香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜平兄個薄咯一百頁~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-26 17:49 發表

" />" />

嘻嘻..多謝花公子道賀!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

平兄好野~~~~我快得幾秒...你就快咁多
    過住你3個圈先啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-5-26 22:16 發表
    平兄好野~~~~我快得幾秒...你就快咁多
    過住你3個圈先啦

你個死人頭梁兄呀,又提我d傷心事,信唔信真係搵日一鵬三食丫嗱!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2009-5-26 22:29 發表

你個死人頭梁兄呀,又提我d傷心事,信唔信真係搵日一鵬三食丫嗱!

你捉到佢先講啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-5-26 23:19 發表

你捉到佢先講啦

你地個個都烚我跑得慢~~鳴鳴

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

哇! 咁快100頁, 水力特強!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

唔憤氣咪跑快d囉
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

今晚大家諗住一齊跑定走自己速度0架??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-27 09:54 發表
    今晚大家諗住一齊跑定走自己速度0架??

最好一齊跑啦,不過你地幾隻快馬可能會辛苦少少
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-5-27 09:59 發表

最好一齊跑啦,不過你地幾隻快馬可能會辛苦少少

咁就一齊跑啦~ 不過我會不斷吹水煩住大家0架喎~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.05.27 19:00 荃灣西-屯門

整個下午,由設置於屯門和荃灣多個義務天文台,不斷地發出現場天氣報告,時而是傾盆大雨,時而有烏雲蓋頂.在旺角公司窗口望出去,雨勢也是時大時少連綿不絕.其實一早預計今晚必定是水戰一場,也沒什麼大不了,但還是忍不住問了他們,是否有B計畫,還好現在的約跑愈來愈成熟,他們告訴了我有個B計畫應變,內容跟A計畫是一樣的,太好了,我們多了一個計畫可供選擇.

老天爺最近不太喜歡我,上星期日才阻止了期待已久的八仙嶺行程,今次似乎也有相同的意圖.有時候,世事也真的是沒有絕對,八仙嶺的遺憾卻又換來3個多小時雨中水戰的樂趣.今晚還真有點希望雨會繼續下,能再一次回味雨中苦戰的滋味.可惜臨近6點下班時,流動天文台PARCO爸打來了電話通知荃灣天氣已開始好轉了.果然沒錯,起步跑時還有微微細雨,沒過多久,大概深井過後己完全停了雨.

今晚公開私奔,本來有8個勇士參加,後來由於種種原因,相繼有3位退出.餘下5位傻勁十足的傻瓜們,分開3組出發,由慢腳的我和抄神以及屈老兄先行出發,然後快腳B哥哥和尚未抵達的神童遲些起跑,從後趕上.一路上我們你追我逐,各有領先,當跑到青龍頭過後小欖迴旋處前,B哥哥單人匹馬追了上來,原來他等不到神童,自己便先起跑.來到海事學院,等齊了人,再重新起步,並相約在三聖會合.

經過週日和週一的操練,雙腳痛感仍在,在跑的時候還沒什麼問題,當停下來一會要再重新起步時,便很痛苦了,咬緊牙關拖著已經硬化了雙腳再次蠕動,那雙迟滞的腿仿佛太沉重了.若然不是前面有同行跑友,或許我就不會再堅持下去了.數分鐘後,累積的乳酸慢慢消散了,安多芬也開始令痛惑減緩了不少,此後的一段路就開始狂飆了,感覺上比上半程跑得更快更好.一路跑到三聖,早已到達的也最為了解跑手們需要的B哥哥適時為我們奉上了體能補充品,一罐水特下肚後,竟然渾身帶勁,一行四人以超想像的速度返回了鄧兆堅運動場.

運動場裡見到星期一缺堂沒跑的平嫂和平女正在自行補課.在場邊拉筋時,神童才施施然進了場,當他聽到我們只用了145時間回到終點,而他卻用150時間時,隨即表現沮喪,滿臉疑感卻又不敢責詢的表情,非常好玩.威兄其實事實上我們真的比你快很多回到終點,但你卻是唯一一個跑畢全程的人.至於我們用什麼方法回到終點,就不便多問了.

Oscar兄今晚也來鄧記自己操練,聊了一會大家便去洗澡.被仇家譽為光豬六壯士,只剩下四隻真正的光豬,現在我可以證實B哥哥他並不是花木蘭.至於星期一晚的意外重創有否損失機能則無法考究了.

富鋒餐廳成為大西北晚餐聚腳的老地方,門口大台只坐了4個人用膳,舒適寫意.
    謝謝屈老大的晚飯

計時器有點故障,抄了抄神的時間,由起步至深井,至海事學院都是和他一起追逐,至於最後一段至三聖,由於要調較手錶,晚了一些起步,結果估計慢幾十秒到三聖吧.

由起點至深井7-11 便利店用了35'33"25
    深井至近小欖轉彎位 1:01'32" (25'29"11)
    近小欖轉彎位至終點 1:34'11" (32'39"02)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-5-28 13:01 發表
    2009.05.27 19:00 荃灣西-屯門

整個下午,由設置於屯門和荃灣多個義務天文台,不斷地發出現場天氣報告,時而是傾盆大雨,時而有烏雲蓋頂.在旺角公司窗口望出去,雨勢也是時大時少連綿不絕.其實一早預計今晚必定是水戰一 ...

你地尋晚一定玩得好開心啦, 不過我就無如預期般同你地一齊晚膳...希望亞平兄你無等我啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 1993# 的帖子

下次唔好走捷徑了.....哈哈.....

升級   0%

難過

估唔到你地四個壯男竟然走捷徑, 做偷雞四人幫.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-5-28 16:58 發表

你地尋晚一定玩得好開心啦, 不過我就無如預期般同你地一齊晚膳...希望亞平兄你無等我啦...

好開心架,雖然清一色麻甩佬,但一齊跑完食飯吹水都開心玩足成晚.
    我見你都冇打俾我,就知你來唔到啦...希望下次一齊玩啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-5-28 18:31 發表
    下次唔好走捷徑了.....哈哈.....

藍罐妹幾時同我地跑青公?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-5-28 23:06 發表
    " />" /> 估唔到你地四個壯男竟然走捷徑, 做偷雞四人幫.

係偷左雞,因為隻腳都好痛吓...明晚自罰數K....鬆腳!

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-5-28 23:25 發表

係偷左雞,因為隻腳都好痛吓...明晚自罰數K....鬆腳!

能夠跑步係福, 點會係罰呀?