香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

.

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-8-27 14:18 發表
GEORGE, 天氣係熱, 不過係唔應該向佢低頭既.
賽王, 見你呢排操得好行, 唔夠你跑啦...
提督, 多謝先. 見到你中興D相入面跑到七情上面真係好堅, 佩服呀.
PARCO爸, 真係要搵一次要俾你影到七情上面先得... ...

瘋瘋兄,熱天氣的影響會是很大的,在這裡附上一個速度溫差計算網,你可以把你的成績和當天的溫度打進去,它就會告訴你在其他天氣時,你大概會是跑多快.
http://www.runworks.com/calculator.html

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

距離正式跑季開鑼日仲有23日咋...

估下我到時又係咪紅盤高開呢...

估下屈時跑到幾多, 同步速係點...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-8-30 00:05 發表
    今日買完餸返屋企, 見到夕陽無限好, 忍唔住跑一轉梅子林至烏溪沙一來一回10.5K, 慢慢跑, 時間剛好一粒鐘, 山上巧遇街坊鄭, 佢唔同我跑去烏溪沙, 一定係亞嫂已經煮好飯等我街坊鄭返去開飯.

在下離港前都是在港島活動,所以常常在這裡聽到的地名,都不太熟悉,像梅子林是什麽地方呢?

升級   30.33%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-8-30 02:07 發表

在下離港前都是在港島活動,所以常常在這裡聽到的地名,都不太熟悉,像梅子林是什麽地方呢?

讓我多事來答下你
    梅子林在香港唔止一個的, 都是行山路線來的
    由沙田區的梅子林可通往馬鞍山效野公園/西貢, 一般都會叫馬鞍山梅子林, 入林之前會通過一個村(梅子林村)
    粉嶺區的梅子林則位於蛤塘附近, 由烏蛟騰去荔枝窩會經過

風兄口中的梅子林是馬鞍山富安花園隔黎一條上梅子林村的車路(村路), 大約1km多d, 加埋引水道絛路仔, 有2km零,
    由於是斜路, 所以可以算是沙田區跑友練上落斜的好地方

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-8-30 15:05 發表

George,
    你去了那里NE?
    梅子林在新界東沙田和馬鞍山交界的一個地方:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1293&extra=page%3D1

在下離港二十多年啦,現旅居美國西岸.
    現在住的地方的確是一個練跑的好地方,一年四季的早上都很少熱過15c,冬天也很少到0c.辛運的家旁也有一條很長的Dirt Trail,可以安全的練高里數. 加上附近和這裡網上都高手如云,讓我也學到一些新的efficient的練跑方法的皮毛,所以我雖然天資差,都可以有點進步.

升級   78.75%

該用戶從未簽到

瘋瘋...我見你報左話玩澳門
    咁你唔玩石門10k呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

我就同亞嬌拍住拖回程...亞嬌好快,但佢話係慢JOG,頂!

Gill Ching really run fast gar!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-8-31 15:25 發表

撞左期?

未知...就算唔撞都驚好近
    上年石門同澳門係同一日

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

瘋同學,在咁熱的天氣下作賽,恭喜你順利完成賽事呀...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到