香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   97.1%

該用戶從未簽到

x 2 . 特別喜歡喪ken 果段, 希望佢個生日願望成真啦~~~

升級   27.6%

該用戶從未簽到

好開心!
等左半年, 平兄終於番來囉!

上大帽山時不期然想起以下片段:

http://www.youtube.com/watch?v=K_-QGzZJAa8

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-10-18 15:31 發表
又寫得幾好睇喎. " />" />
睇黎好似好可能戒到. 又睇下煙癮突然發爛. 整招回馬槍過你. 睇你頂得順無先ghu" />" />jg

我有打算長期抗爭的..戒煙如減肥,一日未死,都不算是成功..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-10-19 13:56 發表

x 2 . 特別喜歡喪ken 果段, 希望佢個生日願望成真啦~~~" />" />

小師妹,咁你的生日願意又是什麼?是時候想一想了~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2010-10-19 14:59 發表
好開心!
等左半年, 平兄終於番來囉!

上大帽山時不期然想起以下片段:
http://www.youtube.com/watch?v=K_-QGzZJAa8

我從未離開過啊...只是心累了..身更累而已..既是沒有離開過,便應該盡力做到最好..

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-19 15:44 發表

小師妹,咁你的生日願意又是什麼?是時候想一想了~~

平平, 咁你會"安排"一個咩願望俾我呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

咁我亦給我的願望比你啦,就要你成功戒煙, 得吾得先?!

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.10.17 15:30 衛徑7-8段

操山咁耐,被人十卜就多不勝數,今次算是首次十卜別人。眾安街上城門小巴,成廿幾30人排緊隊等車,原計劃在附近找地方食個飯也因要排隊而取消,改為買個蛋糕上山當午餐食。等車的時間比行車時間還要長,不知道搞什麼,突然咁多人上城門。下了車,知道時間不多,急步行至燒烤場,感覺肚子有點餓,擔心一個蛋糕唔夠充飢,於是在雪糕車買了二杯雪糕。趕至支援點,由衛三行過來的友人已到了數分鐘,真係唔好意思,本來我是預有時間在堤壩等候,順便在附近遊蕩一下的。此處是麥徑及衛徑必經之處,每次來到此處也是匆匆忙忙地離開,今日本想悠閒地周圍逛逛,可是自己遲到了,只有再等下次機會...

補好了水,準備陪行衛徑7-8段,手裡拿著一個沒袋子可存放的蛋糕,想過完堤壩進入水塘山路時,才慢慢享用我今天的午餐,今天除早餐後沒再吃過東西了。水壩尾那隻死馬騮粉碎了我既美夢,繞住我身邊對住我咧牙恐嚇,為了捍衛我唯一既食物,我便對佢怒吼,並揮動手裡一樽水作狀打佢,可能佢見勢弱難於得逞,便吹雞班猴,此時有好幾隻馬騮走了過來,今次輪到我勢單力薄,但又唔甘心將食物奉獻俾果隻凶我既馬騮,於是便拋去給另一邊,帶頭沖出來那隻最大隻既馬騮,哈哈,原本凶我那隻見到,唔敢過去搶,只好非常不滿地再次對我怒吼,似乎怪責我不應丟給別的馬騮,哈哈..激鬼死佢。

友人知道我昨日先操完山,講明只是陪行,不用跑的。事實上全段水塘山路,佢都沒有食言,只行不跑,但係佢行既速度,同我慢跑既速度相若,開盡最大馬力的步速也只可以勉強跟到,間中仲要小跑幾步才免被撇甩。走完山路上到車路,情況更加嚴重,上斜既步行速度已經完全跟唔到,就算夾硬用佢既速度去行,試過一小段,發覺比慢跑更加辛苦,咁唯有自己慢跑上去,每跑了一段時間後,當遇到較斜的時候改為慢走時,呢位神行太保總會笑笑口輕輕鬆鬆追了上來,佢真係行都快過我跑,真冇符。

來到鉛壙坳,剩番既全是落山路,對佢而言較為困難,尤其是當中有段石頭路更甚,估不到的是,佢今次幾乎全程都跟住我跑了下去,相比起以前,進步了很多,更估唔到的是此段路只需要26分多些便可完成,用佢既講法是難以置信,而佢今次全程的完成時間才更是難以置信的。

是日共行 12.7K 本月累積 242.4K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-19 23:45 發表 2010.10.17 15:30 衛徑7-8段操山咁耐,被人十卜就多不勝數,今次算是首次十卜別人。眾安街上城門小巴,成廿幾30人排緊隊等車,原計劃在附近找地方食個飯也因要排隊而取消,改為買個蛋糕上山當午餐食。等車的時間 ...

平西, 究竟你是支援誰? 這樣神秘的嗎? 政客, 明星, 2,3 奶 嗎? 友人是一個人來還是一班人來, 你寫得真鬼祟

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 clerkb 於 2010-10-19 23:57 發表

平西, 究竟你是支援誰? 這樣神秘的嗎? 政客, 明星, 2,3 奶 嗎? 友人是一個人來還是一班人來, 你寫得真鬼祟

噓~~~人地唔開名緊係有d野啦~~~咪鬼問啦xdd
    你留意下啦~~得閒約跑緊有d神秘人(唔係我)

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 6626# 的帖子

平西用“的友人”咁應係一個人,佢做十卜連袋都冇,都似陪人多D,另外那段可以二十六分完成,幾個人比较難太窄了。

升級   0%

該用戶從未簽到

平西你友人練苗圃由那裏開始?我冇十卜練苗圃由油塘到大埔公路以後比较麻烦,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-10-19 16:22 發表

平平, 咁你會"安排"一個咩願望俾我呀?" />" />

等我搞清楚...到底是晶哥好D定係卡樂B好D...然後先"安排"俾你..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-10-19 17:23 發表
    咁我亦給我的願望比你啦,就要你成功戒煙, 得吾得先?!

呢個也是我的願望啊~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-10-19 23:57 發表

男人老狗...何解你咁8掛架~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-10-20 00:13 發表

噓~~~人地唔開名緊係有d野啦~~~咪鬼問啦xdd
    你留意下啦~~得閒約跑緊有d神秘人(唔係我)

梁兄...你幾時變得講野咁拭死呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-10-20 00:48 發表
    平西用“的友人”咁應係一個人,佢做十卜連袋都冇,都似陪人多D,另外那段可以二十六分完成,幾個人比较難太窄了。

哇~~你直頭勁過福爾麾斯喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-10-20 00:56 發表
    平西你友人練苗圃由那裏開始?我冇十卜練苗圃由油塘到大埔公路以後比较麻烦,

佢由油塘開始一路去到大埔學校終點...即是走晒成條苗圃賽道..

其實就算你冇十卜練苗圃...都唔係唔得..井蘭樹補水..獅子亭再補..城門就走多少少路入燒烤場作尾站補水...足夠去到大埔終點..

升級   0%

該用戶從未簽到

平平..... how is my air-tickets ar.... thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-10-20 10:52 發表
    平平..... how is my air-tickets ar.... thanks

SORRY..忘了PM你...已經HOLD晒位..一陣問你酒店少少野...