香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-27 09:44 發表

我地尚屬於操山初期, 連續操山會對膝蓋有一定程度的勞損.
適時的休息可以令對腳耐用一些!

今個星期雖然唔操山, 但都建議可各自加一課: 慢速跑(20-25km, 平路已足夠).
一來可輕鬆些, 二來可保持狀態, 三來可增強耐力,
對之後既長途跑山有利無害.

收到! 這幾天都無跑,俾對腳同膝頭休息,小弟會照做,唔該晒Patrick兄。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-27 10:04 發表

行完今次夜山後, 我反而增加左信心去應付毅行.
我的信心不是來自自已, 而是來自大家!

要毅行做得好時間, 並不是單單速度和體力, 是講求整隊的配合.
當晚的夜山, 在高速下也能保持隊形, 十分難得, 還要別忘記其中好多位是首次跑夜山!

大家唔好比太大壓力自已, 你地已做得無得頂啦!

小弟都覺得這次操夜山,整隊既配合很好,帶頭的會聽報數來就快慢,後面的亦以唔報數等前面知道大家距離遠左而收慢d,大家都有個默契。

升級   0%

該用戶從未簽到

請各位自行加名

日期 : 2009年8月08日 (星期六)
集合時間/地點 : 0930/ 荃灣千色店附近 撘小巴上城門水塘
路線 : 麥徑7-10
距離 : 約37.8km
預計完成時間 : 8hr
操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友

人工智能報名處:

1. Kenneth
2. 亞平
3. Patrick
4. Alex
5. 亞亮

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-7-27 10:40 發表
你地個個都咁fit, 可唔可以俾個窿俾小弟

隊長唔好咁講,等妳造好個鞋墊,我地個個都唔夠妳快,妳既實力係人都知架啦! 到時唔好拋離我地咁多喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-27 11:09 發表

Sue兄別擔心, 當日操3-4段時, 以小弟觀察所得,
閣下現欠的不會是體能和速度 (有參加過大西北練跑的ching-包括小弟, 一定領教過閣下的能耐).
現欠的應是心理方面的障礙(講到好似好複雜...), 只要閣下去突破這方面的問題, 相信亮哥會有苦頭吃啦!

肯定啦! 下次隊長造好鞋墊,邊個夠佢快!
不過,下次都好想用操夜山既報數方法,大家有d隊形同埋就一就夾一夾d速度,共同快慢。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-27 15:16 發表

亮哥,旺角運x家,今天見到買一對 $459....
明天去買~

咁抵! 買得過,我今日著左成日,越黎越鍾意這對鞋,今日落雨試過,這對鞋真係唔跣喎,這對鞋好通爽,好輕好舒服,保護得幾好,如果聽日都落雨,上山試下跣唔跣先

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-28 11:06 發表
...
操練方式 : 平路/落斜慢跑,上斜/上山行
參加資格 : 自信毅行者能25hr 之內完成之跑友
應該只有大帽山有士多可以補給。
另外簡單沖涼行李,可以交壞人當日早上放元朗運動場。
...

行李係邊樹交收?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-28 11:22 發表

壞人好似話星期 一,四都可以。" />" />

明白, 謝謝壞人!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-28 11:22 發表

壞人好似話星期 一,四都可以。" />" />

正!謝謝壞人幫忙...下星期一晚鄧記交個行李箱俾佢....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-27 21:24 發表

咁抵! 買得過,我今日著左成日,越黎越鍾意這對鞋,今日落雨試過,這對鞋真係唔跣喎,這對鞋好通爽,好輕好舒服,保護得幾好,如果聽日都落雨,上山試下跣唔跣先。

亮哥,原來睇錯了, $459是同一款的女裝鞋,你買個款要 $549...如果係咁,我不如買saloman,折完後$600左右..

升級   0%

該用戶從未簽到

Ken兄,花園街找不到tight褲,最後去左體x城買了條美記,輕薄透氣,又有型既,折後$140.果間野有好多美記tight褲,男女裝都有..

升級   0%

該用戶從未簽到

各位隊友小心提防壞人,他揚言 :
另外 8/8 可 JOIN 791, 764 TEAM 一齊, 今次乜都唔做, 淨係推爆佢哋.

登錄/註冊後可看大圖

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5517&page=9#pid334817

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 28/7/2009 21:15 發表
各位隊友小心提防壞人,他揚言 :
另外 8/8 可 JOIN 791, 764 TEAM 一齊, 今次乜都唔做, 淨係推爆佢哋.https://www.longrun.hk/forum/images/smilies/onionsmilies1/1_%20(49).gif
https://www.longrun.hk/forum ...

咁你哋索性扯爆佢先啦

升級   100%

該用戶從未簽到

唔好意思, 頭先病發語無倫次, 更正吓先:
8/8乜都唔做, 淨係推爆平兄

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-7-28 21:23 發表

咁你哋索性扯爆佢先啦

佢地18腳,我地25腳,點扯呀!自己死左都未天光啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2009-7-28 21:24 發表
唔好意思, 頭先病發語無倫次, 更正吓先:
8/8乜都唔做, 淨係推爆平兄https://www.longrun.hk/forum/images/smilies/onionsmilies1/1_%20(53).gif

壞人,你咁做,我D隊友們是不會放過你的,你不要忘記,764&791其實是同一team來架,你現在已經有8個敵人了...

升級   100%

該用戶從未簽到

我.........唔信

升級   0%

該用戶從未簽到

剛在旺角攀山買左對Salomon, 折后$516.6, 隻鞋幾輕, 只重300g, 本週六試試先。