香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

CTSE 報到區

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-23 12:42 發表

多謝ee_tpk師姐+曲奇師姐提點呀~你地點練體能架? 係咪做重訓?

我較懶o既...
一星期操一 - 兩次體能啦...
星期五就會去跑馬地跟ching & ctse們一齊操~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-23 12:43 發表

食唔食..個人習慣... 有人跑全馬都唔食野... 有人跑全馬會食 4 包 gel...

呢 d 要你跑過長課試過先至知有無需要...

我仲以為必要補充一下,跑完16K已經散晒無力跑,我諗我真係好缺乏體能訓練

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-23 12:44 發表

星期 3 跟 ssp 去斧山
星期 5 跟邪神落0黎跑馬地你未知 lor~

大家真係跑偏全港

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-23 12:47 發表

我跑長課o個陣又冇諗過食野喎...
食power gel就冇諗過,反而食粒得力素仲感窩心...
不過每人的習慣都唔同o既,因人而定啦~

得力素都ok? 我最長都係跑16.5K,已經攰到散晒,想繼續跑都無力

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-23 13:02 發表

我仲以為必要補充一下,跑完16K已經散晒無力跑,我諗我真係好缺乏體能訓練

慢慢來...凍少少再慢慢加量
大前提係唔好跑傷.....
記低身體既感覺... 聽下其他跑友既意見
咁就會知道自己身體上既弱點再針對地改善

你得閒睇下我個 blog.. 就會明白我做咩會傷 gala~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-23 12:49 發表

我較懶o既...
一星期操一 - 兩次體能啦...
星期五就會去跑馬地跟ching & ctse們一齊操~

我以前都o向跑馬地跟教練跑,不過練左好短時間就要番夜學join唔到,你地係咪去馬場跑?還是跑上雲景之類呢? 我都想join,不過要就番學時間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-23 13:07 發表

慢慢來...凍少少再慢慢加量
大前提係唔好跑傷.....
記低身體既感覺... 聽下其他跑友既意見
咁就會知道自己身體上既弱點再針對地改善

你得閒睇下我個 blog.. 就會明白我做咩會傷 gala~

多謝你呀~自己一個跑都唔知自己有乜不足,有大家提點就好嚕

HEEE~我已經bookmark左師姐個blog啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-23 13:08 發表

我以前都o向跑馬地跟教練跑,不過練左好短時間就要番夜學join唔到,你地係咪去馬場跑?還是跑上雲景之類呢? 我都想join,不過要就番學時間

o係跑馬地都係做基本體能訓練啫..
有時間跟教練跑都唔錯嘛...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-23 13:13 發表

o係跑馬地都係做基本體能訓練啫..
有時間跟教練跑都唔錯嘛...

係呀~完左個course會join番跟教練跑

升級   50.53%

該用戶從未簽到

報到!!!!加入左長跑網好幾個月,先係呢個女子長跑區報到tim...

請各位ctse多多指教。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runners_hk 於 2009-5-5 11:18 發表
報到!!!!加入左長跑網好幾個月,先係呢個女子長跑區報到tim...

請各位ctse多多指教。

ctse,妳好..
平時在哪區跑多呀?...
今年有冇玩渣打?...

升級   50.53%

該用戶從未簽到

曲奇ctse妳好,我多數係沙田跑....

玩左渣打四年,跑過兩次全馬,一次半馬,一次10k..... 另外都玩過其他10k比賽,同埋一d跑山比賽.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runners_hk 於 2009-5-5 23:49 發表
曲奇ctse妳好,我多數係沙田跑....

玩左渣打四年,跑過兩次全馬,一次半馬,一次10k..... 另外都玩過其他10k比賽,同埋一d跑山比賽.....

ctse 妳比賽的經驗都好豐富喎... ^^
可以留意下我地"網友約跑"活動,有機會一齊去跑下呀....

升級   50.53%

該用戶從未簽到

好呀,好想改善自己的跑姿.....^^

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 runners_hk 於 2009-5-6 22:41 發表
    好呀,好想改善自己的跑姿.....^^

歡迎!
    原本妳係師姐, 個名好似咁團體名.

升級   50.53%

該用戶從未簽到

好呀....我都成日係城門河跑,個感覺好舒服呢...好過跑TRACK好多.....

哈哈,我註冊個時一時諗唔到叫乜名好,而家諗返都覺得好搞笑,好想改一改....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runners_hk 於 2009-5-6 23:32 發表
    好呀....我都成日係城門河跑,個感覺好舒服呢...好過跑TRACK好多.....

哈哈,我註冊個時一時諗唔到叫乜名好,而家諗返都覺得好搞笑,好想改一改....

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1928&extra=page%3D1
    呢度改就可以 gala~
    我係跛腳跑手... 多多指教~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 runners_hk 於 2009-5-6 23:32 發表

可以去呢度改個名, 想想啦!
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1928&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

ctse 我地6月6日會有個大型約跑呀...
    約跑路線:
    A組 : 沙田運動場>科學園>大埔元洲仔公園"折返"(全程約22公里)
    B組 : 沙田運動場>科學園"折返"(全程約11公里)
    有興趣的話可留位報名...
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4925&extra=page%3D1