香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

yeah, 有得退稅$6000 同埋政府有$6000派呀~~~
個政府真係, 嘈一嘈佢, 而家又派得咁勁

升級   0%

該用戶從未簽到

hohohoho...人人有六千..cash

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-3-2 11:06 發表
" />" />hkjhk yeah, 有得退稅$6000 同埋政府有$6000派呀~~~
個政府真係, 嘈一嘈佢, 而家又派得咁勁" />" />

呢個政府真係食c...而家派錢都唔會有人讚....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2011-3-2 11:11 發表

無d新意...........點解唔將d$$放係d有需要's人身上?" />" />

我咪有需要囉

升級   0%

該用戶從未簽到

果d over18大專生, 無拿拿又派錢俾佢地, 唔方唔刺激通脹啦~~~
讀緊書的靠屋企, 同埋都已享有子女免稅額, 都加左$6000咁多喎,
最攪笑之前企到咁硬話無可能微調, 而家又成個預算改晒樣, 真係
最慘係17歳果d 人的阿爸阿媽~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-3-2 11:12 發表

呢個政府真係食c...而家派錢都唔會有人讚....

totally agree

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2011-3-2 11:20 發表

你...........你...........你 " />" />

我真係架...你諗下...如果佢唔改...我本來自係可以得到電費果千幾蚊...

我一個人搵...三個人食..我真係好有需要架, 不如cc以後照住我d糖水啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-3-2 11:05 發表

腳仔己開始休la. 如果跑都只係jog下 .
依架主力要操番起d體能......" />" />

good...今年可以同埋班街坊去睇你出賽, 襯下熱鬧喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-3-2 11:06 發表
" />" />hkjhk yeah, 有得退稅$6000 同埋政府有$6000派呀~~~
個政府真係, 嘈一嘈佢, 而家又派得咁勁" />" />

政府都低低地架 , 注資6千去強積金, 受惠果位係基金經理佢地.
我地都5知有無咁長命取到果6千元喇. 都無腦ge
依架咁做佢都有番ddd 人牲   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-3-2 11:27 發表

政府都低低地架 , 注資6千去強積金, 受惠果位係基金經理佢地.
我地都5知有無咁長命取到果6千元喇. 都無腦ge" />" />
依架咁做佢都有番ddd 人牲   " />" />fgj

我之前都鬧架...比我買棺財山地咩....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-3-2 11:17 發表
" />" /> 果d over18大專生, 無拿拿又派錢俾佢地, 唔方唔刺激通脹啦~~~
讀緊書的靠屋企, 同埋都已享有子女免稅額, 都加左$6000咁多喎,
最攪笑之前企到咁硬話無可能微調, 而家又成個預算改晒樣, 真係" />" />
...

生效日期ar . 如果今日生效,明天先到18歲果d 真係5低

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-3-2 11:28 發表

生效日期ar . 如果今日生效,明天先到18歲果d 真係5低 " />" />

咁...呢樣又真係無辦法既...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-3-2 11:26 發表

good...今年可以同埋班街坊去睇你出賽, 襯下熱鬧喎

wellcome 喇.你係來先好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-3-2 11:27 發表

我地都5知有無咁長命取到果6千元喇. 都無腦ge" />" />
依架咁做佢都有番ddd 人牲   " />" />fgj

但而家政府下下都係咁, d政策出得來都係預左改咁~~~
一d長遠d規劃都無~~~快d換鬼晒d人啦~~~
頭先同事們講笑話, 財爺係咪怕俾人打所以轉軚呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-3-2 11:34 發表

但而家政府下下都係咁, d政策出得來都係預左改咁~~~
一d長遠d規劃都無~~~快d換鬼晒d人啦~~~
頭先同事們講笑話, 財爺係咪怕俾人打所以轉軚呀?" />" />

哈哈

不過今次d o靚仔實在太過份....都係社民連做成咁既文化...點可能郁手郁腳架....人地台灣果d所謂衝擊, 係點到即止, 唔係真係去攪人架...好學唔學

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-3-2 11:38 發表

哈哈

不過今次d o靚仔實在太過份....都係社民連做成咁既文化...點可能郁手郁腳架....人地台灣果d所謂衝擊, 係點到即止, 唔係真係去攪人架...好學唔學

yes, 5岩都5可以做一d 咁衝動ge行為lor
但話時話曾生佢睇e生都有特權, 難為d 公公婆婆要等2粒先可以睇