香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 燉奶佬
打印 上一主題 下一主題

獨跑樂

升級   0%

該用戶從未簽到

如果星期日無跑半馬比賽,尋晚點同你玩都得啦!我無你轉速咁快,唔知你幾時講真,幾時講玩! 1/12 個中速,你都有講我跑得慢啦!係講真定講笑架!俾7兄你攪到我如墜5里霧中

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-12-7 13:53 發表

跑完好去衝涼...洗手啦...

哈哈,你都黎串我呀!死佬呀!
d酸褪成點呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

7/12
19:30
葵芳運動場   18c

1k x 10 (7分連休) 尾兩隻休少30秒

3'27"35"; 3'28"52"; 3'24"39"; 3'24"53"; 3'22"49"
3'23"82"; 3'26"94"; 3'26"40"; 3'30"74"; 3'24"62"

頭兩隻熱身跟住大俠跑,對跑完半馬既我當然好啦。
第3隻自己開快左,1圈1'20",當然要收一收啦!不然立刻爆,第4隻都係跟番人好的。
第5隻,又開番頭圈1'20",然後諗住例牌收少少,點知有一身影在旁邊經過,嘩超級高手喎,試下跟先,跟鬼到咩,好彩臨尾都識收,不過都跑快左。第6隻先頭都跟住大俠,尾段加力。自己都爆爆地!
第7隻就係無順風車搭既後果啦,立即慢晒。自已都散散地。點都好頂多隻先,又頂到喎。
跟住決定休少30秒,使第跑9隻好唔適應,跑完1圈就散晒。
頂到最尾啦,1圈後都散散地,捱到臨尾200,唔理咁多加力去啦喂!
今日趁大俠跑完長課未回到,偷雞成功!

本星期已跑20k

升級   93.67%

該用戶從未簽到

"3'27"35"; 3'28"52"; 3'24"39"; 3'24"53"; 3'22"49"
3'23"82"; 3'26"94"; 3'26"40"; 3'30"74"; 3'24"62""

夢幻架時間呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2010-12-8 09:45 發表
"3'27"35"; 3'28"52"; 3'24"39"; 3'24"53"; 3'22"49"
3'23"82"; 3'26"94"; 3'26"40"; 3'30"74"; 3'24"62""

夢幻架時間呀!

尋晚唔見你既?無咩人黎跑,氣氛差左d!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-12-8 09:55 發表

1:40 一圈就話快...
咁你果D你嘜呀...超音速啊.....

呢d叫超慢速
今晚三隻5k,玩唔玩呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

我現在都跑到, 但每k 多小小 ~~ 一分鐘到啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-12-8 09:57 發表

我現在都跑到, 但每k 多小小 ~~ 一分鐘到啦!

你咪講笑啦!你既5k tempo 既段速,都好快啦!
其實 目標 330,5k x 4,每個跑23分內係點計架,我都想今晚跑下5k,不過唔知跑咩速度?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-12-8 10:09 發表

邊夠你玩啊..你唔好玩我啦....

你話想跑tempo ,我專登就你咋!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-12-8 10:25 發表
過黎鄧記同你玩..... 好唔好﹖" />" />" />" />

我約緊7兄啦!你做咩係度奸笑呀!我有d驚喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-8 10:04 發表

你咪講笑啦!你既5k tempo 既段速,都好快啦!
其實 目標 330,5k x 4,每個跑23分內係點計架,我都想今晚跑下5k,不過唔知跑咩速度?

大圍兄講果個5K x 4 Program主要針對全馬操練, 唔知點計, 以我自己目標3:30為例, 我覺得 2分30穩陣d.

你5K x 4 我估至少每個跑19分30 la.

奶奶 ~~ 你台馬前沒特長課既?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-12-8 10:33 發表

唔洗啦..你都係返去大話西遊啦..

咁有機會再跑過啦!你星期一跑完,pat pat或其他大腿雞肉有無痛呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-12-8 10:34 發表

大圍兄講果個5K x 4 Program主要針對全馬操練, 唔知點計, 以我自己目標3:30為例, 我覺得 2分30穩陣d.

你5K x 4 我估至少每個跑19分30 la.  

其實之前,四年前到啦,都有係斧山跟的ching 跑過,最多都係3隻。都好似係19分幾,
好,下星期全馬,都開始減操,跑3隻試下咩反應先! 你都要開始減啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-12-8 10:37 發表
咁七兄陪我跑啦!三隻五k好唔好﹖ 我跑得好慢咋,只係奶兄的恢復跑.....

呢度就黎開拍西遊記

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-8 10:41 發表

其實之前,四年前到啦,都有係斧山跟的ching 跑過,最多都係3隻。都好似係19分幾,
好,下星期全馬,都開始減操,跑3隻試下咩反應先! 你都要開始減啦!

下星期 1 - 3 做 month-end closing 肯定每天忙著工作, 下星期休息.  This week 跑多 2 x 21k收工.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-12-8 10:46 發表
從未試過跑三隻五k,只跑過一次三隻4.8k,都係得20分幾咋......
年頭跟七兄跑完個20'五k,再跑多隻已經跌到得20'40.......好差啊......

年頭差,唔代表宜家既!一分耕耘一分收獲,你睇我練到咁,全馬都未快過你既pb啦!
我都好耐無咁樣跑5k,所以要小心d 配速,唔係既話開快左,就覆水難收