香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   20.75%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-17 11:37 發表

係咪係大嶼山果邊?我復活節無著落丫" />" />

CC, 你係咪驚羅漢捉鼠果邊D線太難, join唔到, D活動就冇著落呀~~定係唔鍾意大嶼山果邊?

我唔會次次攪親行山行澗都set到好high level嘅, 尤其近年來已經平和咗好多, 多數都係攪一兩星嘅路線同多D朋友玩~~

不過你知啦, 我之前識得鍾意玩high D嘅朋友又唔係咁多, 忽然波波話行鳳凰北崖, 咁緊係會撩起條癮啦, 呵呵~~

升級   83%

該用戶從未簽到

決定左報呢班~

40187024 (WSIS04F)
風帆入門訓練班 (第一級)
25/04 - 26/04 逢星期六,日
賽馬會黃石水上活動中心

有時間一齊黎玩啦~~~23/3 報名

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-17 14:31 發表

CC, 你係咪驚羅漢捉鼠果邊D線太難, join唔到, D活動就冇著落呀~~定係唔鍾意大嶼山果邊?

我唔會次次攪親行山行澗都set到好high level嘅, 尤其近年來已經平和咗好多, 多數都係攪一兩星 ...

JOEJOE 你同波波有無d "相逢狠晚"果種feel 呀 ~~~~hohoho

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-17 14:33 發表
決定左報呢班~

賽馬會黃石水上活動中心

有時間一齊黎玩啦~~~23/3 報名" />" />

DIDI 到時報名要提提我 ~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

可憐棄貓~~請大家幫手

各位長跑網ching/ctse:
唔好意思,以下件事唔關長跑既事~
但都想發散下消息,睇下有無好心人可以幫到手.
因此,借了長跑網小小位置~~希望版主們唔好介意~

昨晚參與貓會行動,我們在西九龍中心xxx街後巷發現了一隻白金黃色長毛成貓,好乖好chir人既,對人一點攻擊性都無,品性十分純良及friendly~~應該係名種貓,(但我唔知是咩種~~)唔知係走失或是有衰人遺棄佢~~

不過,佢應該係街上流浪好耐,d毛好污糟及肚餓到連喵喵叫既力都無,我餵牠吃貓糧時見到她十分狼吞虎嚥,內心難過非常,又由於那邊好多變態佬及道友時常虐殺貓兒,於是我接了她到家暫托…

但由於我家中已有8隻貓,實在無法再容納佢,佢甘乖又唔怕陌生人,放番落街就只有死路一條.

如果ching/ctse,你們打算養貓或知道有朋友想養,請考慮給這貓兒一個機會,或可幫手轉發此消息.
我願意在小貓被領養前,出錢為小貓美容白白,睇獸醫做body check及打第一支針~~~
詳情可以pm我.謝謝大家.

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 快活人 於 2009-3-17 13:33 發表

所以我都係join 食飯 only ....
真係吾可以改地方呀 ~~~quote]

不如甘啦~~
你地另約地方,我出多個post,明晚提供不同跑步地點啦~
但我就會照舊在ssp跑街,因為我每日放工後都有些私務要回ssp搞,如果跑第二個地方,就唔可以趕得切再由ssp出水黎.
而我之後幾晚都唔得,但我明天又想跑下,因此就焗住要在ssp出發~

如果就唔到,大家可以在不同地方跑,都一樣唧.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 takeaway 於 2009-3-17 11:24 發表

係呀!全中!
大霧行時可能唔識驚,映唔倒靚相,睇唔倒山景wow...
大霧試過,不防試下藍天白雲,大地在腳下的感覺... ...也是一樂

山澗很多相呢!幾時出後記呀?THX

大霧時爬果邊緊係識驚啦, D崖石全部濕晒, 意景就好飄逸嘞, 不過就真係要好小心~~

我都係鍾意四圍映做紀錄嘅人, 比我選都係要番藍天白雲啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-17 14:34 發表

JOEJOE 你同波波有無d "相逢狠晚"果種feel 呀 ~~~~hohoho

唏, 你哋個個都咁堅, 咁咪個個都相逢狠晚咯~~

唔好狠咁多啦, 活活你行羅漢峽得個喎(哈, 你度氣不嬲都咁強~~), 一於一齊去啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-17 13:34 發表
菲菲 ~~~ 收情信呀 ~~~hohoho" />" />

啱啱收到啦
回咗你~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-17 14:34 發表

早幾日開始提你啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-17 14:33 發表
決定左報呢班~

賽馬會黃石水上活動中心

有時間一齊黎玩啦~~~23/3 報名" />" />

E, 廸廸, 如果我順利完成獨木舟課程的話呢兩日都有機得喎~~~諗諗先

升級   100%

該用戶從未簽到

仲有迪迪呀, 菲菲呀, cfchan呀, 哇唔數啦, 呢度咁多強人~~有興趣就認頭啦~~

圍圍都報咗名咯, 一於組隊玩鳳冠北巖咯~~

升級   0%

該用戶從未簽到

sorry 各位ssp 隊員~有個post 想大家睇睇~睇下各位 or 各位身邊朋友, 有無人幫下手https://www.longrun.hk/forum/vie ... e%3D1&frombbs=1

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-17 14:52 發表

E, 廸廸, 如果我順利完成獨木舟課程的話呢兩日都有機得喎~~~諗諗先

哇! 遲d level 2 我地一齊log鐘啦~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-17 14:52 發表
仲有迪迪呀, 菲菲呀, cfchan呀, 哇唔數啦, 呢度咁多強人~~有興趣就認頭啦~~

圍圍都報咗名咯, 一於組隊玩鳳冠北巖咯~~

???咩樹呀???
幾時呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-17 14:52 發表

菲菲 ~~ join 喇~~ 一齊玩會開心好多架~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-17 14:47 發表

唏, 你哋個個都咁堅, 咁咪個個都相逢狠晚咯~~

唔好狠咁多啦, 活活你行羅漢峽得個喎(哈, 你度氣不嬲都咁強~~), 一於一齊去啦~~

JOEJOE 你甘盛意拳拳 .我 一於去馬喇.
但我5月的所有星期日都full 晒. 會吾會攪4月中呢 ( 12 or19 ) 到ok 架.

升級   83%

該用戶從未簽到

等你好消息

明晚我會準量趕來呢~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-17 14:56 發表

哇! 遲d level 2 我地一齊log鐘啦~~~

Emma留意4/4 星期六得唔得閒, 我諗住呢日報2星, 下星期一開始報名啦~~~
叫埋batbat同tartar一齊先~~~