香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-17 00:00 發表

呢句我老細可能都係咁想...
    但小弟都仲係唔夠時間,我好希望一個月可以練超過15日,我都想問前進師兄一個月大概練幾多日呢??hgjD088" />" />hj

其實我操練真係好無規率架!但都每星期會抽兩日跑囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 feifanchun 於 2009-5-17 12:37 發表
    DEE兄.....你好勁.....小弟想請教怎樣操"苗圃挑戰12小時" 之賽事, 因08年第一次玩,時間好慢用咗7hrs.30min,
    請賜教...Thx.

Chun 師兄,講到跑山勁,呢度好多好多位師兄都勁過小弟好多,不過比較少人討論~~

小弟好中意玩山,Chun 兄平時有無練跑? 有機會join 埋約跑一齊交流下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2009-5-17 21:26 發表

其實我操練真係好無規率架!但都每星期會抽兩日跑囉!

我仲估前進兄好有plan 架添...

嗯嗯,而家無咩比賽,對腳又仲有少少問題,都係唔操咁多住,不過要keep 狀態一週兩日係最低消費~~

升級   0%

該用戶從未簽到

姣婆守唔到寡...當年因為龍舟而跑步,今年因為唔夠時間練跑而放棄龍舟,教練同隊友都問左好多次,我鐵石心腸話唔玩,今朝教練打黎,話真係唔夠人,我今年一課都無操都想我玩...好難推...當然我好細個就同龍舟發生左感情,如果唔係想玩邊個叫都無用啦,答應左啦,端午節赤柱見~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-18 16:00 發表
    姣婆守唔到寡...當年因為龍舟而跑步,今年因為唔夠時間練跑而放棄龍舟,教練同隊友都問左好多次,我鐵石心腸話唔玩,今朝教練打黎,話真係唔夠人,我今年一課都無操都想我玩...好難推...當然我好細個就同龍舟發生左感情,如 ...

Dee兄,始終最愛還是龍舟..
    希望你當日在赤柱之龍舟競賽能凱旋而歸...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇&瘋兄 : 有時愛咩真係糾纏不清,瘋兄妙喻男女感情,厲害厲害~~

赤柱龍舟係一個好玩嘉年華,單保唔會悶,大家有時間端午節黎行下啦~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-18 16:00 發表
    姣婆守唔到寡...當年因為龍舟而跑步,今年因為唔夠時間練跑而放棄龍舟,教練同隊友都問左好多次,我鐵石心腸話唔玩,今朝教練打黎,話真係唔夠人,我今年一課都無操都想我玩...好難推...當然我好細個就同龍舟發生左感情,如 ...

都好既, 做下第二d 訓練, 比對腳休息下, 又可以keep 住體能, 等隻腳快d 好番呀!~

升級   0%

該用戶從未簽到

DEE兄:
    我都係赤柱玩過兩年龍舟,氣氛真係好正,好好享受呀!

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

回復 522# 的帖子

DEE 師兄, 小弟每星期都有三,四日跑吓街,但好小跑山, 是否需要練吓山路,斜路或樓梯,
    有機會都想跟DEE 師兄跑吓山....Thx.
    祝在赤柱之龍舟競賽攞獎.

升級   0%

該用戶從未簽到

今朝訓醒筋膜炎好似嚴重左...開始有D 擔心...
    我諗我要正視問題啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝瘋兄&Oscar 兄關注~~

小弟呢個算係舊患,舊年約7月第一次接觸interval 之後就hi 左野,當時比而家嚴重,都幾擔心要掛靴,但又參加左苗圃同毅行,因為係team 無得退出,咁每日都好勤力去處理佢,練習日冰敷,非練習日捽化學野,到苗圃時比賽都仲痛,但總算完成無事,苗圃之後奇蹟好番,真係一d 事都無,而我又無乜再做interval,所以毅行一直到SCM 都無事,呢一兩個月多左做interval 又黎啦...

朋友提醒我平時跑腳肘好硬,因為山路易拗柴,經常要鎖緊腳肘,但快跑時腳肘唔鬆腳板底就壓力好大,可能係發炎既原因,努力改進中,而家目前最緊要係搞好個傷先~~

Oscar 兄用咩捽話?有沒進一步資料,thx~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-5-18 21:19 發表

都好既, 做下第二d 訓練, 比對腳休息下, 又可以keep 住體能, 等隻腳快d 好番呀!~hgj091" />" />" />" />hj

係囉,有得玩,又可以當練下全身啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-18 21:25 發表

DEE兄:
    我都係赤柱玩過兩年龍舟,氣氛真係好正,好好享受呀!

邊兩年呀? 可能對過喎,我05-08四年都玩赤柱~~

真係好好玩,全港氣氛最好既龍舟賽,唔扒都應該去行下~~