香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑 (多謝大家一直支持, 繼續長跑長友)

關閉 [複製鏈接]

升級   21.4%

該用戶從未簽到

Rockiec Ching, 多謝你陪我上斜 ,洛斜我以為有MTR搭放luck左你
賽後同活活,Wingwing, finewong, kan, terence飲茶吹水,好開心...理單每人都糸hk28

升級   0%

該用戶從未簽到

今日第1次帶短腳, 多謝Rockie師兄+猿球師兄+活活+finewong教頭教我由茅湖仔番運動場,雖然去到靈實三岔位真係行錯路,好彩跑番上去搵到個好好人o既伯伯教我揀o岩條路番尚德, 仲要多謝Qoo師姐陪我搵位特訓! 今日天氣太曬太熱啦~辛苦晒大家!!!下星期逍遙團再見

升級   100%

該用戶從未簽到

咁快下星期要報名嗱... 不過下星期重熱

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨啦  ^^

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨呀咁多位

升級   100%

該用戶從未簽到

早晨呀∼∼

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Uncle~~~~~~~你個水樽o向我處呀! 星期四你會唔會上晒草呢? 到時可以拎俾你啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-8-24 11:07 發表

[quote]原帖由 Alfred 於 2009-8-23 16:36 發表
    新界東約跑,歡迎!
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5945&goto=lastpost#lastpost

大家支持下啦 ~~ [/quote]

唔該晒Alfred同chairman推介,
    我個心已經報左名, 但係10月份既工作schedule未出,
    黎到一定黎~

升級   0%

該用戶從未簽到

uncle, 上星期六收到會員証喇,
    唔該晒  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

上星期六同大家跑完 [回氣特訓] 之後, 因為跟住有活動, 所以冇同大家特訓.
    下晝去左大清, 夜晚再BBQ, 尋日又成日出左街, 宜家先有機會打番個小報告  

22/8出席名單: finewong, WinggniW, Qoo, JC, 活活, kan, 猿球, Terence, Sealion, rockiec, chairman, 文ching (共12人)

當日天氣真係好熱, 係運動場見到文ching已經濕到下巴滴緊汗, 因為佢已經係油塘跑過黎 “熱身”.  大隊準時出發, 眾ching/ctse帶住興奮既心情, 一齊邊跑邊吹水向住今次既 [回氣特訓] 路段前進………. 到達寶翠公園, 穿過行人隧道之後, 眼前出現一條看不見盡頭既斜路, 隨即聽見前前後後很多聲音 “嘩, 條斜路咁長既….”, “有冇short cut 架……”, “條斜路有幾多K架……”, 話雖如此, 卻見一眾ching/ctse使出我地既逍遙步法, 一湧而上, 繼續邊跑邊吹水~

猛烈既陽光, 大家都跑到汗流如泉, 真係腳指尾都濕埋, 嘩…… 原來 [回氣特訓] 真係唔簡單, 眼見 [回氣教練] finewong 一直帶頭, 以行動實踐 [回氣特訓] 既要訣, “就係要跑到冇晒氣, 好想停但係都要繼續跑”, 見教練係咁衝, 大家都不敢怠慢, 一直跑… 一直跑… D吹水聲愈來愈少, 因為個個都上氣唔接下氣, 唯獨是finewong教練同助教Terence一直領前, 達致欲罷不能既境界,
    終於去到長/短腳組既分叉位, finewong教練同助教Terence 先至剎到制停落黎, 重攤涷晒等我地捱埋上黎.

短腳組同長腳組分途前進, 大家係對面馬路繼續揮手鼓勵, 後來知道短腳組曾經走錯路, 幸得TKO友善途人伯伯指引, 順利返回運動場, 仲幫手搵埋位俾大家特訓添, 真係辛苦晒 ^^

講返長腳組, 大家繼續跑, 去到馬油塘, chairman “話” 頂唔順, 要short cut 走先, 點知………………………… 當我地跑到澳景路頂既時間, 驚見chairman已經企左係山頂等我地, 同佢打招呼既時候, 我地都索晒氣, 而chairman 就氣定神閒, 而且身上面既汗都乾得七七八八, 相信佢一定係係馬油塘 “話” 頂唔順要short cut 之後, 以極速飄移登上澳景之巔, 坐低嘆完茶等我地啦 ~~~~~~  過左澳景之後, 大家繼續慢jog落山及返回運動場, 完成今次既 [回氣特訓].

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

回復 1509# 的帖子

未必上啦,唔介意暫時幫我(其賞係auntie嘅),keep住先啦。

Thank you.....

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-8-23 00:19 發表
    今日第1次帶短腳, 多謝Rockie師兄+猿球師兄+活活+finewong教頭教我由茅湖仔番運動場,雖然去到靈實三岔位真係行錯路,好彩跑番上去搵到個好好人o既伯伯教我揀o岩條路番尚德, 仲要多謝Qoo師姐陪我搵位特訓 ...

亞Wing今次帶得好好,謝謝 還有好開心吹住水回程~
    太耐無出街跑,雖然跑得還是吃力,還有少少耳嗚,但同大家一齊跑,得到不少鼓勵~感覺非常滿足,好希望每星期都能參與

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-24 12:58 發表
    上星期六同大家跑完 [回氣特訓] 之後, 因為跟住有活動, 所以冇同大家特訓.
    下晝去左大清, 夜晚再BBQ, 尋日又成日出左街, 宜家先有機會打番個小報告  

22/8出席名單: finewong, WinggniW, Qoo, JC, 活活, kan ...

短腳組成功番回運動場真係托賴~~~全靠好人鬍子伯伯教我行條O岩O既路!今個星期六繼續參加逍遙跑!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-8-24 14:28 發表

亞Wing今次帶得好好,謝謝 還有好開心吹住水回程~
    太耐無出街跑,雖然跑得還是吃力,還有少少耳嗚,但同大家一齊跑,得到不少鼓勵~感覺非常滿足,好希望每星期都能參與

辛苦Qoo師姐陪我搵路+等位特訓! 今個星期六o黎唔o黎跑呀? 參加埋特訓啦~多D人可以嗌多D o野食

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-8-24 13:13 發表
    未必上啦,唔介意暫時幫我(其賞係auntie嘅),keep住先啦。

Thank you.....

知道!! 我幫auntie保管水樽,下次見面時親手交俾auntie!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

以上星期長腳組既路線, 加上天氣確實好熱, 跑得比較吃力.

提議今個星期六, 短腳組路線不變, 長腳組就唔上馬油塘同澳景, 會跟短腳組落尚德之後, 再區內加至10K.

歡迎大家俾吓意見  ^^

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-24 12:58 發表 上星期六同大家跑完 [回氣特訓] 之後, 因為跟住有活動, 所以冇同大家特訓.下晝去左大清, 夜晚再BBQ, 尋日又成日出左街, 宜家先有機會打番個小報告  22/8出席名單: finewong, WinggniW, Qoo, JC, 活活, kan ...

你的描述,簡直令我好似個日在場一樣,謝謝團長的大報告

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-8-24 15:24 發表
    以上星期長腳組既路線, 加上天氣確實好熱, 跑得比較吃力.

提議今個星期六, 短腳組路線不變, 長腳組就唔上馬油塘同澳景, 會跟短腳組落尚德之後, 再區內加至10K.

歡迎大家俾下意見  ^^

好呀!~團長

長腳組到尚德之後 可以跑寶林景林坑口→運動場, 應該夠10k
    又可以避開 調景嶺至寶盈一段 既暴哂