香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   50.35%

該用戶從未簽到

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-17 23:22 發表 其實那只是一個無奈下的體面答案,如果可以,我都希望自己有個富爸爸,有長黑不白的頭髮,會長得帥氣些....可以多讀幾年的書.....但不可能的..唯有接受而已...哈哈

咁似我要講的?估唔到我地都有咁多問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2010-12-17 23:31 發表
争女

哈哈~~冇女可爭!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2010-12-17 23:35 發表

咁似我要講的?估唔到我地都有咁多問題

搵日出來大家研究下點解決呢D問題...

升級   0%

該用戶從未簽到

平平幸福滿載回憶陪跑團 2011.04.23 第N屆樂善盃-30k   ( 註: 比賽不只求pb)

報名辦法:
reply 時先 copy 原有名單... 再加上自己名字, 並註明會要求,
歡迎任何區域的跑友一齊逍遙跑,平平 實行以跑會友啦!

1)clerkb(我要平平陪我跑兩次, 一次半馬, 一次樂善, PB 吾PB 我不在乎的, 我只求背包載回憶)
2) ivy
3) runrun ( 如果我跑得返,我又要平平陪行陪飄啊!上次樂善我跑4:20,再跑我要PB架!平平靠你啦!)
4) 成成 (想學落山飄移大法, 最多請你食許記秘汁公仔麵)
5) Matthew Tse (我只求 330 + 背包載叉飯..............平平靠你啦!)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2010-12-17 23:31 發表
争女

哈哈 ~~ 被你講到好似幾合理喎

升級   0%

該用戶從未簽到

quote form apple daily

南生圍 現新種螢火蟲
2010年12月18日
【本報訊】漁護署 9月宣佈在濕地公園發現一種全球獨有的新品種螢火蟲,但原來該種螢火蟲同樣棲息在元朗南生圍。專家指出,一旦南生圍動工興建住宅項目,將直接打擊該新品種螢火蟲的生存空間。
香港昆蟲學會會長饒戈指出,該新種螢火蟲除濕地公園外,也在元朗南生圍和大生圍出沒,擔心南生圍如果動工發展成高爾夫球場及豪宅項目,會令新種螢火蟲減少一個棲息地。

睇來我要夜走一次先得, 來個再見螢火蟲, hohoho

升級   0%

該用戶從未簽到

李大哥真係好有魅力

升級   0%

該用戶從未簽到

個女結他手好型, 個結他好靚聲

睇見佢地玩得真係好開心

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.12.18 10:00 石崗賽道

"因為怕,所以更要去克服它",有個叫阿娟的女孩子是這樣回答毅行當晚傻佬隊員的詢問。很有意思的答案,如果你也問我,為何會報名參加今年的石崗30公里賽,我想我也回這樣回答你的。是的,我怕,我怕那些灣灣曲曲像是了無盡頭的斜路,我怕大會言明這個30公里長,難度卻相等於一個馬拉松賽事。自問一向對斜路有點恐懼,知道自己的心肺功能難於負荷,知道要在這條著名難跑的賽道上追求時間,會是難上加難。我怕,因此我曾卻步,今天我仍然害怕,但我來了。

這條30公里的鄉村道路,貫穿了我許多回憶。去年賽事當天,也來了試跑賽道,結果和一個不相識的女孩雙雙跑錯了路,去了田夫仔再誤進大棠渡假村。今年也和3PS隊員來過這裡跑長課,在5公里過後轉去跑河貝水塘,那裡有個農場裡的豆腐花非常的美味。田夫仔十字路口,讓我又再想起,去年毅行第一次操麥徑9-10段,就是和隊友們誤跑去大欖涌水塘,然後再原路回來,之後又再一次跑錯了路,最後去了黃金海岸。大欖涌水塘堤壩,不其然地想起白兄,很久沒有和他聯繫,很是掛念他,他帶我跑過很多山,影響我也使我愛上了跑山,那一年,剛跑完渣馬不足一個星期,便帶著我們跑來大欖涌水塘,那次30公里約跑,謝絕女士,因為他說會跑到嘔白泡的。

那幾次都只是跑了石崗的部份賽道,今天終於可以完完整整地跑畢這條賽道。這次試路,拉了個同樣也有報此賽事的"損友"陪行,呵呵..損友,很喜歡這個稱呼,因為我們的確是互相帶"壞"了對方。賽前來試路,讓我們都對整條賽道有個全面的概念,感受一下賽道的難度,心裡有個底,不會在比賽當日被它嚇死,我想,這次鍊習,長課+斜路,同樣對美記和渣馬也有相當大的幫助,一舉三得,怪不得路上也遇上2位大西北出名的快腳來跑此賽道。

下星期日就是比賽天,首次參與此賽事,沒有任何目標時間,對於自己的首次賽事,我一向都很寬容,能堅持跑畢全程就好,其實,這麼多的斜路,要堅持地跑,已是不容易的。這個挑戰,仍然讓我感到害怕,但我依然會去面對,因為怕,所以我要去征服它。

完成時間 3:36'00"(連休)
是日共跑 30K 本月累積 185K

升級   0%

該用戶從未簽到

>結果和一個不相識的女孩雙雙跑錯了路

因為跑錯了路, 所以變成熟識的 ?! 好橋喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-18 22:41 發表
>結果和一個不相識的女孩雙雙跑錯了路

因為跑錯了路, 所以變成熟識的 ?! 好橋喎

哈哈..後來同佢拍住跑回終點...共享一支水...好奇妙的一次旅程...呵呵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-18 23:03 發表

哈哈..後來同佢拍住跑回終點...共享一支水...好奇妙的一次旅程...呵呵

其實你可以叫埋我去跑下的(我諗我要收返依句) , 果然夠奇妙, 又係吾係作嫁?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-18 23:05 發表

其實你可以叫埋我去跑下的(我諗我要收返依句) , 果然夠奇妙, 又係吾係作嫁?!

哈哈...好靚女架..
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2966&page=185#pid432204

升級   0%

該用戶從未簽到

又話不相識?!  識又吾叫我, 又獨食 ?! 你條友呀?! 反面啦. 明日先做回朋友啦, 今日冇計傾啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-18 11:17 PM 發表

又話不相識?!  識又吾叫我, 又獨食 ?! 你條友呀?! 反面啦. 明日先做回朋友啦, 今日冇計傾啦.

哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-18 23:17 發表

啊...你可能有所誤會...今日我不是同呢位靚女去跑的...

因為你沒有報石崗...所以冇叫你去囉..而且你好似凡左搵晶哥搞機...費時破壞你們好事....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-18 23:25 發表

啊...你可能有所誤會...今日我不是同呢位靚女去跑的...

因為你沒有報石崗...所以冇叫你去囉..而且你好似凡左搵晶哥搞機...費時破壞你們好事....

我理你依個, 果個, 那個, 這個 ..... 你獨食就係你吾岩, 叫埋我同晶哥去吾得咩, 獨食啦你. 啍, 獨樂樂, 不如眾樂樂, 獨食精

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-18 23:36 發表

我理你依個, 果個, 那個, 這個 ..... 你獨食就係你吾岩, 叫埋我同晶哥去吾得咩, 獨食啦你. 啍, 獨樂樂, 不如眾樂樂, 獨食精

係係係..係我唔岩.....咁啦...星期三晚約你去玩D刺激野...明天見面講你知...

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-18 00:01 發表 搵日出來大家研究下點解決呢D問題...

想了幾十年都沒辦法解決,放棄好久了

我不是走佬平