香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

CC 半馬應該就唔洗食GEL架啦, 只要你平時操夠就無乜問題....

比賽果日早D食早餐, 食跑D, 就夠頂架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

oh, 咁要休息几日睇下點喎~~~
上次有街坊話小腿拉親好快好返的~~~抖下應該無事啦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我番來law!~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2011-1-14 15:51 發表

咁..........我想問gel的作用?" />" /> 有d人話,10k位食左gel,會好有力跑埋下半程...." />" /> .所以我先諗係咪要食gel?我怕我到時想快..........又無力" />" />

跟據非科學性既調查, GEL唔係對每個人都有作用既, 食左GEL係咪會好有力跑埋下半程, 應該係睇個人既吸收同平時既操練既, 我多數聽到既朋友, 半馬亦唔需要GEL去幫助, 點解佢地會响D半馬賽食, 多數都係為左全馬, 預先試左GEL既味道呀, 對自己既影响呀(有人試過食左之后肚痛), 同埋比較一下食同唔食有咩分別...

升級   0%

該用戶從未簽到

cc...想食咪食law...唔飽ka…你食4-5包都唔夠頂一個早餐ar….又要drink 好多水ka..
我平時長課都好少食…因為貴ar ma..成14-5蚊1包..又唔係好好食wor…

我經驗係…總之食左唔會飛law… 好唔好因人而異..不過未食過就唔好渣馬食la…mainly 係怕有你無食開..唔知身體有咩反應
樂善食左1包..美記又1包…我自己覺得感覺精神d..不過我就算plan左唔食..我都會帶一包…心理1..安心d..kekke

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 billy_yau 於 2011-1-14 15:59 發表

跟據非科學性既調查, GEL唔係對每個人都有作用既, 食左GEL係咪會好有力跑埋下半程, 應該係睇個人既吸收同平時既操練既, 我多數聽到既朋友, 半馬亦唔需要GEL去幫助, 點解佢地會

其實d gel…好難吞….好似果jam ~~~~口感好怪..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-1-14 15:56 發表
我番來law!~~~~

你今晚跑唔跑呀? 如果跑都唔好跑咁多, 留返D力聽日做長課呀.

記住第一線, 試下KEEP 230, 睇睇自己有咩反應, 夠唔夠力KEEP......

升級   0%

該用戶從未簽到

我美記食都係想比較同唔食有乜分別~~~
沙田果次無食, 尾段跌watt好勁呀, 不過又可能當時無乜做長課, 而美記前操練得好d......
我食左gel又唔覺得好口乾要飲好多水, 都係跑多几k 見到水站飲兩啖~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-1-14 16:05 發表
其實d gel…好難吞….好似果jam ~~~~口感好怪..

我又覺得好易吞喎 可能食慣左

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-1-14 16:07 發表

你今晚跑唔跑呀? 如果跑都唔好跑咁多, 留返D力聽日做長課呀.

記住第一線, 試下KEEP 230, 睇睇自己有咩反應, 夠唔夠力KEEP......

今日唔run law...hoho…Friday night…梗係去威la… .
今晚約左e個人..好特別ka..無左佢~我都唔會跑步
無左佢~我連渣打馬拉松係MUD 東東都唔知AR! 你話佢幾重要呢!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-1-14 16:27 發表

今日唔run law...hoho…Friday night…梗係去威la… .
今晚約左e個人..好特別ka..無左佢~我都唔會跑步…
無左佢~我連渣打馬拉松係MUD 東東都唔知AR! 你話佢幾重要呢!

休一晚半晚都ok既, 咁你聽日要比心機啦, 跑完要上黎報告架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2011-1-14 16:34 發表

咁重要.................我都想見吓佢喎,帶埋我去啦~~" />" />

人地去撐枱腳你又去做乜

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 billy_yau 於 2011-1-14 16:37 發表

人地去
咪係LU......人地撐台角...點帶你JACK CC?!
不過..你好似見過面KA WOR!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 cc 於 2011-1-14 16:50 發表

去...........幫

掛著人地靚果個好似係CC WOR..
哎呀果日PK…CC 第一件事唔係問我痛唔痛~~係問我……….”係唔係前面有個靚仔……”

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   17.15%

該用戶從未簽到

今兩個星期要上堂冇咩空閒時間
里數勁唔夠
早知上星期唔上咁多里數…宜家搞到好似跑少左好多咁