香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀,呢場係我期待既另一場約跑.但可惜又未能與閣下同跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄你落斜真係落得好鬼快,轉眼間就唔見左你啦...
你雙腳冇乜大礙嘛?..
練跑啫,盡力而為就可以,唔駛咁搏喎....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-15 19:41 發表

你張相個背景好靚啊!足以吸引小妹下次跑入去睇下風景.
點解得你一個有呢個景相片??唔通有人收買左白師兄?

平兄張相真係好鬼正 (個景), 那兒才是氣玉, 叮叮噹, 妳和iris一定要再去過呀

平兄, 你怎樣報答一班區外友幫閣下締造了歷史 - 一次過送咁多位靚女回家

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-15 18:08 發表
14-Mar 15:00 屯門引水道約跑

... 然後是互相追逐,直到看見終點時那條直路,竟然大家都用百米快跑的速度,雙雙跑過終點,不分勝負 ...

平兄, 你仲好意思講, 本來打算尾段"渣溜灘", 慢慢細味一下白師兄推界的路線.
但你突然間從後趕上, 迫小弟差點"抽筋"的情況下同你狂跑,
下次都係放你走好D ...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-16 09:28 發表

1.sue 入來屯門,是想聽閣下唱我錯了的,但閣下最終都冇完佢心願。
2.其實當時我們成班男仕是拍住走的,一聽到閣下話曲奇姐來緊,我們成班ching都忘命地加速了。
3.總結,上星期六,曲奇姐讓賽,下次無咁好命的了 ...

唔係喎!! 我當時都0係呢個人堆中. 當平兄大叫cookie tse黎梗, 我地大家都可能如你所說加了速, 但肯定KEN兄你的相對速度比我們高, 因為你係一枝箭咁突然標左去人堆前面, 一野界晒我地喎!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-16 02:18 發表
平兄你落斜真係落得好鬼快,轉眼間就唔見左你啦...
你雙腳冇乜大礙嘛?..
練跑啫,盡力而為就可以,唔駛咁搏喎....

曲奇姐,小弟唔快唔得架..我唔想比你界呀!
今日雙腳都恢愎到7788啦..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 亞平 於 2009-3-16 10:19 發表

曲奇姐,小弟唔快唔得架..我唔想比你界呀!
    今日雙腳都恢愎到7788啦..

嘻~~實有機會既~cookies ctse成日係你後面俾壓力你~睇你頂得幾耐

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-3-16 07:27 發表

平兄張相真係好鬼正 (個景), 那兒才是氣玉, 叮叮噹, 妳和iris一定要再去過呀 hgjD115" />" />" />" />" />" />hj

平兄, 你怎樣報答一班區外友幫閣下締造了歷史 - 一次過送咁多位靚女回家

NC姐,你望真D,如果幅相冇左個主角,只係一幅死相,有左個人,係唔係即時好有動感呢?所以"氣玉"係人,唔係背景啊.

怎樣報答呀? 你地下次再入屯門,再整D更加甘既比你地嘆..嘻嘻

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-3-16 09:02 發表

平兄, 你仲好意思講, 本來打算尾段"渣溜灘", 慢慢細味一下白師兄推界的路線.
    但你突然間從後趕上, 迫小弟差點"抽筋"的情況下同你狂跑,
    下次都係放你走好D ...

我諗住都就來玩完,而且身後有人追緊來,應該唔係曲奇,因為腳步聲比較重,所以乜去盡佢囉..
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-16 10:01 發表

唔係喎!! 我當時都0係呢個人堆中. 當平兄大叫cookie tse黎梗, 我地大家都可能如你所說加了速, 但肯定KEN兄你的相對速度比我們高, 因為你係一枝箭咁突然標左去人堆前面, 一野界晒我地喎!! " />" />
    本人謹以真誠發誓,當日ken兄確實如平兄及kopo兄所言,突然如箭般高速,轉眼間超越我們。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-16 10:20 發表

冇,小弟當時都冇乜力,快極有限﹗

ken兄,你唔駛唔認啦...我地係你後面百幾2百米都感受到你好緊張.
    一開步閣下就一枝箭咁沖了出去.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-16 10:21 發表

嘻~~實有機會既~cookies ctse成日係你後面俾壓力你~睇你頂得幾耐

星期六係因為曲奇姐體能未回到,小弟同ken兄至可以走得甩.睇佢上斜咁鬼死輕盈,下次小弟比佢界,係理所當然既事

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-16 10:27 發表

no,應該無乜機會,正常時間,曲奇姐應該會响平兄前面的。

是的,星期六係一個千載難逢的機會,所以要好好把握....嘻嘻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-16 10:29 發表
    本人謹以真誠發誓,當日ken兄確實如平兄及kopo兄所言,突然如箭般高速,轉眼間超越我們。" />" />

有BHa出來做證....ken兄冇得唔認啦....係運動場我好似見到KEN兄同曲奇講 : 腳下留情!ken兄有冇呢回事?

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.03.18 19:00 屯門鄧兆堅運動場

小病不死,必有艷福.小弟昨日傷風加感冒,走了7兄監軍那一場.今日艷福無邊,有屯門3朵金花陪了小弟完完整整補上了一堂.拉筋熱身,速度基本動作訓練,慢跑10分鐘,本來還要上看台跑樓梯,但由於欄門鎖住而放棄.原本來負責吹雞及監督的叮叮噹,也因為有球賽正在舉行的關係,不適宜吹哨子以免引起混亂,於是索性落場和韋氏姐妹一起跑.由於沒人吹哨音,需各自看表計時,不能專心去跑,很是不方便.冰火30後,到玩冰火60時便改為估計距離來跑,這樣就好很多了.30比起60確實是辛苦了些,叮叮噹解釋得很好,時間短,速度快,休息時間也短,所以是會比60來得辛苦一點.但相對於首次進行30/30時,已覺得輕鬆很多了.小弟現在明白一樣東西,是以前沒有做的收操慢跑.由於以前都是以慢跑為主,跑完後只需要拉筋便行.但現在改為速度鍊習,如果沒有經過收操慢跑,雙腳是會變得很酸軟.最近幾次都有好好地慢跑數圈,所以酸軟的情況都再不在出現.

小病是福,昨晚錯過威威探班時的想念梨,今晚卻由叮叮噹補上一個愛心梨.還沒吃,已經很甜了,謝了! 啊 !今晚艷福真的非淺,臨走時,NANCY竟然把她家裡的門匙交給我,不知道是NANCY或是IRIS的意思,又或許是二個已取得了共識了.無論如何,小弟已經決定星期六約跑時把門匙退回去了.哈~哈~哈.真爽快!

各位師兄們請勿妒嫉!雖然晒命味道很濃,但小弟甚少有如此機會一晒,請見諒!

距離 : K , 時間 : 00:00:00 均速 /K

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2009-3-18 23:47 發表
    2009.03.18 19:00 屯門鄧兆堅運動場

小病不死,必有艷福.小弟昨日傷風加感冒,走了7兄監軍那一場.今日艷福無邊,有屯門3朵金花陪了小弟完完整整補上了一堂.拉筋熱身,速度基本動作訓練,慢跑10分鐘,本來還要上看台跑樓 ...

平兄實在病得太重!
    星期一當為昨日, 自己locker key當成姊妹花屋企門匙.....叫你去看台跑樓梯, 竟然話閘門鎖了.
    唔係我監場, 你可能會數錯數, 跑少幾個圈.
    今晚大家都交足功課. 一齊跑完吹水係幾開心!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-19 00:01 發表

平兄實在病得太重!" />" />
    星期一當為昨日, 自己locker key當成姊妹花屋企門匙.....叫你去看台跑樓梯, 竟然話閘門鎖了.
    唔係我監場, 你可能會數錯數, 跑少幾個圈.
    今晚大家都交足功課. 一齊跑完 ...

叮叮噹你唔知後來幾搞笑,NANCY比我果條匙,真係佢屋企門匙來架,最過癮係條匙係可以開到我locker個鎖,但係nancy就用唔到我locker條匙開佢屋企把鎖....嘻嘻..勁搞笑.