kito807 發表於 2010-1-19 23:41:27

11月19日

HEA 跑12K, 星期日跑完今日都未回復hghface6gyhg, 聽日要衝圈呀!

本月里數117K

kito807 發表於 2010-1-21 10:18:14

11月20日

對腳又頂唔順, 交左一半功課都係 jog 尾收場, 對腳真係好屎, 跑完一次長課後, 就痛幾日, 都配合唔到時間表黎做....
加加埋埋 跑左 10k

更正:
本月里數 122km (之前唔知係咪計錯數呢)

loudspeaker 發表於 2010-1-21 10:34:40

原帖由 kito807 於 2010-1-21 10:18 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
11月20日

對腳又頂唔順, 交左一半功課都係 jog 尾收場, 對腳真係好屎, 跑完一次長課後, 就痛幾日, 都配合唔到時間表黎做....
加加埋埋 跑左 10k

更正:
本月里數 122km (之前唔知係咪計錯數呢)

肌肉要時間慢慢練呀 ! 日子有功 , 一年前我地開始練基本功 ,
都係麻麻地咋 , 我剛剛参加長跑網第一次約跑 21km,
我都係跑得 14-15km, 對腳己經唔聽使 。
昨日 3 組 , 下次咪 4 組 ......一路加。
ng012hgh

kito807 發表於 2010-1-23 23:13:55

休足三日, 今日又去買左 gel 上足子彈, 聽日長課希望無問題啦!hjhjD146hjhj

kito807 發表於 2010-1-24 21:02:22

1月24日

今日長課好順利,沿路多謝阿聰師兄帶跑。死跟後去到最尾7K仲有力衝埋佢。
雖然半路跑錯左路,但都返轉頭補返數,今日該跑足30K,時間2:44:12。

特別要多謝WONG SIR 同一班義工,準備好晒路線同埋水俾我地,
之後仲好開心去食飯,今日真係正!

跑完今日對渣馬信心都大返好多!跑完30K雖然對腳已開始痛,但都仲有力。

本月共跑了 152K

stanwong 發表於 2010-1-24 21:29:07

阿傑你今日跑得好好丫,都唔洗5分半一k,末段仲有力,繼續加油!hjhjD134hjhj

loudspeaker 發表於 2010-1-25 12:55:44

原帖由 stanwong 於 2010-1-24 21:29 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
阿傑你今日跑得好好丫,都唔洗5分半一k,末段仲有力,繼續加油!hjhjD134hjhj

係喎 , 見你 2 位都好舒服下 , SCM + 油ng1hgh

大B 發表於 2010-1-25 13:46:36

Kit ching長課時闁keep得好好, 應該SCM sub4無問題, 加油!hjhem27hj

亞平 發表於 2010-1-25 15:10:24

原帖由 kito807 於 2010-1-24 21:02 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
1月24日

今日長課好順利,沿路多謝阿聰師兄帶跑。死跟後去到最尾7K仲有力衝埋佢。
雖然半路跑錯左路,但都返轉頭補返數,今日該跑足30K,時間2:44:12。

特別要多謝WONG SIR 同一班義 ...

傑哥加油....渣馬一定得啦~~

kito807 發表於 2010-1-25 23:57:40

渣馬依家都有返D 信心, 無諗住SUB 4 架喇, 430 希望得啦, 第一次跑最緊要完成! ng19hgh
咁樣下年易D PB 嘛

1月25日

RECOVERY -7K , 尋日跑完長課今日對腳真係痛, 跑唔郁呀, 跑下拉下筋咁

本月共跑了 159KM

loudspeaker 發表於 2010-1-27 11:45:43

原帖由 kito807 於 2010-1-25 23:57 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
渣馬依家都有返D 信心, 無諗住SUB 4 架喇, 430 希望得啦, 第一次跑最緊要完成! ng19hgh
咁樣下年易D PB 嘛

1月25日

RECOVERY -7K , 尋日跑完長課今日對腳真係痛, 跑唔郁呀, 跑下拉下筋咁

本月共跑了 159 ...

係驚里數同 lsd 唔夠 , 到時跑得辛苦 d hgjD092ghjghj

kito807 發表於 2010-1-28 09:32:14

1月27日

hgjD092ghjghj 24號長課後無乜心機練, 硬係覺得膝頭哥有d 唔舒服

今日馬克操 + 8k 超hea 跑

本月里數 167k

kito807 發表於 2010-1-31 19:11:30

1月31日

本月最後一天長課, 朝早八點半出門, 先跑轉海濱公園, 然後到元洲仔等大圍兄, 等到九點十五分左右大圍兄到了,
不過大圍兄今天不上梅子林, 佢叫我跟著與他同行的另一位師兄。
然後我便跟著呢位師兄用大約 5 MIN/ K 的速度跑往梅子林, 沿路仲見到長跑網兩位師姐在練跑, 今天天氣蠻熱
太陽也猛, 跑到梅子林已覺有點累了, 半跑半行的狀態跑上梅子林, 到大閘後口休息了一會便回程

回家後沖涼便跟朋友踩單車到大圍再回大埔, 回到家雙腳都累了

富善 >> 海濱公園水陸壚 >> 元洲仔公園 5KM
元洲仔 >> 馬料水 >> 梅子林 >> 馬料水 >> 元洲仔 21KM

本月埋單 193 KM

kito807 發表於 2010-2-3 00:11:27

2月2日

星期三唔得閒返北區今日點都要跑, 就JOIN 左晒草灣約跑, 條路又幾正WO!
澳景路條斜都幾長, 第一程跑上去時十分吃力, 到回程時跑鬆左對腳便輕鬆點了
沿途多得亮哥等埋我, 如果唔係有D 路口真係唔知轉左定轉右, 自己一個人跑實簜失路

本日大約12KM

loudspeaker 發表於 2010-2-4 10:06:37

原帖由 kito807 於 2010-2-3 00:11 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
2月2日

星期三唔得閒返北區今日點都要跑, 就JOIN 左晒草灣約跑, 條路又幾正WO!
澳景路條斜都幾長, 第一程跑上去時十分吃力, 到回程時跑鬆左對腳便輕鬆點了
沿途多得亮哥等埋我, 如果唔係有D 路口真係唔知轉左定 ...

跑多 d 斜路好呀 ! 今年多左條斜路 , 又多 d 難度:handshake

kito807 發表於 2010-2-4 13:27:50

原帖由 loudspeaker 於 2010-2-4 10:06 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

跑多 d 斜路好呀 ! 今年多左條斜路 , 又多 d 難度:handshake

斜路最近跑得多左, 開始掌握到d 技巧, 不過唔知咁正唔正確

loudspeaker 發表於 2010-2-4 13:40:11

原帖由 kito807 於 2010-2-4 13:27 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

斜路最近跑得多左, 開始掌握到d 技巧, 不過唔知咁正唔正確

我上次跑 HK 10km, 見我前面有位選手 , 佢好明顯係競步 , 擺手好密 ,
聽 kopo 講 , 佢同阿 DEE 跑山 , DEE hing 擺手又係好密 , 馬王玩完 TW,
佢話 上斜加快双乎擺動 , 可以快之餘 , 可以減少双腳負荷 , 我上次 美記半馬
刻意每次上斜都將双手比平時撒動快多 d , 又真係快好多上斜 , HR 升左 5 下度,
所以近排我都經常擺動双手去跑 (我唔知有沒效 , 但不妨一試):handshake

kito807 發表於 2010-2-4 23:30:26

2月4日 - easy jog 10km

跑到越來越厭.... 一落街起步已唔想跑, 天氣又凍.....
出海濱公園, 聽下歌, 食下風, 跑3k 又拉下筋, 跟住兜多5k 就已想走人, 加埋回程0個兩k 夠十k 就算數....
依家真係靠d 約跑先無咁悶, keep 返住d 里數, 雖然wong sir 已叫我地開始減里數, 不過都要keep 住跑keep返住d 狀態先得

本月里數
22k

燉奶佬 發表於 2010-2-4 23:42:39

係呀要減下加啦,讓身體充份恢復,上電去跑全馬,我都被迫休左幾日,跑番,個人都特別醒神。

kito807 發表於 2010-2-11 00:26:55

2月10日

上星期四跑完到依家都未跑過, 不過好彩游左兩日水, 咁都KEEP 住運動

今日卒之有交功課, 2KM X 4 不過時間真係麻麻, 頭一K 還可以跑到目標時間, 第2K 便開始橫隔膜痛

1ST - 9:30
2ND - 10:01
3RD - 10:03
4TH - 9:48

計埋熱身COOLDOWN, 埋單當10K 啦

今日北區做節, 大部份人都有出席, 大伙兒去街市食個靚飯, 飽到我呢~~
上到街市第一時間啤啤佢, 不過唔知係咪跑完飲酒真係特別上腦, 飲左我諗三杯左右已頭暈暈fghfghnghn
到左大埔火車站轉巴士時係巴士站仲有點作嘔, 下個月去 "啤酒跑" 都係小心D, 唔好一路跑一路飲酒喇fghfghfgh

二月里數 32K

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15
查看完整版本: 跑、跑、跑

香港長跑網