香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

哎..........................剛剛回到公司~
灣仔中環 大塞車........坐左taxi 入面成粒鐘~我以為我會在taxi 入面渴死!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

vivi..你好耐無上來la...
你friday 來唔來ar??我地又有飯局ar!

升級   0%

該用戶從未簽到

我記得上年你地又係差唔多3-4月上堂..catcat 話凍到想死
~~~~我學左d自由式..應該已經比番miss !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-24 17:00 發表

我記得上年你地又係差唔多3-4月上堂..catcat 話凍到想死…
唉~~~~我學左d自由式..應該已經比番miss 咯!  

Mar in Kowloon Park Indoor swimming pool, should be better
Apr in Shatin without warm water, freezing
Vivi, did you continue your swimming class? You joined the Duathalon in Mar?

升級   0%

該用戶從未簽到

好la...明天照舊la..
我地地點定 ssp la..
7:00 開始..好唔好???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-2-24 17:16 發表

Mar in Kowloon Park Indoor swimming pool, should be better
Apr in Shatin without warm water, freezing" />" />
Vivi, did you continue your swimming class? You joined the Duathalon in Mar?

菲菲....咩事英語廣播??
woow..咁好好多la..去 KOWLOON PARK....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-24 17:25 發表

菲菲....咩事英語廣播??
woow..咁好好多la..去 KOWLOON PARK....

cannot type chinese~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-24 17:21 發表
好la...明天照舊la..
我地地點定 ssp la..
7:00 開始..好唔好???

Where to eat?
No Pearl River please

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-2-24 17:32 發表

Where to eat?
No Pearl River please" />" />

u mean 翠河???...kekek 人家個洋名..好似係green river ka!
okok...去過第2間..反正多的是!
e + 食咩都得la!

升級   0%

該用戶從未簽到

billy..sunday 捉捷會..你把口會唔會太忙ar??
又要食..又要開解我wor..我e+心事重重wor...未解決ar..

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-2-24 11:38 發表

菲菲話時話, (你唔好介意)你新年係咪好開心呢! 我見D相.....真係影得你肥左少少喎!  
不過遲D跑番多D就令令啦!   

ah... em... 有碗話碗唔好介意, 我諗問題出現係條腰度 ......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2011-2-24 18:52 發表

ah... em... 有碗話碗唔好介意, 我諗問題出現係條腰度 ......

比因...........你好大個膽AR.....
不過你唔好同我有碗話碗AR~~~我我我....接受唔到..會咬人KA!

升級   61.1%

該用戶從未簽到

從悶翳黑暗的隧道重見光明, 一熱一冷之下人很想睡但又不能睡. "跑步夢遊" 之際給 "界" 醒了一下, 還來得及認住了來人的背影.

出西隧大迴環後再一段坡道上橋, 身旁的跑者都在費力地攀上去. 山頂練出來的能力, 我的速度沒受到太大影響. 但是上斜當中, 又被我發現剛才超越我的那位女子, 顯然她的速度受限於攀坡.

在這條頗為長的上坡道, 我一直挨著左邊慢線默默耕耘, 並沒有別過臉去看其他人. 上到橋面不久, "白小姐" 又在前面出現. 從後觀察, 她的步速時快時慢, 我想是半馬跑手 (全馬這樣跑的話, 早就抽筋了). 隨後的賽道上落斜多, 反正身旁沒相熟的跑友, 正好就利用我的強處跟她切磋一下.

就這樣, 落橋入隧道上落斜轉灣仔北, 我跟 "白小姐" 互相超越不下6次. 越過駱克道, 還記得有跑友在那裡打氣. 在跑友打氣區大聲道謝致意過後, 前面就只剩下崇光, 記利佐治街, 告士打道和糖街4個直角彎道.

最後2個彎道進入告士打道, 我稍稍偏向宜家家居那邊, 一下拉直彎道 "沉底" 至花槽邊, 順勢用最後的力氣加速, "白小姐" 再沒在我前面出現.

前面就是終點吹氣拱門, 甚麼叫 "望山跑死馬", 就是這段寬闊平直的 "光榮大道". 以前在金紫荊廣場, 彎道後一看見拱門便到終點了. 3年在這裡衝線, 總覺得這段不足100米的路很長, 很長......

踩過紅氈, 伏在廣告板邊, 收回功力後, 才記得按停腕錶. 時間是停留在錶內, 紙上的數字, 每次比賽都是一場 "show", 是不是一場 "good show", 並不是時間能表達到的.

(完)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2011-2-24 13:52 發表
龍龍夏天玩唔玩3鐵呀
練耐力一流

其實我一路都有睇緊roadbike ~ 不過比較好既m903~都要差唔多5千...買唔落手~   

玩3鐵真係我其一好想試下既運動, 睇下自己做唔做到一個小鐵人~...

我係有目標...由其係每年一次10月既itu~等同渣打馬拉松~

好想玩到3個鐘內完一個full 3鐵~咁我就滿足呀

下面個都好想試下, 唔知個半鐘內得唔得呢~

六月
分齡組半奧運三項鐵人賽及小鐵人三項鐵人錦標賽 #沙田科學園創新路6月12日

升級   0%

該用戶從未簽到

比記之後做乜唔等埋白小姐返黎交換電話呀

升級   7.05%

該用戶從未簽到

聽晚我都來食飯~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-2-24 22:09 發表

比因就唔醒目la.......拖住人手仔沖線ma! 幾浪漫ar!!!

升級   17.15%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2011-2-24 22:05 發表

其實我一路都有睇緊roadbike ~ 不過比較好既m903~都要差唔多5千...買唔落手~   

玩3鐵真係我其一好想試下既運動, 睇下自己做唔做到一個小鐵人~...

我係有目標...由其係每年一次10月既itu~等同渣打馬拉松~
...

放心啦龍龍
只要你有心玩奧運距離你絕對應付到
我諗大約=跑一個30K啦

我自己就先天不足一直都係游蛙式
踩車又冇人咁叻..架車又冇人咁輕
一直3鐵既成績都係倒數10甲內(中銀又好ITU又好)
所以有我墊底冇有怕

升級   17.15%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-2-24 22:09 發表

比因你D相入面有冇白小姐呀