香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   94.3%

該用戶從未簽到

我都有少少興趣玩毅行,不過又怕影響到平日跑步既規律,特別係可能要暫別逍遙跑。

原帖由 大雄2009 於 2010-5-10 20:39 發表

JC團長, 其實我想練毅行, 因已報名抽籤. 我聽R佢哋講玩毅行除咗上斜, 其他所有落斜同平路都要跑晒, 如果唔早D勤力練習到時會拖慢隊友, 同時亦驚唔夠FIT冇人肯侵我! 如果TKO有ching/ctse想組毅行隊請 ...

升級   18.33%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-5-9 23:41 發表
今日下晝單人再戰pto,3點幾起麗港城出發,跑到入pto用咗1小時55分(好晒、勁慢),回程上到清水灣道迴旋處士多時,突然收到靜儀急call話約咗friend出街食飯,限我半個鐘頭內返到屋企,當時心諗半個鐘,點跑返去,除非借到保特對腳! 最後唯有上咗架103綠van返觀塘。終於領略到跑渣馬比人捉上巴士的感受,亦是小弟跑步咁耐第一次要撘車返終點,都真係幾失落同難受架 ,仲有成身臭汗上車攪到d乘客個個都怕咗我,有個仲掩住個鼻掘住我,真係想搵個大膠袋笠住自己。好彩返到屋企時間啱啱好,唔係就比人罰冇飯食。

保特唔識跑長跑架喎~可能爆800m就冇晒力~係都借馬拉松record保持者 - 基比拉沙 對腳啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 阿賢 於 2010-5-10 22:32 發表

保特唔識跑長跑架喎~可能爆800m就冇晒力~係都借馬拉松record保持者 - 基比拉沙 對腳啦

係播!保特係短腳嚟咋, 下次一於借基比拉沙對腳. 唔該晒賢師兄.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-5-10 22:21 發表
我都有少少興趣玩毅行,不過又怕影響到平日跑步既規律,特別係可能要暫別逍遙跑。

哈利! 可以照玩逍遙跑, 但去到pto時就轉上釣魚翁山由山路返tko, 咁咪變咗逍遙毅行跑囉!

升級   56%

該用戶從未簽到

大雄ching, 你一個人跑入pto, 勁呀

麗港城附近係無咩路好跑, 所以曾經計劃過長課跑去pto,
不過一路都無實行過, 淨係落麗港公園走幾圈就算........

升級   31.05%

該用戶從未簽到

咁等我建議埋pto龍蝦灣~18.5km頂癮段先:
先至聲明,此路線只適合用試盡所有"邪道"都未能戒倒心癮既老手。
其"邪道"比起落pto尤過之,high完必覺得心力交瘁, 才罷。

困難度 *****
沿途既視覺享受直程爆哂燈 ***** 海天一色!

抱住偶然一試、逍遙一下、悠一悠既心態去就好勒,要加入戒毒療程,就可能會傷身。
切記小心。

我呢d毒癮未深既都係沿涯立馬安全d
下面有燒烤場,同埋有個練水肺潛水既灘仔

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 goldfield 於 2010-5-10 23:29 發表
先至聲明,此路線只適合用試盡所有"邪道"都未能戒倒心癮既老手。
其"邪道"比起落pto尤過之,跑完必覺得心力交瘁, 才罷。

困難度 *****
沿 ...

好玩喎, 可以燒埋烤, 潛埋水先返嚟!

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩.......... 你班大毒梟丫,
一個唔得閒上黎, 俾你地搞到又毅行逍遙團,
又鈎魚翁, 又龍蝦彎, 仲惜埋世界no.1對腳,
遲早校園驗毒實要係TKO推行都似,
到時個個俾人鎖晒入PTO, 包你地可以日吸夜吸, 呵呵呵∼

升級   0%

該用戶從未簽到

Good Morning Everybody 早晨啊各位

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 烏拉 於 10-5-2010 21:46 發表

天氣慚熱. 我驚" />" />" />" />
    唔洗驚,驚就兩份。天氣熱練起上黎仲有效呀,如果唔死得既話。

升級   0%

開心

原帖由 goldfield 於 10-5-2010 23:29 發表
    其"邪道"比起落pto尤過之,high完必覺得心力交瘁, 才罷。

困難度 *****
    ...
    嘩!goldfield ctse 你都好毒吓喎,竟然喺度公然咁道人升仙。e家攪到我都心思思想試吓tim,死喇。" />" />

升級   11.35%

該用戶從未簽到

睇你地d發表真係好鬼死正.. 又吸毒...又咩.... 唔知既人睇真係嚇鬼死....

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 11-5-2010 00:53 發表
    嘩.......... 你班大毒梟丫,
    一個唔得閒上黎, 俾你地搞到又毅行逍遙團,
    又鈎魚翁, 又龍蝦彎, 仲惜埋世界no.1對腳,
    遲早校園驗毒實要係TKO推行都似,
    到時個個俾人鎖晒入PTO, 包你地可以日吸夜吸, 呵呵呵∼ ...
    可能係鎖晒入碧屋至真

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-5-10 08:39 PM 發表

JC團長, 其實我想練毅行, 因已報名抽籤. 我聽R佢哋講玩毅行除咗上斜, 其他所有落斜同平路都要跑晒, 如果唔早D勤力練習到時會拖慢隊友, 同時亦驚唔夠FIT冇人肯侵我! 如果TKO有ching/ctse想組毅行隊請 ...

毅行 要跑幾K???  我都有興趣。。。。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-5-11 11:34 發表

早晨各位

JC. 你都走唔甩架.
    你係團長. 帶隊個位.
    仲要由籌備. 定路線. 報名. 到最後出團. 帶領大家去隊PTO.
    仲走得甩?

我只係呀四...........

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-5-11 15:23 發表

我只係呀四........... " />" />" />" />fhjfrt

重係幕後黑手, 集團主腦!

升級   0%

該用戶從未簽到

15.05.2010 PTO戒毒所逍遙遊 20.5k (短腳12.5k/15k)

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      15 / 05 / 2010 ( 六 )
    集合時間:  7:45am (有興趣可一齊熱身及拉筋, 如不參予熱身者, 請自行於起跑時間前到達)

起跑時間:  8:15am (準時起跑, 逾時不候)
    集合地點:  將軍澳運動場 主場 (有locker及沖身設施提供)

路線 :         將軍澳至布袋澳來回 (短腳大清迴旋處士多折返12.5K / 大坳門折返15K)

(沿途沒有水站, 記得帶水)

里數:       約 20.5K (短腳12.5k/15k)

預計完成時間:2小時15分鐘

難度: *** (70%上落斜路) 逍遙慢慢跑

早餐特訓地點:  將軍澳廣場一樓晶苑酒家  (暫定, 會因應出席特訓人數而作出更改)

報名辦法:
    reply 時先 copy 名單... 再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

(參加者請詳閱 page 1 post #1 所有細則及路線圖)

歡迎任何區域的跑友一齊嚟逍遙跑, 實行以跑會友啦!

15/5/2010 報名:
    1. JC (再唔浦頭, 驚大家唔記得我哩個阿四 )
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    .................

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 syhyau 於 2010-5-11 15:31 發表
    重係幕後黑手, 集團主腦!   

我只係一個負責打吓字,
    出吓post既阿四文員仔..............
    我都係揾餐晏仔食jei,
    我乜都唔知架, 我乜都唔知架