香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 燉奶佬
打印 上一主題 下一主題

獨跑樂

升級   13.33%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-11 00:10 發表

大b兄真係識得看破!
今日都接近1'36"既4/k 圈速啦,病完都跑到咁成績都幾好喎,睇黎你速度低都唔錯!中間休左幾耐先再跑2組1k呀!
跑完機同跑運動場,抓地感覺好唔同!你都掌握得到,好野!

奶奶, 唔好玩啦.. 我就係唔好野, 先要成日同你地D高手走黎學野..

跑地同跑機個重心真係好唔同, 可以話, 跑機主要係比我KEEP住個心肺同練下腳既TURNOVER..  同一個速度跑地難好多

4K之後休左5分鐘到啦, 之後2SET 1K 中間休3-4分... 休足D星期日再去同個運動場死過!

升級   0%

該用戶從未簽到

10/3
19:40   消涼
屯門鄧記

1kx8 (6分半連休)
3'23";3'26"; 3'21";3'24";3'23";3'19";3'21";3'19"

今日唔理咁多公司野,練跑要緊,去到先發現無帶褲,好彩問啱地旦p兄,告之附近有運動舖,買到呀,唔該晒p兄。回到場,大隊已跑緊第1組,拿拿聲換衫,點都要拉一拉筋,第3組時加入。第1,2組熱完身先;第3組跟得唔錯;第4組跌一跌,都保持唔駛加力當回一回;第5組加番快少少,第6組時,已是大隊最後一組,最快既只係3'14",好嚇人,走番自己速度就算;第7組,同小鵬吹水吹耐左成分鐘,剩番兩個人跑,休得耐起唔到步速,同埋開始上身軟無力;第八組頭圈1'18"快得滯,上身繼續攰,後來知係跑姿問題,兩隻手摃起太緊了,加上肌力唔夠,點都好臨尾都唔好跌速。 好耐無跑入3'20"內了,幾滿意進度。,但jog時小腿有抽筋跡象,又係跑姿問題,另外莫非尋晚著完他化有影響?

本星期已跑18k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2011-3-11 00:19 發表

奶奶, 唔好玩啦.. 我就係唔好野, 先要成日同你地D高手走黎學野..

跑地同跑機個重心真係好唔同, 可以話, 跑機主要係比我KEEP住個心肺同練下腳既TURNOVER..  同一個速度跑地難好多

4K之後休左5分鐘到啦,  ...

咁都休得好合理!唔會休的太耐!之後都跑到3'40"都要有番咁上下速度同心肺!
你跑機既練習,真係唔識講跑的好定唔好!跑場容易啲睇,起碼大夫俾意見都容易啲!加油呀!

升級   13.33%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-11 00:30 發表

咁都休得好合理!唔會休的太耐!之後都跑到3'40"都要有番咁上下速度同心肺!
你跑機既練習,真係唔識講跑的好定唔好!跑場容易啲睇,起碼大夫俾意見都容易啲!加油呀!

你個D 3'20" 1K 先係勁..

照睇你D 1K 速度, 應該10K 可以37分內無問題喎, 你都加油比賽唔好渣灘呀!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-11 00:25 發表
10/3
屯門鄧記

3'23";3'26"; 3'21";3'24";3'23";3'19";3'21";3'19"

今日唔理咁多公司野,練跑要緊,去到先發現無帶褲,好彩問啱地旦p兄,告之附近有運動舖,買到呀,唔 ...

舊病復發,吾係講小腿,係講失魂。哈!

升級   0%

該用戶從未簽到

大俠 ~~~ 記得帶 DVD 去青衣. Thanks.

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-9 13:42 發表

咁我提你提佢啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2011-3-11 00:44 發表

你個D 3'20" 1K 先係勁..

照睇你D 1K 速度, 應該10K 可以37分內無問題喎, 你都加油比賽唔好渣灘呀!!

大b兄,都要天時地利呢!而且我唔係好穩定個隻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-3-11 00:47 發表

舊病復發,吾係講小腿,係講失魂。哈!

哎,品性難移

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-11 00:25 發表
10/3
屯門鄧記

今日唔理咁多公司野,練跑要緊,去到先發現無帶褲,好彩問啱地旦p兄,告之附近有運動舖,買到呀,唔 ...

別客氣!
o個間舖我經常經過, 但就未幫親過, 多唔多款揀呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2011-3-11 09:24 發表

別客氣!
o個間舖我經常經過, 但就未幫親過, 多唔多款揀呀?

款唔多呀,得三間同耐克共4,5款咋,不過做緊特價都買得過!好彩有你提點,唔係就去到老遠啦!

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 燉奶佬 於 11-3-2011 00:25 發表
    10/3
    屯門鄧記

奶媽, 咁快我都跑唔到, 我到依家都未練過速度

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2011-3-11 09:50 發表

果條友重有大把貨...

條友係中學生咋!跑10隻1’20”無問題果隻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2011-3-11 10:26 發表

奶媽, 咁快我都跑唔到, 我到依家都未練過速度

你唔駛練速度啦,剩係跑姿就贏我10條街!

你依家係唔係玩讓賽先,睇唔起我咁話啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2011-3-11 10:36 發表

佢今年中三

睇身型仲以為中四中五添

升級   32.55%

開心

原帖由 燉奶佬 於 11-3-2011 10:31 發表

你唔駛練速度啦,剩係跑姿就贏我10條街!

你依家係唔係玩讓賽先,睇唔起我咁話啦!

我點會睇你唔起呀, 我睇起你就真, 你估我唔想練速度嘅咩, 練到先得架

升級   0%

該用戶從未簽到

Calling Oscar ~~ Sunday 有冇時間表?

我313小瀝源大練跑後, 回家和細女温書, 打算大約 3:30 到 Wanchai 運動場.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2011-3-11 11:21 發表

我點會睇你唔起呀, 我睇起你就真, 你估我唔想練速度嘅咩, 練到先得架

咁係我自己睇唔起自己啦
    你唔練速度都跑到36"先恐怖

升級   32.55%

開心

原帖由 燉奶佬 於 11-3-2011 11:38 發表

咁係我自己睇唔起自己啦
    你唔練速度都跑到36"先恐怖

當速度上到咁上下要用多啲tempo嚟鞏固成果, 唔係就成日跑到爆

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2011-3-11 12:21 發表

當速度上到咁上下要用多啲tempo嚟鞏固成果, 唔係就成日跑到爆

咁你今晚陪我跑tempo 啦

升級   100%

該用戶從未簽到