香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   69.25%

該用戶從未簽到

小二又回來啦!早上跑完三聖,下午去左荃灣食紅薯粉,食飽飽去左IFC 行街,再去寶雲道跑至香港站,約1​0km, (本月共跑152km)

今次是「天使式特訓」全程好開心,可以參觀香港的地方,跑完仲有燒賣和蘿白食 !正!簡直係人間極品!多謝天使教練!!   

根拿屎、kevin、perre師兄、凌晨出沒A....小二今日雖然跑左32K...但仲有力水==>

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

小二班長,點解無端端過去寶雲道跑GE?

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

大家好...食飽飽了. 可以來同大家打個招呼~~
    一陣又要去洗碗喇! 真係有好多家務做啊!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

小二真係好勁,一日跑32K,好快可以跑到42K啦!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

kenny師兄...因為小二係「為食妹」,跑完又有得食...所以今日跑多左...

大頭蝦:因為今日係「天使式特訓」,所以去左寶雲道特訓...

MIL姐:點解咁多家務做?如果平時每日做DD...應該唔洗「做餐屎」

升級   2.55%

該用戶從未簽到

小二已經超越左我啦∼∼∼

一日跑32K 。。。

另請問如心酒店旁,平時你地約跑青公果度的更衣室,要唔要自己帶個鎖頭架?同埋係咪有熱水沖涼架?

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-2-21 20:53 發表
    小二已經超越左我啦∼∼∼" />" />" />" />" />" />

一日跑32K 。。。 " />" />" />" />" />" />

Perre師兄:你做乜呀?!(又喊喊?) 實不相瞞,小二只係均速慢跑!小二只喜歡輕鬆跑!所以沒有超越這回事!而且小二今日係分開早上及黃昏跑,不能夠將里數合併...

下次有機會,你和我們一起輕鬆跑,四圍食,周圍參觀...好開心呀!熱辣辣既魚旦、彈牙既燒賣、好入味既蘿白、凍冰冰既癲地.....簡直人間極品!正!

ps:癲友老地方(更衣室),不用鎖,有得屎白白!自備肥皂及屎頭水!有冷熱水供應!

升級   100%

慵懶

小二果32K似旅行多過跑步呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 4561# 的帖子

小二班長 你好西利 又跑32K

升級   12.67%

該用戶從未簽到

小二好利害!!加油!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-21 21:34 發表
    " />" />" />" /> 小二果32K似旅行多過跑步呀!

" 坦克師兄:你講得0岩呀!!小二真係去左旅行!不過呢32K...以「超慢粥」完成...算係叻女!!

joe 師兄:小二會努力ga la!為了哈根大!呵呵!

thomas師兄:小二只係跑下、玩下、食下、參觀下...唔覺唔覺跑左咁多!

升級   89.25%

該用戶從未簽到

班長一日已經跑得多過我半個月啦!

升級   100%

慵懶

回復 4572# 的帖子

阿全,你練短高速,佢練長遠,無得比較喎...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-21 23:03 發表
    阿全,你練短高速,佢練長遠,無得比較喎..." />" />

阿全師兄:你練「短高速」....查實係乜?你想玩短跑?要好大爆炸力,你要留意心跳情況wor...

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-2-21 18:06 發表
    腳跟著地同前腳掌著地。。。
    我自己曾嘗試學(自己學)pose method,但係一個人自己練都唔知姿勢o岩唔o岩" />" />" />" />

http://www.youtube.com/watch?v=l8OXR4ZOuyI&feature=fvwp&NR=1

Rhys hing....Pose method running.

有無睇過厘本書 ?

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

慵懶

回復 4575# 的帖子

我都係睇呢本好野學架...

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-22 00:01 發表
    我都係睇呢本好野學架..." />" />" />" />

我重覆睇左3 次 (由cheapter 4 開始) 慢慢去學同實踐.......

有對五指鞋(或赤腳跑) 會易D去體會.

不過真係速度快左D同慳力左..

早抖各位 .

升級   89.25%

該用戶從未簽到

我都係......

升級   89.25%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-2-21 23:27 發表

阿全師兄:你練「短高速」....查實係乜?你想玩短跑?要好大爆炸力,你要留意心跳情況wor...

其實今日呢餐係心肺+四頭肌

升級   61%

開心

原帖由 Turtle 於 2012-2-21 23:52 發表

Rhys hing....Pose method running.

有無睇過厘本書 ?

登錄/註冊後可看大圖

呢本好野,我都學習中。
    經親身以及朋友驗証,認為如果加上一對同白飯魚差唔多既類bare foot 薄底跑鞋(例如 nb 既minimus),會更易掌握落腳既觸感。