Gills 發表於 2009-3-10 13:14:41

NO PAIN NO GAIN, 唔付出點有好成績

黎緊有好多常規練習, 係時候寫吓練跑紀錄, 等自己不時Review, 提醒自己唔付出, 點有好成績喎....

每星期常規練習如下:

日期天 操練內容   星期一Wong sir 鄧記技術改良班星期二中午東涌8至10K遊星期三工聯會九龍仔長跑訓練班星期四公司球隊大會操星期五中午東涌8至10K遊星期六/星期日賽事日或不定時長課

Gills 發表於 2009-3-10 13:15:19

2009.03.09 Wong sir 鄧記技術改良操練
餐前狀態星期日剛剛玩完10K, 只keep住若4'/k, 未能鎖定3'45"/k目標水評是日菜式10K 速度改善跑姿及擺手動作 頭盤1K warm up主菜1K x 4
每K分段時間: 400.400.200 如下
1'30" . 1'24" . 59" = 3'53"
1'29" . 1'26" . 59" = 3'54"
1'28" . 1'30" . 52" = 3'50"
1'35" . 1'33" . 50" = 3'58"
餐飲2K cool down甜品掌上壓 x 20 + Sit up x 15嘗後感想冇咩狀態加上昨日比賽疲勞未消, 未跟得上Leung兄既高速,
其實原本跟7兄Easy Run, 但一開車又剎唔到制.

恭喜Gills開blog大吉!
hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj

stanwong 發表於 2009-3-10 13:20:12

好野!Gills兄卒之開Blog啦!恭喜恭喜hjhj01218hjhj

peteruno 發表於 2009-3-10 13:24:58

原帖由 Gills 於 2009-3-10 13:14 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
黎緊有好多常規練習, 係時候寫吓練跑紀錄, 等自己不時Review, 提醒自己唔付出點, 有好成績喎....

每星期常規練習如下:

日期天 操練內容       星期一Wong sir 鄧記技術改良班星期二中午東涌8至10K遊星期 ... 恭喜恭喜,終於等到你開扑,唔好懶。rtr08rytr
白頭佬

上水馬王 發表於 2009-3-10 13:28:08

恭喜嬌兄開張大吉!hjhj01218hjhj

小弟又多個偷師的機會!hgjD115ghjghj

cu83 發表於 2009-3-10 13:59:23

hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhjhgonion_icon_107ghgh hgonion_icon_107ghgh hgonion_icon_107ghgh
恭喜 Gills兄 開blog大吉!!
No Pain - No Gain

nc 發表於 2009-3-10 14:15:31

我以為自己老眼昏花, 睇錯野. 望真d, 真係嬌姐開blog喎, 她曾經話過自己好懶寫野, 現在終於開blog喇, 恭喜恭喜 hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj 開blog大吉, 謝謝分享 hgjD124ghjghj

瘋瘋 發表於 2009-3-10 14:18:22

曲奇 發表於 2009-3-10 14:29:05

恭喜哂嬌兄開blog大吉~~
No Pain, No Gain!
多謝分享..

肥哥哥KC 發表於 2009-3-10 14:32:47

恭喜嬌兄開blog 大吉~~
No Pain, No Gain !!!

大圍新跑手 發表於 2009-3-10 14:39:29

期待已久Gills妹卒之開blog,以後除咗可以向妳偷師之外,仲有多d機會睇到妳生鬼既報告,恭喜恭喜!trfyrftufgu
不過呢個blog唔係應該開係女子長跑討論區咩?ghughjgjg

sleung2002hk 發表於 2009-3-10 14:40:18

GILLS終於有BLOG喇~恭喜~小弟唔洗周圍留言俾你~哈
尋日主菜唔係1200MX5咩??變左1K既

Gills 發表於 2009-3-10 14:57:37

原帖由 sleung2002hk 於 10-3-2009 14:40 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
GILLS終於有BLOG喇~恭喜~小弟唔洗周圍留言俾你~哈
尋日主菜唔係1200MX5咩??變左1K既

係喎...食左咩都唔記得添, 奇怪D時間點解係1K Timing, 唔通按錯錶又或者未習慣中間位置做終點, 成日習慣係200位同400位計時,琴晚又有公務要搞, 拿拿聲搭車返歸搞公司野, 所以miss左飯局, 睇相見到你地高興到舉杯互飲, 好似擺酒咁高興.

sleung2002hk 發表於 2009-3-10 15:28:56

係囉~D時間唔似1K又唔似1200M~唔通係計左1100M?咁得意
哇~公司真係忙~跑完又要返工喇~等緊你上返態一齊走架

kenneth 發表於 2009-3-10 15:49:23

龜速行 發表於 2009-3-10 15:49:37

亞嬌 c hing

恭喜恭喜

開blog大吉!

ram 發表於 2009-3-10 16:29:57

真係等左好耐,恭喜Gills兄開Blog大吉!

711MF 發表於 2009-3-10 17:32:22

亞平 發表於 2009-3-10 17:56:34

嬌妹師兄,恭喜開blog,寫多D經驗心得,等我地偷下師學下野啦..
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: NO PAIN NO GAIN, 唔付出點有好成績

香港長跑網