香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 燉奶佬
打印 上一主題 下一主題

獨跑樂

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2011-3-16 00:05 發表

登錄/註冊後可看大圖
    ?_ex=240x240
    毒物甲

呢隻又咩東東呀!有咩賣點呢又?

升級   32.55%

開心

原帖由 燉奶佬 於 16-3-2011 00:15 發表

click 圖啦

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-16 00:15 發表

呢對…你當佢釘鞋咯,我都有,不過而家著唔到喇…

升級   0%

該用戶從未簽到

這些老虎鞋九龙城CK和湾仔拾K都吾覺有,要上網訂架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 洛虎添 於 2011-3-15 21:22 發表

小弟e家著開16 lu

夠 800k 就要換個對

多謝添哥分享

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2011-3-15 20:35 發表
    交功課:

15/3 Tempo 3.2k * 2
    ================
    又做機佬.. 今次加番一格斜, 感覺直係辛苦好多, 有D似跑實地同樣速度應有既effort!  以後就跑機都加少少斜啦! 第一SET都可以, 第二SET, 1K後要捱捱地, 不過捱捱下 ...

有無計過你依家既temporun,應該係幾多呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

問問大夫 ~~ 昨晚跑完左脚踝冇痛, 今晚跑隻短Tempo或5set快慢嚟鞏固成果好吾好?

星期六早上打算跑25k LSD,很久没有長課了。

接下去一星期這個好嗎?
    星期一 15k ~ 18k 全馬速課 430 pacing.
    星期二 Jog
    星期三 10km 中速課
    過左星期三就全部都係拉下筋慢跑和短衝
    Sunday RTI 復仇戰

升級   0%

該用戶從未簽到

65k,仲要係山路為主,跑多幾課25k以上,練耐力好過啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-16 10:29 發表
    65k,仲要係山路為主,跑多幾課25k以上,練耐力好過啦!

RTI 65k 石屎路頗多, 引水道亦頗多, 都有好多平路可以跑架.

剩下僅僅 10 days....  

或者晚晚來回慢跑10k ~ 13k 培正道 open U 那邊斜坡.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-3-16 10:35 發表

剩下僅僅 10 days....  

或者晚晚來回慢跑10k ~ 13k 那邊培正道 open U 斜坡.   

都有成十幾日既,所以先要你放棄tempo同interval,放棄啲速度訓練,只練耐力,慢跑好快恢復jer!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-16 10:40 發表

隔日跑20k都唔怕,不過係慢跑,唔好理馬速,練耐力就夠!
    長課既,如果有時間,跑起碼30k以上為佳,都係慢跑!跑完唔太攰,隔日又可以跑20k以上就啱,你要頂成6個幾7個鐘喎!真係要里數夠呀!

多謝奶奶 ~~有道理 ~~ 看看大夫有没有補充. 否則照練耐力, 隔日慢跑花墟40圈/跑街20k, 星期六慢跑街 30k. 在2星期內淨跑LSD長課.

將 last night 13k 計算在內, RTI 前可以跑170k以上. 好似係 RTI 對我復仇多 d.

哎....正所謂寃寃相報何時了, 隔日跑多少?兩腳昨夜又相攻,耐力不堪回就頭中中.....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-3-16 11:58 發表

多謝奶奶 ~~有道理 ~~ 看看大夫有没有補充. 否則照練耐力, 隔日慢跑花墟40圈/跑街20k, 星期六慢跑街 30k. 在2星期內淨跑LSD長課.

將 last night 13k 計算在內, RTI 前可以跑170k以上. 好似係 RTI 對我 ...

MT, 如果要我走RTI 65K, 我起碼練1次50K山路或以上, 但腳仔傷左仲加量又手尾長.
    不如RTI當遊山玩水好了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2011-3-16 15:15 發表

MT, 如果要我走RTI 65K, 我起碼練1次50K山路或以上, 但腳仔傷左仲加量又手尾長.
    不如RTI當遊山玩水好了.

多謝山王隊長關心. 需要陪細女温書,佢升 F1 報分試尚有7天, 沒機會練山路.

RTI 我沒目標時間,只希望整整 65k全部有力氣慢跑.

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-3-16 11:58 發表

將 last night 13k 計算在內, RTI 前可以跑170k以上. 好似係 RTI 對我 ...

練咁長你梗係聽佢地講喇,我無補充…最多都係跑下D長少少o既tempo黎上心肺…不過,睇你個樣而家唔使喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2011-3-16 15:32 發表

練咁長你梗係聽佢地講喇,我無補充…最多都係跑下D長少少o既tempo黎上心肺…不過,睇你個樣而家唔使喇

多謝大夫 ~~ 事實上我實忍不住中間會跑課12k tempo. 最多慢dd..

升級   32.55%

開心

叫奶奶同你去50隻400啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2011-3-16 17:09 發表
    叫奶奶同你去50隻400啦

你叫埋你個靚仔 輪佢好過啦!

升級   13.33%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-16 08:44 發表

有無計過你依家既temporun,應該係幾多呀?

我都係照Mcmillan個chart架咋...  佢淨係tempo都分4個速度/時間..

http://www.mcmillanrunning.com/mcmillanrunningcalculator.htm

我當自己跑10k 41分左右.. 咁跑3.2k既 Tempo Intervals 咪用 4'00"/k 至 4'06"/k 既 pace 練啦..

不如奶奶你分享下心得好過啦!