀?

升級   7.05%

該用戶從未簽到

睇左rico 同菲菲個全馬報告真係好精彩~
今晚得閒到我出下報告先~唔好話半馬無做野, 希望大家都花少少時間睇一睇啦...

2009年係我人生第一個半馬, 時間1:42:xx~
2010年因傷就當加年華咁行左12km~
2011年係我報仇既一年~開頭報唔到係我無信心可以跑得返, 所以遲左就報唔到, 但係恩典之下, 12月又有少量名額可以報名, 就報左半馬~雖然自己隻腳未完全好返晒, 在練習同比賽都不會去到最盡~練到趆近比賽日就趆怕捉傷膝頭~咁定下既目標就白費了~

講返比賽當日~都幾早去到, 就勁拉根, 本身想一早上線做時間, 但係比利又黎左, 影下相呀吹幾咀咁, 佢同露露又比now捉左做訪問~諗住真係上線時, 兩位美女又要去多次, 到左呢一刻我為有等啦, 男樹既風度嘛, 睇錶得返7分鐘就開跑, 我地還在最近半島個厠所, 上到線得返5分鐘, give me five 後咁就聽到槍聲, 行左成2分鐘先到紅地毯, 一路係左邊上, 上極都係人, 前所未有咁多人, 想過都過唔到, 第1k睇唔到, 第2k睇錶9:57s, 我眼都特左, 大獲, 慢到接受唔到, 完先4:30s 1k就咁無左1分鐘~之後我都無心急要追返, 小左1分鐘就算啦~

5k 23:37s 大步份要過的人都比我過晒, 真係辛苦, 其實都浪費左d力, 跑跑下(6k)就有個city 仔個跑速同我一樣, 就拍住走啦, 我仲同佢講野, 不過佢無理我, 因為我聽到佢呼吸都幾大聲, 奧海城落斜我仲同佢講可以快少少, 不過快10秒好啦, 佢就死跟~

10k 46:09s(5k 22:32s) 西隊我收慢係水站飲下野, 佢仲過左我, 飲完野我仲唔比力過返等幾時, 食住條斜沖呀沖呀就一直都唔見個city仔出現了, 呢1k最快(4:11s), 不如意的事就發生啦, 就係一出隧道d雨仲大過入隧道前, 成條路都係起水, 跑多幾跑鞋頭濕晒, 襪都開始濕啦~

15k 1:08:38s(5k 22:29s) 上完西隧真係要回一回, 感覺係慢左, 但條大直路好快就上返力, 雨一直都無停過, 去到上環落斜位諗住追返d時間, 點知一加速, 就勁滑, 唔想訓身表演既我, 只好均速落斜, 但上返斜時又發唔到力, 咁就走到最後條天穚, 雨都係未停, 好鬼斜呀, 上已經無咩力爆, 到落斜又要收慢, 點解呢1k 要成5分鐘~

20k 1:32:03s(5k 23:25s) 入大直路就加速, 過左頭100m 用左20s 最後1k 我睇左好耐錶, 爆盡要見1:35 呢1k就要跑3:30s左右, 知道無可能跑到既我就無謂爆啦, 只要走到4:30s內都仲係1:36, 之後一路都順走返到終點~

21.1k 1:36:47s(1.1k 4:42s) 過終點又無咩野, 見d人就死咁, 咁我就睇下d人沖線啦, 睇左一陣, 之前咪講個有個city仔佢終於返黎, 我仲讚佢好野, 又傾左一陣計, 佢都走1:38~

雖然比09年快左6分鐘, 但係自己覺得唔太滿意, 1:35~都走唔到, 仲想話開中honey wood 1:34 真係大想頭~希望日後有進步, 可以走到呢個時間或更快我就開心呀~

黎緊我真係要休息一下, 停自己跑半年, 不過有咩特別活動記得搵我喎~報告完畢~

愛死你地既龍龍字~

升級   0%

該用戶從未簽到

龍龍報告好精彩,city仔比你玩弄於股掌,真陰公。

你做乜要休半年呀,我重諗住睇你同rico邊個快 d sub40 架。

升級   0%

該用戶從未簽到

到我出包膠la…sorry..比龍龍同cc 果個仲要長~
故事應該由一個不自量力既人講起…明明講好2010年完成唔到sub 2 唔好上全馬ka ma..無lala走去報全馬..

到12月頭開始操長課~發現里數不足, 已經有d膽心...一直到終極長課, 信心盡失, 時間唔係好之餘, 35k 已經令我想死, 幸好之前有既itb 問題無再出現..不過其他位置又有d 唔對路!

到比賽前一個晚上, 訓唔到, 7點多d上床, 又蛇起身睇電視, 點知越睇越醒,最後11點半左右至叫訓著~
訓醒時已是3:45~馬上食左個湯碗其大兜既飯, 食左成1/2 hrs 至食晒…馬上變身…4:35出門~~~~~點知入左lift..至知自己只係著左條tight..無著外褲~激c我…咁點都要番屋企換番ka la…..就咁就miss 左我地”mtr大串燒” 既時間~慘..

大家最後在tst mtr 集合, 齊齊變身lu
寄好包包..至醒起要call 我既領跑員billy…但..我mobile 都寄存左..點找佢好呢?真係要起點見???就係e個時候. May lam ctse 見到billy~kekek..billy 就馬上丙我..問我做咩唔call佢~好在最後我地都在toilet區雙認~~~
起跑la…我地一行人~hehehaha一輪之後~擊過掌~一齊出發!

唔洗1 min~~四散..只剩底我+billy+catcat+成成…離開佐敦, 連catcat + 成成都散埋..只有我同領跑員一起上路~1k – 5k…billy 都話時間尚算ok…keep 到6min30sec

我地一路有傾有講~我間唔時又唱下歌仔叫billy 估, 一時又討論下前面個豬肉型肥ching 係咪同我撞3~~時間過得好快….. 突然..下起雨, 好凍, 手手同肩膀都好凍, 好在好快就停左..上到橋前..手都凍到麻痺晒, 要不時fing下!
billy問我段路斜唔斜, 原來已經上左第一條橋1半la…我果時心想"o~只係咁姐”

一路hehehaha..88掛掛咁就過左15k~~中途見都好多ching ctse…見到龍龍~超開心..係我見到佢大叫先ka,,之後有cc, lulu 姐, 壞人ching…街坊鄭, rico, maylam, catcat同成成….我望d人望到我暈暈地! 其他人都係要billy 叫我我至有反應.
跑埋長青隧道~我心定晒….見到半程牌~時間係2:14~嘩開心!
我問自己, 會唔會太累~e..又無咩feeling wor..仲係好high” wor! 仲可以keep 住跑多個半馬wor! Yeah..不過billy 都提我小心d 爆, 要keep 住pacing 唔好太慢太快..

16k…26k…我都有食gel..因為找唔到大會banana 食…又怕會跌..所以差不多就隊包先…去到西隧..見到mill 姐..wowo..好開心ar…開心到我又大叫~~~”mill mill”
點知~到入西隧…唔知係自己太緊張定係剛才太興奮…入到西隧不久…有d想嘔~好似係暈..又好肚餓咁~~~於是我望定一個跑手, 希望分散注意力….跑跑跑,終於出左西隧..woow.果下涼風吹來..即時醒晒無晒事…不過去到水站就即時食gel..
之後既中環至銅鑼灣~上上落落~都好辛苦..但我諗自己又唔係腳痛,應該唔洗休息la..一路跑跑跑..到左37k..仲有5k,已經4hr了…我果時, 開始對4:30有dd 期望~~~但都有d怕會爆~只係keep 住平均速度..完成算la~上到最後一條橋~我見到倒神la…原來佢腳痛..痛到面容扭曲

到銅鑼灣..1見到runrun ctse 同其他longrun ching ctse…好開心好開心…終點在望la..之後仲見龍龍同我影相~~入到維園..仲見到cc + 法法…就咁~~~我同領跑員~1齊沖終點la..完成左我42公里既人生第1個全馬賽事la.

升級   0%

該用戶從未簽到

我地係响畢打隧道見到倒神架,果一刻,我知道佢一定返到維園,餘下只係擔心貓貓

升級   0%

該用戶從未簽到

最後! 我要嗚謝領跑員billy, 毅行識左你之後, 都係得你支持鼓勵, 仲要聽我ee我我..我至有信心完成e個全馬..
仲有活活, batbat ,菲菲, rico , 龍龍, 比因 ,倒神, catcat, cc, lorlor 等等等等…多得有你地比意見, 又同我一齊長課 同陪跑, 我既賽道至唔會咁寂寞~ 我既自信都係來自你地每句既鼓勵說話既!
最後仲有lorlor, cc, 馬飛, mill mill ,runurn ctse, 法法…及所有無私既戰地記者同打氣團..在賽道見到你地, 令我地d跑手即時醒晒, 見到你地..仲好過搽松節油~~~~即時識番笑~~~~影唔影到相都係其次~~~因為窩心同興奮既片段~我會記在在腦海中!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

我個包膠..已經盡量避d地方名....跑緊果時..真係咩都見唔到ka ma...hohoh
唔係你講~我都唔認到佢~
見到佢時..又聽唔到佢ee 我我 up mud!...我都係聽你講至知佢腳痛! 唔怪之得咁個樣la!

升級   0%

該用戶從未簽到

我我我....今日都係無去jog ar..........好累~~~好肚餓 ma.....
不過我有full 冰 + 奔肌.....仲著左一日壓力襪..唔知帶無幫助!

升級   0%

該用戶從未簽到

我幾無時間都去左郁,因為我兩隻金華火腿出哂酸,超痛苦呀

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2011-2-21 23:37 發表
lorlor
你隻POLAR買左幾多銀?

原價14XX, 折左11XX, 係沙田買GA

升級   70.9%

該用戶從未簽到

我明天會出報告啦

升級   100%

該用戶從未簽到

恭喜各位師兄師姐完成半馬及全馬。

升級   70.9%

該用戶從未簽到

早晨呀,各位SSP

升級   100%

該用戶從未簽到

個個都寫得好精彩~~~
我都係同上年一樣,好痛苦甘完成全馬,時間都唔太清楚,應該over 5個小時少少甘啦

升級   41.95%

該用戶從未簽到

Good morning, SSP.

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨  ssp

貓貓今日已經返到工, 比上年好好多喎....