香港長跑網  - 長跑長友

樓主: shogikin
打印 上一主題 下一主題

夜跑荃灣西 - 祝各位青公跑友, 渣馬成功, 備戰中, 歡迎出post約跑

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-22 16:04 發表

我好得閑架...晶哥幾時想換車..通知聲..我唔介意用二手車架...

二手車.......上 28car........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-10-22 16:10 發表

二手車.......上 28car........

唔好....同你買二手車會好D..你眼光好呀....用開既都是好野...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-10-22 16:59 發表

平平愛上左晶哥殘留既體味定啦

唔係...係因為架車俾晶哥調較完之後...會乖巧聽話好多架...

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-22 17:04 發表

唔係...係因為架車俾晶哥調較完之後...會乖巧聽話好多架...

平平, 晶哥是不會讓他的愛車給你的~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-10-22 20:50 發表

平平, 晶哥是不會讓他的愛車給你的~~" />" />

終有一日佢會玩厭要換車的..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-10-22 20:53 發表

以物易物囉 即係玩換x

我用烏拉同佢換...唔知晶哥制唔制?

升級   44.21%

該用戶從未簽到

跑完葵盛圍同大家講聲晚安
追返d post先

升級   44.21%

該用戶從未簽到

小師妹同亞平講既x興 係咪食燒味既泰x呀

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 6285# 的帖子

間野好食咩?!

升級   0%

該用戶從未簽到

講真果間太x食物中上,但價錢就中上上。

升級   44.21%

該用戶從未簽到

今晚得閒d 寫返第一次跑青公既感受先
星期三晚第一次跑青公,用左個蠢方法去荃灣tim,搭地鐵由頭去到尾
多得成成提醒 下次搭小巴先
七點到去到荃灣公園,一個好熟識既地方,不過都好耐無去,已經同幾年前大有不同,連入面既職員都已不同哂了
無幾耐就見到小師妹,不過免得過份唐突無叫小師妹,到見到亞平先主動打招呼
又要多謝成成share locker
起步最時都係一班人慢慢跑之下,七分多跑完第1k(無帶錶真失策唯有用電話計時)
之後就獨自跟上鞋底人同高佬,不過都係同佢地有成百米既距離,一路都跟住跑,再追上了小師妹同亞平,一路去到深井前灣多之下不見了鞋底人同高佬,就在深井放慢了腳步,四圍望睇吓邊到有最方便既補水站
在過了深井後一段小斜路上被亞平趕上,多謝亞平鼓勵同指點跑到去回旎處就係青龍頭大約重有一公里,之後佢就加速,開頭都想跟下去,
點知自己懶意大增,跟在三分鐘到已放棄,一路慢跑,之後見到已跑回頭既鞋底人同高佬,我就加速去回旎處,在兩分鐘到去到捷返
回程時跑了四分鐘到遇到小師妹,之後就跑到深井買水,在深井停了幾分鐘,之後一直都係慢慢跑回去.細味一下風景
全程用了一個鐘零四十分鐘,感受良多,下次會再跑青公

升級   44.21%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-10-22 22:43 發表
間野好食咩?!

我無食過呀,係WO係太X先arm,將軍澳君薈坊有間,成日都經過,不過未試過呀
君薈坊好多食市反而試過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batistuta 於 2010-10-22 22:14 發表
小師妹同亞平講既x興 係咪食燒味既泰x呀" />" />

應該是的~~我估都係啦...

升級   44.21%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-10-22 22:47 發表
講真果間太x食物中上,但價錢就中上上。

無錯,成四十蚊碗叉燒飯,公司cantee賣16.5唔知係咪可以好味兩倍有多呢

升級   4.8%

開心
  • 簽到天數: 1 天

請問 青龍頭16公里 的折返位係邊呀?

星期三我都有跑,遲了起步撞唔到d ching, 自己去到青龍頭大八方就調頭.

請問折返位應係邊處呀?

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 potsuen 於 2010-10-23 17:28 發表
    請問 青龍頭16公里 的折返位係邊呀?

星期三我都有跑,遲了起步撞唔到d ching, 自己去到青龍頭大八方就調頭.

請問折返位應係邊處呀?

對, 百佳的路口卽第二條橋, 下次跑屯門17公里

升級   0%

該用戶從未簽到

敬愛的青公最高領導人成成,

下星期10月27日又想申請跑星期三青公,小欖來回,希望閣下允許。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

夜跑荃灣西 星期三Oct 27 小欖22公里
    日期: Oct 27 星期三
    時間: 19:00PM 起步
    地點: 荃灣西,荃灣公園網球場
    路程 : 荃灣西 <->小欖(22公里來回)
    註:跑友可因個人狀態跑長跑短

出席:
    1. laputa99
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.

警告及聲明:
    1. 此項聚會適合跑步初手(10公里55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

升級   0%

該用戶從未簽到

夜跑荃灣西 星期三Oct 27 小欖22公里
    日期: Oct 27 星期三
    時間: 19:00PM 起步
    地點: 荃灣西,荃灣公園網球場
    路程 : 荃灣西 <->小欖(22公里來回)
    註:跑友可因個人狀態跑長跑短

出席:
    1. laputa99
    2. 亞平 (小欖來回)
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.

警告及聲明:
    1. 此項聚會適合跑步初手(10公里55-70分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。