香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-5-29 10:48 發表
    Beefing 哥 : 40? 係都Bfing 哥先啦~~
    Oscar 兄, Daniel 兄 : 謝謝~~
    前進兄 : 係呀,要上大棠長左又辛苦左,我都未100%肯定玩,因為未必夠四只18hr 腳,但公司就迫我玩...
    膝頭幾年前賴過野,而家識得好好護理啦,山我 ...

全包膝的可能無咁好,因太緊會壓住臏骨,長時間用會磨損膝蓋,壓力襪最主要保護足踝肋腱,我用過感覺關節無咁疏!

升級   7.67%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-1 10:08 發表
    幻象兄 : 我地成日都上報...因為我地係廣告牌...
    我地上屆冠軍,當時想冧莊啦,決賽落場時都信心架,賽道係幾惡劣,唔知影響有幾大,贏唔到番黎僅僅攞到杯都開心啦,最緊要過程好玩嘛~~
    係呢幻象兄仲有無練跑??毅行有興趣嗎??可能唔夠人喎~~

花子兄,睇到你地玩得開心又有餐食下,人生一樂也~
    呢排小弟仲有操ga,不過跌左好多watt,jog 8k都要45分以上,
    睇怕咁玩毅行都係要睇你地尾燈啦....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

你地未齊腳咩???我有隻20到既腳~~洗唔洗跟下你地玩下~~可能上到18架

升級   0%

難過

花子又攞獎, 冇咩操龍都可以攞獎, 你們有實力喎!
    休養好隻腳, 長跑長有.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2009-6-1 22:47 發表

全包膝的可能無咁好,因太緊會壓住臏骨,長時間用會磨損膝蓋,壓力襪最主要保護足踝肋腱,我用過感覺關節無咁疏!

係??我見自己之前用全包幾好所以以前金包保護性好D,而家會用膝帶,輕D 嘛~~
    保護足踝肋腱好似幾好喎,有無話咩牌子適合跑山架呢? 定是旦一隻牌子都得??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2009-6-1 22:47 發表

花子兄,睇到你地玩得開心又有餐食下,人生一樂也~
    呢排小弟仲有操ga,不過跌左好多watt,jog 8k都要45分以上,
    睇怕咁玩毅行都係要睇你地尾燈啦....hgjD092" />" />hj

幻象兄都應該積極D 參與下公司既活動得架~~
    trailwalker 出兩team 呀,team B 唔會好快,有興趣真係要試下,好多人抽都抽唔到~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-6-1 23:08 發表
    你地未齊腳咩???我有隻20到既腳~~洗唔洗跟下你地玩下~~可能上到18架

唔係未齊腳,係我自己都唔知玩唔玩,而家既狀態有排操呀,總之唔可以肯定操到有18 既把握就唔會玩~~

仲有我地係公司team, 唔可以加外人,18-20腳 o岩大圍兄喎,可以大家一齊操,長跑網咁多人抽梗搵到team o岩腳既~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-1 23:52 發表
    花子又攞獎, 冇咩操龍都可以攞獎, 你們有實力喎!
    休養好隻腳, 長跑長有.

唔係無咩操...係無操...
    真係好好玩,過程最重要~~
    唉,呢個傷好討厭呀,我會好好休息,謝謝叮噹師姐關注,希望好快又可以一齊練啦~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-3 12:23 發表

唔係無咩操...係無操...
    真係好好玩,過程最重要~~hgj091" />" />hj
    唉,呢個傷好討厭呀,我會好好休息,謝謝叮噹師姐關注,希望好快又可以一齊練啦~~

係咪休息啦  試下唔好跑啦, 咁會快d 好番架

升級   100%

開心

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-3 12:11 發表

係??我見自己之前用全包幾好所以以前金包保護性好D,而家會用膝帶,輕D 嘛~~
    保護足踝肋腱好似幾好喎,有無話咩牌子適合跑山架呢? 定是旦一隻牌子都得??hgjD088" />" />hj

我著緊adams 其實係打羽毛球果類襪桶位置收緊果種就得啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-6-3 13:34 發表

係咪休息啦  試下唔好跑住啦, 咁會快d 好番架

上星期六係自己搞事約操山,星期一大西北練跑又多腳jog 左一陣,好似無咩意思,一路搽野食藥,一路繼續傷佢...而家停晒啦,起碼到下星期中...想唔乖都唔得...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2009-6-4 00:04 發表

我著緊adams 其實係打羽毛球果類襪桶位置收緊果種就得啦!

謝謝前進兄分享,去開運動舖睇下先~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

襯住依家有傷做多d gym~~~練多d體能
    搵其他有氧運動勁keep心肺~~~狀態唔會跌好多既ja~~練得好可以仲會fit過之前
    加油啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-6-4 23:47 發表
    襯住依家有傷做多d gym~~~練多d體能
    搵其他有氧運動勁keep心肺~~~狀態唔會跌好多既ja~~練得好可以仲會fit過之前
    加油啦

係係,我會儘量做下體能,今朝倒塔咁早做左個幾鐘,希望日日都keep 到1hr 啦~~

有氧運動...攞番部健身單車玩下先~~

仲fit 過之前咁正~~

謝謝梁兄關注~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-5 14:32 發表

係係,我會儘量做下體能,今朝倒塔咁早做左個幾鐘,希望日日都keep 到1hr 啦~~

有氧運動...攞番部健身單車玩下先~~

仲fit 過之前咁正~~

謝謝梁兄關注~~

Dee兄加油!

等陣我都會去加操能體

升級   0%

該用戶從未簽到

我地d中坑真係要著重保養,我隻拗柴腳呢兩日都有d痛,都唔敢亂黎,學梁兄話齋,去做下體能,游下水先。
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-6-7 02:01 發表

你地中坑,,我就真係老坑囉...

坑唔坑睇實際身體情況既,七兄同CY 兄同組點會坑呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-6-6 09:07 發表
    我地d中坑真係要著重保養,我隻拗柴腳呢兩日都有d痛,都唔敢亂黎,學梁兄話齋,去做下體能,游下水先。

中坑今晚黎唔黎到呀~~
    711MF 該用戶已被刪除