oscar 發表於 2008-10-17 10:42:18

michaelyw 發表於 2008-10-17 10:46:08

真的很強~
俾我可能最後會頹跑

=chairman= 發表於 2008-10-17 19:46:11

charson 兄好有後勁!hjikgyufyu

不過記住要抽d時間黎溫書呀 ~~~ 總之大家都要努力啦 ~~~ ghijhgijghughj

ChARsoN 發表於 2008-10-17 19:51:01

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-16 23:17 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

嘩嘩!連衝20個圈d時間仲要keep到冇慢,尾圈仲快到冇影(比我淨跑400都跑唔到)。2579
真係後生可畏,可喜可賀。2578
其實仲有大把人快過我.....
正因如此 先迫到我撐埋落去~

ChARsoN 發表於 2008-10-18 17:22:49

跑步以外....

今天下午操了一課另類"長課"
就係去屯門泳池游1500米自由式~
雖然無計時 但可算是完全"創舉"fhdfhdf
以前從未游過此距離 (先前最長800米)
一日內的總距離都未試過
但游完後唔算太累

如無意外以後都會再游 且距離可能更長

miller 發表於 2008-10-18 20:55:55

回復 25# 的帖子

好事黎架,成日跑步搞到成身緊晒,得閒游水放鬆下絕對有幫助!

大圍新跑手 發表於 2008-10-19 17:01:37

原帖由 ChARsoN 於 2008-10-17 19:51 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

其實仲有大把人快過我.....
正因如此 先迫到我撐埋落去~
我好欣賞你咁强既意志,不過希望你既心態唔係一定要贏,同時都要學識輸得起。:loveliness:

ChARsoN 發表於 2008-10-19 18:06:05

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-19 17:01 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

我好欣賞你咁强既意志,不過希望你既心態唔係一定要贏,同時都要學識輸得起。:loveliness:
其實贏極都會有人快過我就幾乎肯定架啦~
另外若然輸不起ge 話......
可能早已離開這項運動@@
p.s. 有時見到有d 跑得慢過我ge 人都咁肯努力跑
就覺得自己更加唔應該懶了~hgjghjhgjghj

ChARsoN 發表於 2008-10-19 18:45:05

原帖由 miller 於 2008-10-18 20:55 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
好事黎架,成日跑步搞到成身緊晒,得閒游水放鬆下絕對有幫助!
之前趁免費成日去游
順便鑽研埋一直未學識ge 自由泳(本來只識游蛙)
結果鍾意咗游泳fguftyfghf

ChARsoN 發表於 2008-10-22 21:03:21

昨天我連續兩次摸門釘....ugjgyjfhf" />" />" />" />
第一次是打算從家裡跑去屯門鄧記
結果去到先知關門 被人book 咗
就係門口呆咗一陣然後跑另一路線回家
總長度大大話都7k 幾
回家後打算上來貼文
結果個網都關埋
就模了第二次門釘dfhdfg" />" />" />" />
另外 當天我試行"α 加速法" 即輕鬆加速及以高效為目的(由α 腦電波得名)
由剛進入河邊單車徑開始加速跑到新屯門口 非常順暢而不怎樣喘氣
並且把另一以突然提速及只注重速度的加速法名為"β 加速法"

p.s. 幹(台灣話), 頭先打咗好長篇字發表時因幅圖上傳唔到而無發表d 字又冇晒.....!@#$!!!!!!!!!!!hgjhgjghjg" />" />" />" />h
幅圖唔知咩問題 上傳唔到(可能尺寸太大(979x1349) 但只得304KB

ChARsoN 發表於 2008-10-22 21:13:26

今天放學後則到天水圍運動場練習
因鄧記比人book 咗同要見下個場地(我將會報學界田徑 會係果個場比賽)
打算去"試"速度
頭盤菜就係全速跑2k 結果造了個新2k pb 7'41"37hjkjhkjhk
係自2007年1月中再造ge 單項紀錄(舊時間係7'47~49左右)
之後再跑多2~3 次200米同400米
後來感到肚餓操唔起
最後爆三次60米 就走人

kenneth 發表於 2008-10-23 10:43:07

kenneth 發表於 2008-10-23 10:44:27

ChARsoN 發表於 2008-10-23 19:46:54

今日由屋企出發先到龍門居的粉紅天橋過河後沿河邊單車徑向南行進
沿貨倉/萬能閣/恆福花園入青山公路跑到黃金海岸三條海豚果道然後折返
沿大橋過了屯門河後再向屯門西鐵站出發
去到屯門市鎮公園近西鐵站大門折返回家(出發處)
全程約11~12k 跑了1小時01秒65 fhdfhdf" />" />" />" />" />" />
今天好似特別易累 可能昨天操完未回復
明天將為造10000米pb 作最後部署

ChARsoN 發表於 2008-10-23 21:29:18

21/10 跑得路線現在補上:

ChARsoN 發表於 2008-10-24 21:44:34

連續4天練跑後 身心皆疲累.......
其實昨天跑街時已疲態畢現ugjgyjfhf
今日去鄧記跑10000米 更失去發揮空間
跑得慢過上次(3/10)
總時間 46'09"21
每2k 時間都比上次慢
不過今次就試了一些新策略
就是在覺得攰時迫自己加速(雖然加唔到幾多)
但勉強keep 住原本個速度
另外 呢排發現自己體能不足以應付太高速跑較長距離(2000米以上)
正尋求方法....

kenneth 發表於 2008-10-25 10:44:54

ChARsoN 發表於 2008-10-25 11:05:54

原帖由 kenneth 於 2008-10-25 10:44 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
抄神﹗是時候要休番一兩日息了﹗日日咁跑,好易傷,小心﹗
呢排開始加大訓練量
下星期一開始將試跑10k 以上中/長課(可能11~12k 左右 不會太長)

kenneth 發表於 2008-10-25 11:07:58

ChARsoN 發表於 2008-10-25 11:11:19

原帖由 kenneth 於 2008-10-25 11:07 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

星期一晚走長課,閣下來不來?
應該唔一齊跑了....
去樓主公園跑圈算了
費事太晚回家又比人鬧....ghjihkhk
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: ChARsoN 之第三階段跑友人生

香港長跑網