香港長跑網  - 長跑長友

樓主: shogikin
打印 上一主題 下一主題

夜跑荃灣西 - 祝各位青公跑友, 渣馬成功, 備戰中, 歡迎出post約跑

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思各位呀,原來星期二係冬至...我都要做冬黎唔到

另我琴日自隊左個長課....差d係命喪青公
http://www.mapmyrun.com/run/hong-kong/tw_to_tm/124126132664024566

跑長課真係要架生準備足... 自己無經驗... 4pm起步諗住唔多凍... 背心+ 3/4 tight + 250ml水一支...仲要專登唔帶百達通等自己無得坐車返黎...
越跑越凍... 又無得補充能量...係深井7仔last 6.5k 回程...walk run walk 咁捱返黎

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-12-21 12:45 發表 唔好意思各位呀,原來星期二係冬至...我都要做冬黎唔到 另我琴日自隊左個長課....差d係命喪青公http://www.mapmyrun.com/run/hong-kong/tw_to_tm/124126132664024566跑長 ...

嘩師兄,差唔多入到屯門,來回都幾甘下,我一定唔敢這樣跑“即興”長課,尤其這種夜間轉涼的天氣,請保重身體。

星期二唔知來唔來,要問下家人會唔會做冬。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

狗哥你跑個條就是我想跑個條, 有成34km. 尤其黃金海岸返大欖是上斜, 地硬多人很辛苦.
    星期二唔知是否做冬, 無就會黎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2009-12-21 13:01 發表

嘩師兄,差唔多入到屯門,來回都幾甘下,我一定唔敢這樣跑“即興”長課,尤其這種夜間轉涼的天氣,請保重身體。

星期二唔知來唔來,要問下家人會唔會做冬。

thank you michael~ 下次再走長課時會準備夠先去...驚驚...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-12-21 13:30 發表
    狗哥你跑個條就是我想跑個條, 有成34km. 尤其黃金海岸返大欖是上斜, 地硬多人很辛苦.
    星期二唔知是否做冬, 無就會黎

黃金海岸大欖都都唔算太斜,係有時d位比較窄夠1個人身位過,同有d位凹凸不平天陰/黑時要小心D

我自己都係第一次走30k+長課...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-12-21 17:32 發表

狗哥,玩到咁激?現金少少都唔帶??小弟昨日 1800-1900 左右,响屋企開暖爐,都占寒占凍....

屈老大...無呀成身得條locker匙...所以先話差d魂斷青公... 真係好凍...仲加埋海風...
    經過呢一次教訓...下次唔會咁搵自己笨實了

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2009-12-21 12:45 發表

http://www.mapmyrun.com/run/hong-kong/tw_to_tm/124126132664024566

跑長 ...

嘩~~狗哥,呢條線我之前收工經常跑的....不過係單程...由荃灣西跑入屯門之後搭車回家......下次如果有機會同你走一轉丫~

升級   0%

該用戶從未簽到

跑長 ...

差唔多33K,淨係帶250ml水,下次唔好制呀~
    不過...咁證明9兄好有自信,好事來架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2009-12-21 19:37 發表

嘩~~狗哥,呢條線我之前收工經常跑的....不過係單程...由荃灣西跑入屯門之後搭車回家......下次如果有機會同你走一轉丫~

好呀~ 不過再跑呢條長課可能係...1月底既事啦~ 到時再同天鬼你夾下一唔一齊跑到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-21 21:04 發表

差唔多33K,淨係帶250ml水,下次唔好制呀~
    不過...咁證明9兄好有自信,好事來架~

可能天氣凍+慢跑,支250ml都岩岩夠(3-4k飲一小啖)...不過下次會帶定錢係身...有咩事都可以再買水飲~

其實圍圍你上星期六條37k沙田長課路程都好吸引,不過星期六要返半日所以join唔到你

升級   2.33%

該用戶從未簽到

今晚做冬,來不了!!

下次再捧場

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-17 21:57 發表

ivan ching, 多謝用對腳黎撐場

As this is the first time for me to join, I would like to confirm the location ?

地點: 荃灣西,荃灣公園網球場????

Thanks!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yeung1 於 2009-12-22 12:15 發表

As this is the first time for me to join, I would like to confirm the location ?

Thanks!

calling tarry 師姐~ 今晚是否如常進行?

時間: 7:15PM 起步(請早到存物,熱身)
    地點: 荃灣西,荃灣公園網球場

出席:
    1. Tarry
    2. Yeung1
    3. eccodogdog
    4. 天鬼
    5.

冬至做節飛機組:
    1. ivan
    2. 狗
    3. kin

另 yeung1 師兄可以係 post#1 見到灣公園網球場地圖~
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... p;extra=&page=1

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

update list

下周二 Dec.22 出席請報名

1. Tarry
    2. Yeung1
    4. 天鬼
    5.
    6.
    7.
    8.
    10.

今晚想同我過冬既, 請報名

升級   100%

奮鬥

跑長 ...

狗哥, 你真係年少氣盛, 果條路真係要身體狀態好 + 有精神 +有伴, 同埋要有足夠裝帶先得ga, 否則...............oh , 我 + (catcat + didi + nc) le ,三位 ctse 報咗全餐, 不過didi  + nc 我未通知, 信佢哋都會有興趣,  打算廈馬之後約超長跑35K, 下次叫埋佢哋有靚女一齊跑, 有動力會就唔會無咁凍la, 為安全著想, 最少有個伴, 有照應會好d ga, 下次想玩激d 既叫成村人陪你咪得lor,
    風險評估你唔合格wor,
    不過千祈唔好誤會wor, 我唔係踩你, 只不過唔想你獨食姐, 長跑長有...............友 ar ma
    你睇番我 + nc 13/12 (sun)跑得幾開心

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 yeung1 於 2009-12-22 12:15 發表

Thanks!

請看第一頁POST2
    地圖
    如了荃灣公園可以就看路牌

唔好去錯海濱公園(街坊熟路才易去錯)

Kin in Running

升級   100%

奮鬥

原帖由 狗哥 於 2009-12-22 12:33 發表

出席:
    1. Tarry
    2. Yeung1
    4. 天鬼
    5.

冬至做節飛機組:
    1. ivan
    2.  ...

yeung1 ching,  I get your contact no fm pm

升級   100%

奮鬥

原帖由 狗哥 於 2009-12-22 12:33 發表

出席:
    1. Tarry
    2. Yeung1
    4. 天鬼
    5.

冬至做節飛機組:
    1. ivan
    2.  ...

yeung1 ching, see you there on time

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-22 13:45 發表

yeung1 ching, see you there on time  

I will be on time as today has early leave on 3pm......

See u there!

Cheers